Вечерта започна странно - разбрахме се както винаги да излезем с компанията навън, но този път бяхме доста намален състав - оказа се, че дургите са някъде другаде
Та стигнахме до Liqueur, петарка входа, влизаме - няма кьорава маса... малко неприятно, даже мислих да си тръгна. 1 френд пита "шефката" за масичка и ни настаниха до 2 мадами. (ако бях бетона щях да кажа колко уникално мега гига красиви мис вселени са седяли до мен, но ще прескоча това, тъй като в повечето разкази на Бетона се съмнявам в истинността на физическите и умствените качества на "завоеванията" му). Поръчахме си по 1, оказа се, че сме на "БГ парти", което в интерес на истината се оказа доста добро. Сета на DJ-я съдържаше много добри БГ парчета (без чалга, за съжаление на някои) като се почне от Емил Димитров, та се стигне до "DJ take me away". Абе незнам, ама в Liqueur слабо не съм си прекарвал. Винаги съм се забавлявал, а и сета с БГ песните беше уникален, бих си го дръпнал от нета. :ХъХ:
Идеята ни беше да отидеме, да пием по 1, да чуем 2-3 песни на Ъпсурт и да си ходим, тъй като 1/2 от комапнията утре(днес) бяха на работа.... да ама, Ъпсурт се появиха към 1 в заведението и започнаха да пеят към 2. Сравнението ми с чалгарките беше много добро - казах на хората, че по типичния пример на Пайнер преди 2 няма да започне шоуто, и се оказах прав.
Шоуто започна.
1-ва песен. Хм.....
...
...
...
В един момент започвам да се усещам, че или аз незнам текста или певците не го знаят...
Кофтито е, че се оказа, че "певаците" не го знаеха
ОК. Музикална курва съм, но Ъпсурт са едни от малкото БГ групи, които наистина ме кефят.... като си ги сваля от интернет. Не стига, че не си знаеха текста на някои от доста старите песни (слушам ъпсурт от как бях 6-и клас, демек много преди "нон стоп индииски коноп"), но се мъчеха да импровизрат в стил "абе тука си забравих текста бе". Да не говорим за "вокалистката", която пееше всичко женско що има в техните песни - като се мине от Белослава, през Лора Караджова, та до Галя от Каризма. Не я видях, казаха ми, че е самата Лора Караджова, но ако е тя - момиче, моля те откажи се от пеенето - това, че баща ти е добър певец не значи, че и ти можеш да си добра. Толкова пискливо, толкова.... високо ли е, ниско ли е, не знам, не съм музикален специалист, но това чудо като започваше да пее аз си запушвах ушите, тъй като имах чувството, че ще ми се спукат тъпанчетата, ще гръмнат колоните и стъклените маси ще се напукат...
И всичко свърши с "Колега"... нямаха право просто! Най-добрата им песен в последните години да я УСЕРАТ така! Просто станах(ме) и си тръгнах(ме).
И пак ще напрвя сравнение с Бетона. За съжаление, бил съм на 1 живо пеене на Емилия, чалгарките се справят като че ли по-добре от вс. други бг таланти. Ок, пеят чалга, но поне си знаят текстовете. Може да фълшивят, но не пискат. Верно, Ъпсурт може да са се напушили, да са се надрусали, напили или wwhatever, но просто днеска... sux от всякъде.
Много съм разочарован.
Не знам аз ли съм много взискателен, хората ли са тъпи, шоубизнеса ли ни е такъв, но просто днес, за съжаление, Ъпсурт не успяха да задоволят моите лични музикални потребности. Пях с тях, дерях се.... сорри, ама не съм вокалист, че да знам текста по-добре от самата група... някак си "не вари"...