Срокове за взимане на държавен изпит
Модератор: sientelo
Срокове за взимане на държавен изпит
Та въпроса ми е следния.Завърших семестриално Биотехнологии през 2007.Не точно семестриално защото ми останаха 2 изпита плюс държавния на които ще се явявам сега през септември.До колко време мога да ги влача тези изпити преди да загубя студентски права.Аз естествено ще гледам да си взема всичко сега септември, но все пак е хубаво да знам ако не успея дали ще има някакви последици.Благодаря
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: Срокове за взимане на държавен изпит
Май 2 години без да си губиш правата...Но на този въпрос по-добре Крематори да ти отговори!

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
Добре дошла, драго ми е, че не съм само аз
3 години са.
Пак си по-добре от мен. Аз провлачих 5, остават ми 3+ 3 държавни. Надявам се на септември да съм бакалавър, ама като гледам, май няма да съм
3 години са.
Пак си по-добре от мен. Аз провлачих 5, остават ми 3+ 3 държавни. Надявам се на септември да съм бакалавър, ама като гледам, май няма да съм
А има ли разлка в различните факултети или правилата си важат за целия Софийски.Защото дочух нещо че биологическия ф-т имал нов декан и той казал че срока ставал 1 година и после трябвало да се кандидатства наново.Дано да е само слух щото ще е много гадно ако е така
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
?? Би трябвало да е един общ правилник за цялото СУ.
А това там съм го чела.
А това там съм го чела.
Здравейте! Извинете, че не съм прочела тази тема преди да пускам нова по същия въпрос!Искам само да попитам, щом е трябвало да се диппломирам 2006г. значи имам права до 2009г. - правилно ли съм разбрала? Много ви благодаря..Смятам сештември да си взема изпитите и практиката, а след това Държавен по математика и дипломна работа по Физика..Много съм изостанала!Успех на всички, дано завършим най - накрая!
Моля Ви кажете ми ако е трябвало да завърша през юли 2006г, това значи ли че си имам права до юли 2009 г? Предварително Ви благодаря!
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Така както ги смятам, юнската сесия 2009 трябва да ти е последната.
Здравейте на всички! Вчера говорих с уч. отдел на физическия факултет и от там ми казаха, че срока е 2 години. Т.е. Ако е трябвало да се дипломирам юли 2006, сега семтемврийската ликвидационна сесия ми е последна. Ако си взема всички изпити семестриални де, плащам още една семестриална такса и имам 3 години право да се явя на държавен и на дипломна работа. Така,че не отлагайте колкото мен и се обадете в уч. отдели по вашите факултети и питайте...Изкарали сме до тука и трябва да завършим!Няма ада се предаваме! Искам да попитам нещо. За моята специялност трябва да имам държавен по математика и дипломна работа по физика. Дали е възможно и двете да са в януарската сесия или трябва да отложа дипломната работа за юли..Дай Боже да там да я докарам де!Стискам палци на всички!
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз доколкото знам за дипломните работи се подават документи около 6 месеца предварително и си има точно определени срокове, най-добре ще ти кажат за тия срокове в учебния ти отдел
Като птичка в небесата 
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Писна ми, честно.
Ако не исках да уча магистратура в чужбина, щях да ги от*** тотално с техните глупости.
Мразя от дъна душа тоя факултет.
Срокове за държавен изпит !!!
Знам,че темата се разисква вече,но аз пак да си питам:значи ,трябваше да се дипломирам/явя на държавен изпит/ юли 2007? До кога мога да го отлагам ? 3 или 5 години е срока за дипломиране,ако е 3 т.е. 2010 е последният ми шанс,така ли е ? Факултета ми е ФКНФ!
Благодаря предварително на всички,които са вещи в административните въпроси !
Благодаря предварително на всички,които са вещи в административните въпроси !
Ще зарежа всичко и ще стана принцеса!
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Срокове за държавен изпит !!!
О, колега, как сме.
За съжаление, май се оказа, че 2009 ни е последният срок ;(
И аз мислех, че е 2010, но явно се броят 2007,2008,2009...а не 2008,2009,2010 както аз си въобразявах
За всеки случай, ако искаш, звънни един телефон на онези прекрасни душици секретарките, да видим какво могат да споделят по въпроса. И кажи тук, ако имаш друга информация, защото нямам никакво време да им звъня да си говоря с тях, камо ли да ходя до СУ, а и аз съм на същия хал
Можеш да споделиш на лични каква специалност си и какви изпити имаш да взимаш освен държавните, да се успокояваме взаимно.
За съжаление, май се оказа, че 2009 ни е последният срок ;(
И аз мислех, че е 2010, но явно се броят 2007,2008,2009...а не 2008,2009,2010 както аз си въобразявах
За всеки случай, ако искаш, звънни един телефон на онези прекрасни душици секретарките, да видим какво могат да споделят по въпроса. И кажи тук, ако имаш друга информация, защото нямам никакво време да им звъня да си говоря с тях, камо ли да ходя до СУ, а и аз съм на същия хал
Можеш да споделиш на лични каква специалност си и какви изпити имаш да взимаш освен държавните, да се успокояваме взаимно.
Това е правилника на СУ - може ли някой по-умен да ми го разтълкува :
чл.170 (3) Студент, допуснат до държавен изпит и/или защита на дипломна работа, има право да се яви на първа и втора сесия в срок от една година от полагането на последния семестриален изпит. Ако не положи изпитите през тези сесии, той има право да се яви на следващите две последователни редовни сесии.
чл.170 (3) Студент, допуснат до държавен изпит и/или защита на дипломна работа, има право да се яви на първа и втора сесия в срок от една година от полагането на последния семестриален изпит. Ако не положи изпитите през тези сесии, той има право да се яви на следващите две последователни редовни сесии.
Ще зарежа всичко и ще стана принцеса!
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка:
Като знаеш, ползвай съществуващата вече тема!Elyon написа:Знам,че темата се разисква вече
Благодаря.

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)