Честно казано от България... западната част въобще не съм я посещавала, а много ми се иска

от местата, които съм посещавала повечето страшно много ме впечатлиха... особено тези кътчета забравени от времето като : Боженци, Копривщица, Карлово, Батак, Перущица, Етъра, Жеравна, Широка лъка, Смолян, Казанлък като природа, култура и архитектура, пещери като Дяволското гърло,Бачо Киро, Ягодинската иоще други

, Чудните мостове, Юндола ( когато се ходи по екскурзионни, походи също се вижда много от красотата на България), по черноморието Созопол, старият град, е любимият ми, Поморие също старият град, заливът на Арапя,Ропотамо ; по Дунава Русе страшно много ми хареса, Стара Загора : Античният форум, мозайките, неолитните жилища, Аязмото-един страхотен парк ; Пловдив : Старият град, музеите ; София - музеите, театрите, общо взето старата част

бих изброила и още
извън България Франция като цяло: Лувърът, замъците по Лоара(Шенансо, Шамбор), катедралата в Шартр има страхотна архитектура, Версай, галериите, които не са никак малко в Париж

а бих искала да посетя : Перперикон, Побитите камъни, Мелнишките пирамиди, Балчик в България, а в чужбина : Йордания - Петра, Египет - пирамидите, Русия - Санкт Петербург, Индия - Тадж Махал, Италия - Венеция
... ух.. май прекалих