Голяма тема за въпроси и препоръки!
Re: Робърт М. Пърсинг
Подкрепям напълно, само, моля отбележете, че името на автора е Пърсиг (Pirsig), а не ПърсиНг!
Re: Орхан Памук - тва пък какво е?
Много нашумя от 2-3 години. Обяви се в подкрепа на арменците и дори го арестуваха. После го пуснаха. Четох някои негови работи като Бялата крепост, Името ми е Червен, Истанбул, но нещо не мога да го възприема... 
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Нобелов лауреат е за литература.
Аз не съм го чела, не обичам да чета твърде нашумели автори.
Пък и като погледнах сайта - основно политически истории, нещо, което въобще не ме вълнува.
http://www.orhanpamuk.net/index.htm
Аз не съм го чела, не обичам да чета твърде нашумели автори.
Пък и като погледнах сайта - основно политически истории, нещо, което въобще не ме вълнува.
http://www.orhanpamuk.net/index.htm
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Другата Болейн
Става дума за книгата "Другата Болейн" на Филипа Грегъри, пресъздаваща историческите събития около Хенри VIII през погледа на малко известната Мери Болейн - сестра на кралската съпруга. Интересно ми е какви са впечатленията ви от това книжле. Ако сте го чели - харесва ли ви? Ако не - бихте ли го прочели, какво сте чували за него?
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
- Faith
- Легендарен флуудър
- Специалност: право
- Обратна връзка:
Re: Другата Болейн
Изчетох я в почивките докато учех за ИБДП
. Много леко, увлекателно, неангажиращо. Естествено не можеш да очакваш гениални прозрения или запомнящи се цитати, ама за разтоварване е идеална. Другата книга от подобен тип, която много приятно ме изненада беше "Историкът" 

- АРМЕНКА
- Пишеща машина
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Наречете ме луда,ненормална,откачалка....ама си падам много по средновековната английска история,в частност и династията на Тюдорите.Затова и веднага си купих въпросната книга и я изгълтах за по-малко от 4 дена...супер много ми хареса,самите исторически събития са представени по доста интересен начин,а и историята на семейство Болейн си е интиргуваща.Затова и препоръчвам книгата на всички,които се интересуват от аглийската история,от крал Хенри Осми и от съпътстващите драматични реформи по време на управлението на въпросния владетел-развода му с испанската принцеса и кралица на Англия-Катерина Арагонска,от прегрешенията му с различни високопоставени дами в двора,както и от опитите му да стане баща на син престолонаследник на короната.
А за съвсем хард почитателите мога да предложа и сериала THE TUDORS,който се излъчва по HBO напоследък,но може да си дръпнете и 2-та (засега са толкова) сезона от Zamunda.net или Arenabg.com.
Който има някакви отзиви от книгата (сериала),моля да сподели тук.И благодарско на Lord за интересната темичка
А за съвсем хард почитателите мога да предложа и сериала THE TUDORS,който се излъчва по HBO напоследък,но може да си дръпнете и 2-та (засега са толкова) сезона от Zamunda.net или Arenabg.com.
Който има някакви отзиви от книгата (сериала),моля да сподели тук.И благодарско на Lord за интересната темичка

На Арменка мнението все едно аз съм го писала. Много ми хареса книгата. Достатъчно историческа е (все пак авторката е британка, не се е изкушила да драматизира и/или догматизира героите). Филмът беше тъп сравнение с книгата, орязан, преиначен и просто бяха изгубени много нишки. А и Натали Портман ми е много невинна за ролята на Ана Болейн (поне на тази Ана от книгата).Още повече, че Мери наистина е безволева и слабохарактерна, но не чак такова мекотело, каквото е представена във филма. Много добре в книгата беше предадено съперничеството между двете сестри, взаимнозаменяемостта на всяка една жена в двора, независимо дали е Болейн, Хауърд или Сиймор. Образът на кралица Катерина също ми допадна.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Прави се на нещо средно между умберто еко и мартин лутър кинг. Като цяло личното ми мнение е - "слаба работа"
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Нещо средно между Еко и Мартин?Smoking Mirror написа:Прави се на нещо средно между умберто еко и мартин лутър кинг. Като цяло личното ми мнение е - "слаба работа"
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Прави препратки към разни западни книги и проповядва, че слънцето свети еднакво за всички.camel написа:Нещо средно между Еко и Мартин?Smoking Mirror написа:Прави се на нещо средно между умберто еко и мартин лутър кинг. Като цяло личното ми мнение е - "слаба работа"Ъ?
![]()
![]()
![]()
може би обърка мартиновците бай дъ уей
Peace is a lie. There is only passion.
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
така и не дочетох "Сняг", макар че в момента съм доста по-подготвена за подобна книга. може пак да си опитам късмета : ) за "Истанбул" са ми казвали, че е нечетивна.
-
Vel
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Определено не е автор за всеки, но според мен "Черна книга" и "Бялата крепост" са триумф на пост-модернизма. А макар и нобеловата му награда да е дадена най-вече по политически причини, определено има литературно покритие в случая. Поне според мен.
Не виждам основание чак за Нобелова награда, но може и да е девалвирала вече, щом не я дават за литература, а за политика...