Въпростите станаха доста
Няколко въпроса за Европеистиката
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
Няколко въпроса за Европеистиката
Здравейте!Искам да попитам тези,които учат Европеистика с какво впечатление са останали от преподаването, какви предмети се учат и, след като се завърши, като какъв може човек да си търси работа? Също така голям ли е напливът за тази специалност, колко места има по план, има ли много желащи да се прехвърлят? И, ако плановата бройка не се попълни цялата, останалите свободни места причисляват ли се към тези 6, които са за прехвърлящите се?
Въпростите станаха доста
Благодаря предварително 
Въпростите станаха доста
- gusto_maina
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: Няколко въпроса за Европеистиката
Здрасти,
Наистина доста въпроси но все пак имат отговор
Като за начало, вече завърших 1ви курс и мога да кажа, че специалността си заслужава стига да ти се занимава с така да се каже доста европейски въпроси. Учебния план можеш да видиш в сайта на Философски факултет (изучавани предмети и т.н.). Работа принципно можеш да търсиш и в държавната администрация, както и в частната сфера, местата за прием също трябва да се видят в сайта на СУ (мисля, че са общо 40). За прехвърлящи се не знам, защото мисля, че специалността не може да се учи като втора или да се прехвърлиш от друга в Европеистика. Абе като цяло си заслужава, въпреки някои изключения, които са неизбежни, а също така най-големия плюс е ученето на поне 2 чужди езика 
Наистина доста въпроси но все пак имат отговор
СУ си е СУ
Мен също точно това ме грабна най-вече
Преди мислех друго да запиша,но след като разбрах за езицитеее! Пък и въобще много интересни неща ми се трува, че се учат. А след като пуснах темата видях, че може да се прехвърля
Мерси за инфото 
-
stella
- В началото бе словото
кандидати за европеистика/мо
здравейте всички,които искате да учите тази специалност.информирани ли сте какво точно се учи?каква е реализацията с нея?познавате ли хора,завършили европеистика?абе,изобщо какво знаете за европеистиката?мо?
Re: кандидати за европеистика/мо
Да започнем с нещо по-общо, но основно: МО и европеистика са различни специалности 
-
stella
- В началото бе словото
Re: кандидати за европеистика/мо
да знам.кандидатствам първо европеистика.просто повечето хора които кандидатстват мо пишат като желание и европеистиката.
-
stella
- В началото бе словото
какво мислите за специалност европеистика?
- ТΞD
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Re: какво мислите за специалност европеистика?
Разрови се, пусни едно търсене, писано е доста по въпроса. Имаше една тема "Какво мислите за МО?" и му се бяха изсмяли на човека/момичето (само погледнете класификацията ха-ха) за глупавия въпрос. Надявам се да не те сполети тая участ.
Успех от мен все пак.
Глупости правят умните хора. За останалите това е ежедневие.
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Само да отбележа,във ФФ език няма да научите като хората
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Нито в ЮФ - МО.Плазмодий написа:Само да отбележа,във ФФ език няма да научите като хората
За справка - търсиха ни учител по немски цяла година и имахме около 5-6 часа само,при това за два семестъра ...
Pick your moment and make the right play...

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
-
stella
- В началото бе словото
тед ти да не би да учиш европеистика или мо или пък ги кандидатстваш?
- gusto_maina
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ако имате въпроси може да задавате, ще отговоря на тези които мога
с оглед на това, че вече завърших 1ви курс. Виждам, че принципно спорите за разликата между МО и Европеистика. Има и общи неща, но и доста голяма разлика. Втория семестър даже имахме общи лекции с МО (5ти курс) по Политическа география (при един доста странен човек който може би ще срещнете). Все пак двете специалности са в различни факултети и се предполагат разлики. За езика, някой беше казал по-горе, че във ФФ нямало да научи, но не уточни за специалността, защото за Европеистика все пак езиците са основна част от програмата, нещо което не може да се каже за Политология, Публична администрация или която и да е друга специалност. Както каза един наш професор обаче: "Юридически факултет, може да завърши всеки компютър, дават ти тухлата и ти я научаваш, докато ние се стремим да Ви накараме да мислите". С това не искам да обидя колегите от Право или МО
Просто изказвам мнението на човека 
СУ си е СУ
-
stella
- В началото бе словото
все пак се надявам да уча европеистика.има два езика,което ми харесва.учебният план ми харесва.не ми е ясно обаче конктретно какво може да се работи с тази специалност.тя не е само право,медицина или филология,които са по някакси по определени и конкретни.
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Именно за европеистиката говорех,от няколко познати знам,че езиците не са особено застъпени и се тъпче върху едни и същи неща през годините.Но все пак различни хора ,различни мнения 
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Техните езици са добре, не съди по нашата Победа
.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...