ЦИГАРИ..нееее
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- plami6666
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Оу, щом ще има трепане на пушещи вредители, веднага се включвам и аз 
blq blq blq dryn dryn dryn...
http://plami-plamster.blogspot.com
http://plami-plamster.blogspot.com
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: ЦИГАРИ..нееее
Реших да ъпна тази древна и вечно млада тема в един по-различен дискурс:
Според вас кои са най-вонлвите цигари? Защото има някои, които са доста по-неотвратителни, а други...
Според вас кои са най-вонлвите цигари? Защото има някои, които са доста по-неотвратителни, а други...
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Стюардеса 
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- Lady_Croft
- В началото бе словото
Интересна и неумираща тема
Хм, на първо място трябва да кажа, че и аз съм сред онази гвардия, която всички искате да намажете с катран и овъргаляте в пера и разпнете пред Ректората...или пред НДК, ениуей
Но пък в своя защита смея да твърдя, че умея да се съобразявам, когато съм в компания на непушачи
Та, както и да е, за пушаческия си стаж съм опитала немалко марки цигари, кои по-миризливи, кои по-благоуханни... Но най-силно впечатление са ми правели онези, които имат специфичен аромат - примерно ванилия, карамел или мента. Ау...
Мразя ги, имам чувството, че вмирисват за дни наред цялото помещение, където са били изконсумирани, бляк! Иии...ароматът далеч не е на ванилия или мента, каквито ги познавам и обичам. Та...в крайна сметка, представям си какво е на онези, които изпитват същата непоносимост към обикновения цигарен дим, каквато изпитвам аз към тия миризливци... В този ред на мисли, ако някой има конвенционален или неконвенционален метод (но сигурен) за отказване от белите клечици, нека сподели, мога да се превърна в опитно зайче и да видим докъде ще я докараме
Успелият ще бъде доволно почерпен
Само да спомена, че с гадже-непушач не става - досега съм имала две такива приятелчета, които в момента...хм, след дружбата ни пушат повече от мен
А кой каза, че от събирането на добър и лош навик добрият побеждава? 
Хм, на първо място трябва да кажа, че и аз съм сред онази гвардия, която всички искате да намажете с катран и овъргаляте в пера и разпнете пред Ректората...или пред НДК, ениуей
Та, както и да е, за пушаческия си стаж съм опитала немалко марки цигари, кои по-миризливи, кои по-благоуханни... Но най-силно впечатление са ми правели онези, които имат специфичен аромат - примерно ванилия, карамел или мента. Ау...
"За да се възкачиш до Бога, трябва да слезеш в самия себе си".
Виктор Юго
Виктор Юго
- fan4battle
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
Аз бях чувал доста добри отзиви за един филм, направен с тази цел. "Allen Carr's Easy Way to Stop Smoking". Има го и във вид на е-книга, но не съм успявал да накарам някой да го ползва, все пак предполагам че човекът трябва да има някакво желание да спре цигарите за да се получи...
- Lady_Croft
- В началото бе словото
Разбира се, то желанието е предпоставка с към 99% значение за успеха. Ще ми е интересно да го погледна, макар че в крайна сметка според мен никакви самоучители нямат валидност при наличие на силна воля и инат...с каквито разполагам, но ми куца желанието... Така, де, още си го поливам и култивирам, да видим кога ще разцъфне
Други предложения? 
Едит: Сещам се за една книга с тестове, лилава, мисля, че се казваше "Енциклопедия психологически тестове". Та там имаше доста интересен въпросник за анализиране на навика пушене - дали е по-скоро психологически (примерно навика да държим цигара в ръка), или на ниво физическа нужда. И в зависимост от вида пристрастяване бяха предложени различни решения. Хубаво от гледна точка на самоанализата и леко безполезно при вида на кутията цигари точно пред молива, с който попълваш анкетата
Едит: Сещам се за една книга с тестове, лилава, мисля, че се казваше "Енциклопедия психологически тестове". Та там имаше доста интересен въпросник за анализиране на навика пушене - дали е по-скоро психологически (примерно навика да държим цигара в ръка), или на ниво физическа нужда. И в зависимост от вида пристрастяване бяха предложени различни решения. Хубаво от гледна точка на самоанализата и леко безполезно при вида на кутията цигари точно пред молива, с който попълваш анкетата
Виктор Юго
Виктор Юго
- fan4battle
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
То този филм действал на логическо и аналитично ниво, давайки разумни доводи за това как е абсолютно ненужно да пушиш, и затапвайки всякакви извинения, които пушачът може да си извади... Май.
- Lady_Croft
- В началото бе словото
Определено ме заинтригува
Ще го гледам и ако изцеди желанието ми да пуша в комплект с всичките ми разумни доводи (от рода "Знам, че съм патка, но пък патка с право на избор"
), ще те черпя с бира и кебапчета, докато не ти се доповдига и от бирата, и от кебапчетата, и от непушачите
Някъде да го има с превод на български? (Може и на немски да е, но английският ми доста куца
)
Виктор Юго
Виктор Юго
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
А не си ли се замисляла, че можеш би пушиш на защото си патка с право на избор, а защото си патка, която има нужда да го правиLady_Croft написа:Определено ме заинтригуваЩе го гледам и ако изцеди желанието ми да пуша в комплект с всичките ми разумни доводи (от рода "Знам, че съм патка, но пък патка с право на избор"
), ще те черпя с бира и кебапчета, докато не ти се доповдига и от бирата, и от кебапчетата, и от непушачите
Някъде да го има с превод на български? (Може и на немски да е, но английският ми доста куца
)
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
-
Sirius`
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Който го е казал това, че пушенето представлява вид свобода, вид бягство от принципи и разкрепостяване на някакви установени норми и пр, да се свърже с най-близкия специализиран медицински пункт. Каква свобода имат пушачите егати?
Аз съм пушач от .. 14-годишен. Оттогава насам животът ми се промени. Не мога да не пуша. Обожавам да извадя цигарата от кутията й, да я повъртя между пръстите, наблюдавайки белотата й, да я поставя между устните си и да се насладя на сакралния момент - поднасянето на запалката към тютюна. Първото дръпване, първото издишване - неописуеми моменти на удоволствие. Изпитвам физическа потребност да го върша по петнайсетина пъти на ден - с кафето, докато ходя, докато съм седнал, ритуалната цигара преди лягане. Пристрастен съм към никотина. Не мога да го спра - колкото пъти се опитвах, положението ставаше катастрофално, избиваше ме към още по-тежки неща и в крайна сметка гледах на тютюневата цигара като на спасителен бряг.
Къде видяхте свобода в цялата тая схема баси? Който смята, че пушачите са позьори, дълбоко се заблуждава - много от познатите ми, които са пушачи, предпочитат да пушат сами, отколкото в обкръжение.
Аз съм пушач от .. 14-годишен. Оттогава насам животът ми се промени. Не мога да не пуша. Обожавам да извадя цигарата от кутията й, да я повъртя между пръстите, наблюдавайки белотата й, да я поставя между устните си и да се насладя на сакралния момент - поднасянето на запалката към тютюна. Първото дръпване, първото издишване - неописуеми моменти на удоволствие. Изпитвам физическа потребност да го върша по петнайсетина пъти на ден - с кафето, докато ходя, докато съм седнал, ритуалната цигара преди лягане. Пристрастен съм към никотина. Не мога да го спра - колкото пъти се опитвах, положението ставаше катастрофално, избиваше ме към още по-тежки неща и в крайна сметка гледах на тютюневата цигара като на спасителен бряг.
Къде видяхте свобода в цялата тая схема баси? Който смята, че пушачите са позьори, дълбоко се заблуждава - много от познатите ми, които са пушачи, предпочитат да пушат сами, отколкото в обкръжение.
- Lady_Croft
- В началото бе словото
Правото на избор е предпоставка за задоволяването на нуждата, нали? Основното в случая все пак беше, че съм паткаSmoking Mirror написа:А не си ли се замисляла, че можеш би пушиш на защото си патка с право на избор, а защото си патка, която има нужда да го прави
Sirius`, съгласна съм с теб. От една страна е малко тъпо пушач да дава съвети на друг пушач как да спре цигарите, но все пак си мисля, че кривването от правия път в крайна сметка започва от съзнанието. И пак съзнанието е ключът към връщането в пътечката
Словото ми стана толкова патетично в крайна сметка, че ще взема да си вложа усилията в мотивация най-накрая, то бива ли такова нещо
Виктор Юго
Виктор Юго
- fan4battle
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
Ами да, и аз мисля че си е до воля.
Относно филма - нямам представа, евентуално ако го има на колибка.ком, би могло да има и субтитри, не съм проверявал. Вероятно на немски има превод, но немски субтитри досега не ми се е налагало да си правя труда да търся.
Относно филма - нямам представа, евентуално ако го има на колибка.ком, би могло да има и субтитри, не съм проверявал. Вероятно на немски има превод, но немски субтитри досега не ми се е налагало да си правя труда да търся.