Работите ли докато учите?
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Antoaneta
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Работите ли докато учите?
Колеги, това е една тема, която някак си се чудя как да я обявя. Да кажем, как съчетавате извънучилищната работа с училищната работа.
Други могат да отговарят на въпроса: "Какво работите докато учите?"
Други могат да отговарят на въпроса: "Какво работите докато учите?"
Притеснявам ли те?
То не е така, а е еди как си.
Не съм съгласен.
Ти какво правиш тук?
Това не е наша практика.
Ние сме в сферата на помагането.
Защо не си фотокопираш този списък?
Искам да ви подаря тези книги.
Не съм съгласен.
Ти какво правиш тук?
Това не е наша практика.
- Antoaneta
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Re: Работите ли докато учите?
Аз не съм удовлетворена от краткосрочността на проектите и от несигурността на договорите и на зашлащането. Смятам, че съм била най-добрата във всички фирми, където съм работила и че останалите са ми завиждали. Също така сматам, че са ми завиждали неоснователно и са били недобронамерени при разговори с мен. Сега, понякога и аз правя същото. Омръзна ми вече да бъда най-добрата. Но си остава проблема с липсата на работа. Не съм сигурна кое е по-притеснително - неадекватната работа или липсата на такава. Съвсем откровено споделям какво чувствам. Невъзможно е човек да бъде винаги сам. Сега, когато съм най-щастлива - студентка магистърска степен, няма с кого да го споделя.
Притеснявам ли те?
Не съм съгласен.
Ти какво правиш тук?
Това не е наша практика.
Не съм съгласен.
Ти какво правиш тук?
Това не е наша практика.
- Antoaneta
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
И така, не виждам нищо лошо в това да си пиша сама в този форум, макар и да се страхувам от негативана оценка от страна на останалите.
Значи, което искам да споделя е следното. Когато аз съм работила съм била винаги даващата срана и в този смисъл в едни момент ми омръзна да правя това. С други думи, докога ще слушаме и изпълняваме "едно към едно". Вярно е, взимаме пари за това, но все пак! Когато аз се опитам да си свърша някаква работа установявам, че няма желаещи или умеещи да ме слушат. Каквото кажа все трябва да го опростявам, дообеснявам, съкращавам и така нататък. А на мен не са ми давали повече пари отколкото на тях като сравнителен стандарт.
Също така не виждам нищо хубаво в това, те да си правят дизайни на кърпи например, по 40 дизайна на ден!!!!!! Значи за една година, сметнете го, това е папка от 365 по 40 минус празничните дни по 40. Много са!!!! А други да си правят карета по 15 или по 10 на ден. Представете си, това са 15 по 365 минус празниците. Някак не е справедливо.
А какво правим ние междувременно: чакаме със часове или издирваме преподаватели за да слушаме безмислени лекции, в които не можем да взимаме участие; в края на годината имаме какво, десетина проекта от годината. Здревто е най-важното, разбирам, но все пак ...
Само в къщи ли да си седим, и без пари (не че нашите не ми дават на тези години), но не е справедливо.
А, между другото -- ако мислите, че се е "работило" в тези офиси, доста грешите. Най-много един да работи, а останалите се размотават и гледат да не стъпват в заведнието -- дано да има такива които да са ме разбрали.
Чувствам се задължена да ви информирам.
Значи, което искам да споделя е следното. Когато аз съм работила съм била винаги даващата срана и в този смисъл в едни момент ми омръзна да правя това. С други думи, докога ще слушаме и изпълняваме "едно към едно". Вярно е, взимаме пари за това, но все пак! Когато аз се опитам да си свърша някаква работа установявам, че няма желаещи или умеещи да ме слушат. Каквото кажа все трябва да го опростявам, дообеснявам, съкращавам и така нататък. А на мен не са ми давали повече пари отколкото на тях като сравнителен стандарт.
Също така не виждам нищо хубаво в това, те да си правят дизайни на кърпи например, по 40 дизайна на ден!!!!!! Значи за една година, сметнете го, това е папка от 365 по 40 минус празничните дни по 40. Много са!!!! А други да си правят карета по 15 или по 10 на ден. Представете си, това са 15 по 365 минус празниците. Някак не е справедливо.
А какво правим ние междувременно: чакаме със часове или издирваме преподаватели за да слушаме безмислени лекции, в които не можем да взимаме участие; в края на годината имаме какво, десетина проекта от годината. Здревто е най-важното, разбирам, но все пак ...
Само в къщи ли да си седим, и без пари (не че нашите не ми дават на тези години), но не е справедливо.
А, между другото -- ако мислите, че се е "работило" в тези офиси, доста грешите. Най-много един да работи, а останалите се размотават и гледат да не стъпват в заведнието -- дано да има такива които да са ме разбрали.
Притеснявам ли те?
Не съм съгласен.
Ти какво правиш тук?
Това не е наша практика.
Не съм съгласен.
Ти какво правиш тук?
Това не е наша практика.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Колежке, сама като си говориш не изглеждаш много добре отстрани.
По-добре използвай бутончето "Edit" вместо да пускаш три мнения едно след друго - против правилата на форума е.
Колкото по темата, работих за много яки пари първи семестър по специалността си, но напуснах за да се отдам изцяло на учене (и на личния си живот... и бира).
По-добре използвай бутончето "Edit" вместо да пускаш три мнения едно след друго - против правилата на форума е.
Колкото по темата, работих за много яки пари първи семестър по специалността си, но напуснах за да се отдам изцяло на учене (и на личния си живот... и бира).
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- Sandra
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Аз пък не разбрах тази тема дали е затова всеки да сподели как успява да съчетае учене и работа (или "Какво работите докато учите")... или колежката да сподели как няма достойни работодатели за нея...
Относно това, че един работи, а другите само броят мухите и се радват на печалбата (образно казано) - свиквай отсега - на абсолютно всяко работно място е така.
Аз пък смятам, че има достатъчно достойни работодатели, но не знам доколко работещите при тях са достойни за това.
И за да не бъде поста ми съвсем оффтопик в духа на някои от предишните... за себе си съм намерила решение за съчетаването на учене и работа - задочна форма на обучение. В началото мислех, че е гадно, но когато започнах да си изкарвам сама парите, имах още по-голям стимул и да уча повече, така че да не изоставам от колегите редовно... и така - всичко е въпрос до нагласата на човека. На който му се работи - винаги ще намери начини да съчетава нещата. Другото са чисти оправдания за липсата на воля, поне според мен.
Относно това, че един работи, а другите само броят мухите и се радват на печалбата (образно казано) - свиквай отсега - на абсолютно всяко работно място е така.
Аз пък смятам, че има достатъчно достойни работодатели, но не знам доколко работещите при тях са достойни за това.
И за да не бъде поста ми съвсем оффтопик в духа на някои от предишните... за себе си съм намерила решение за съчетаването на учене и работа - задочна форма на обучение. В началото мислех, че е гадно, но когато започнах да си изкарвам сама парите, имах още по-голям стимул и да уча повече, така че да не изоставам от колегите редовно... и така - всичко е въпрос до нагласата на човека. На който му се работи - винаги ще намери начини да съчетава нещата. Другото са чисти оправдания за липсата на воля, поне според мен.
Intimacy is a four-syllable word for, "Here are my heart and soul, please grind them into a hamburger, and enjoy."
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Работила съм през цялото време на следването, никога по специалността си, за различни пари.
Всичко ме е обогатявало по един или друг начин.
Работа в момента, в София, адекватна, има с тонове. Не всяка обаче е подходяща за студент.
Определено не съм успявала кой знае колко да ги съчетавам, не ходех на голяма част от лекциите, но така или иначе , дори без работа, пак нямаше да ходя, ненавиждам поведението на голяма част от преподавателите си. Така че по-добре за мен, че работех и си създадох навици, връзки и прочие.
И да, ползвай бутона Промени.
Всичко ме е обогатявало по един или друг начин.
Работа в момента, в София, адекватна, има с тонове. Не всяка обаче е подходяща за студент.
Определено не съм успявала кой знае колко да ги съчетавам, не ходех на голяма част от лекциите, но така или иначе , дори без работа, пак нямаше да ходя, ненавиждам поведението на голяма част от преподавателите си. Така че по-добре за мен, че работех и си създадох навици, връзки и прочие.
И да, ползвай бутона Промени.
- Antoaneta
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Метх, ти не си модератор.
За другите, разбирам, че си харесвате работата.
Притеснявам ли те?
Не съм съгласен.
Ти какво правиш тук?
Това не е наша практика.
Не съм съгласен.
Ти какво правиш тук?
Това не е наша практика.
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
E модератор. На 2 раздела. Има право да прави забележки и извън разделите, на които е модератор.
- Antoaneta
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Е, добре взимам си бележка. (Вие сте малки и човек трябва да ви щади. Нямате достатъчно опит.) Все пак, и да не бях студентка в су пак щях да имам достъп до този форум като кандидат студент. И тук вече се търси дефиниция на термина "кандидат студент". Някой може да е кандидат студент дълги години и да ви досажда във форумите, сигурно не е практика, но би могло да се случи.
Притеснявам ли те?
Не съм съгласен.
Ти какво правиш тук?
Това не е наша практика.
Не съм съгласен.
Ти какво правиш тук?
Това не е наша практика.
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Може и да нямаш нищо общо със СУ и пак да си част от форума. Никъде не е казано, че за да можеш да пишеш мнения, трябва да си студент, кандидат-студент, преподавател или по някакъв начин изобщо да си свързан със СУ.
А ти явно си тук за да си нашата пътеводна светлина и за да ни отвориш очите,ума и сърцата за да разберем света. Няма нищо случайно на тоя свят! Знам си аз...
А ти явно си тук за да си нашата пътеводна светлина и за да ни отвориш очите,ума и сърцата за да разберем света. Няма нищо случайно на тоя свят! Знам си аз...

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Ант, не е нужно да съм полицай за да ти направя забележка като си хвърляш боклука на улицата, нали?Antoaneta написа:Метх, ти не си модератор.
Не съм ти писал за да те злепоставям, а за да ти помогна да усъвършенстваш комуникативните си умения. Засега не се усеща да притежаваш достатъчно такива.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- Antoaneta
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Така е.
Притеснявам ли те?
Не съм съгласен.
Ти какво правиш тук?
Това не е наша практика.
Не съм съгласен.
Ти какво правиш тук?
Това не е наша практика.
- rachence
- Паисий
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Пробвах да работя и уча-съчетавах ги и не отсъствах от нито една лекция. Обожавам това, което уча и не искам да жертвам лекциите заради някаква работа. Все пак, ако работя..ще е на половин ден. Колко да ми дават? максимум 300лв. Е, не. Мерси!
Искам да работя само едно нещо, не да си губя времето като еди каква си еди къде си. За мен е важен опитът в моята област,защото мисля само с това да се занимавам и всички усилия са насочени натам.
Октомври ще видя..ако имам цели свободни дни,ако ми допадне някаква оферта...може и да поработя пак.
Искам да работя само едно нещо, не да си губя времето като еди каква си еди къде си. За мен е важен опитът в моята област,защото мисля само с това да се занимавам и всички усилия са насочени натам.
Октомври ще видя..ако имам цели свободни дни,ако ми допадне някаква оферта...може и да поработя пак.
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
- renesanz
- Легендарен флуудър
аз преди работех само събота и неделя.тази година не съм работила,нямах време заради ученето (то нали много учех....
) сега започвам нова работа на цял ден,хубава е,работи ми се,но ще видим как ще се справям после. за половин ден пак плащат добре,пък и нямам голям избор ако искам да ходя на някоя и друга лекция.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка:
От 2 курс си работя на фул тайм, полезно е. Най-малкото успяваш по-добре да организираш нещата около себе си и да извличаш повече от собствения си потенциал. Освен това дава простор и незаменим опит и контакти за в бъдеще 

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)