Typing или как пишете
Модератор: Плазмодий
Re: Typing или как пишете
сравнително бързо и с много грешки на Фонетичен...
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
може ли да използвам темичката и да питам нещо..
хм, когато искаш да си изкараш от онея символчета "Alt + номерца от нъмпада", а си на лаптоп, как става това, като лаптопа няма нъмпад!?!
хм, когато искаш да си изкараш от онея символчета "Alt + номерца от нъмпада", а си на лаптоп, как става това, като лаптопа няма нъмпад!?!
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Акуло, какво се изкарва с алт + номерце на нъмпада?
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
♥, примерно
(открих -- имала съм function бутонче)
(открих -- имала съм function бутонче)
- shlqkkk
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
а ако някой каже как става номера за Макинтош ще го черпя бира 
п.с. или да пробва с някой код първоначално, че и аз видях fn бутона
п.с. или да пробва с някой код първоначално, че и аз видях fn бутона
Show me the way to the next little girl...

-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Фонетика. По - лесно ми е.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Пиша на фонетик, а любими видове шрифт - Monotype Corsiva и Comic Sans MS
.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Нямам проблем нито с бдс, нито с фонетика, бързо сменям, бъркам се в първата минута.
Но имам дълги години тренинг.
Сменянето на английски с френски ме побърква, отвратна ми е френската клавиатура, предпочитам да пиша на английски и после един час да вкарвам символи и знаци
На финската бързо се научих, но там няма такива разлики с английската.
Но имам дълги години тренинг.
Сменянето на английски с френски ме побърква, отвратна ми е френската клавиатура, предпочитам да пиша на английски и после един час да вкарвам символи и знаци
На финската бързо се научих, но там няма такива разлики с английската.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Аз пиша на фонетик. БДС-а в началото до владеех, понеже бях писала много време на пишеща машина (детска радост, луди години
). Но после влязох в mIRC и набързо се научих да пиша на латиница, след което преминаването към фонетик за кирилицата беше лесно и неизбежно.
Принципно не съм съвсем изгубена, ако се наложи да пиша на БДС, но не бих го избрала доброволно.
Иначе и аз, подобно на Крем, се оправих много бързо с финската клавиатура - единственото, което все още ме дразни е, че ако я забравя активна и тръгна да си проверявам мейла, най-редовно вместо _ ми излиза ?, а аз дори не поглеждам. Ама то във финската, така или иначе, "шантавите букви" са на мястото на "шантавите букви" в нашата - не е сложно.
Принципно не съм съвсем изгубена, ако се наложи да пиша на БДС, но не бих го избрала доброволно.
Иначе и аз, подобно на Крем, се оправих много бързо с финската клавиатура - единственото, което все още ме дразни е, че ако я забравя активна и тръгна да си проверявам мейла, най-редовно вместо _ ми излиза ?, а аз дори не поглеждам. Ама то във финската, така или иначе, "шантавите букви" са на мястото на "шантавите букви" в нашата - не е сложно.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- D&D
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Е как така истинска колаshlqkkk написа:идеята е, че в момента нямам време да се занимавам да изкарам реална книжка. имам взети часовете, имам взети листовките, остава ми само самият изпит. но не съм карала от около 5-6 месеца и ми е много по-лесно да намеря време да покарам автоматичната кола на баща ми или шефа ми, отколкото да си записвам часове, да плащам за тях и да ходя на изпит. да не говорим, че изобщо не съм доволна от инструктура си и каквото съм научила е само благодарение на стабилната теория, която майка ми ми е набила в главата.babangida написа:Не знам за какво ти е, но по-добрият вариант е да си изкараш нормална книжка, която също така ти дава право на управление на двата вида МПС, а ако си изкараш само за автоматичен, не можеш да управляваш такъв с нормални скорости.
идеята ми е, ако има такава книжка и възможност да си изкарам такава, да си взема за автоматична кола и после, когато имам малко повече време, да държа отново изпит за истинска кола.
има ли?
колкото до писането на кирилица - не ми хрумна, признавам си
Автоматика да не би да не е кола
Иначе и аз ползвам фонетика
Последно промяна от D&D на 04 Авг 2008, 00:18, променено общо 1 път.

Недостойно живее онзи,който пречи на другите да живеят.
- blz
- Да живей словото
- Специалност: Икономика с англ.
- Курс: четвърти
Пиша доста бързо, преди даже бях овладял писането с 10пръста, но сега няма помен. Общо взето пиша без проблем без да гледам клавиатурата.
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
Аз си пиша доста бързо на фонетиката, но един ден ме избиха лудите и сега се мъча да пиша на другата кирилица. Справям се горе-долу. Това съобщение го пиша около минута и половина.

- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
Аз не знам с колко пръста пиша. мисля че с 8. Ей сега се гледам докато пиша този пост и установявам че ползвам левия палец само за интервала и някой клавишни комбинации. Лявото кутре май не го ползвам за нищо, но не съм сигурен, само десния палец със сигурност не ползвам. Дясното кутре е само за ентер, но понякога го праскам и с няколко пръста
С останалите 6 пръста има да ми завиждат кълвачите...
Никога не съм се учил на разни системи и разбира се че пиша на фонетична, дори още откакто бях на Правец 16 си бях намерил такава поради простата причина че е много по удобно смао с няколко различни букви, а и мойта клавиатура няма кирилица, освен това не е стандартна и латиницата също не отговаря съвсем точно, но мен не ми се налага да я гледам или ако гледам то е по навик, не защото гледам надписите по клавишите а по скоро разположението им
Та нещо като 6-8 пръстна система, самоука работа. Ама изпита по скоропис в СУ го минах още преди 10 години
На една игра те изпитват и ако се забавиш те изяжда едно човече.
Та с две думи, ако не те задължат да пишеш на пишеща машина, можеш да минеш и без БДС. Ако друг път имаш проблем с не кирилизиран компютър търсиш injinera+кирилица в google
Ако единствения проблем е че няма фонетична търсиш injinera+bphonxp2.rar
Ако изкараш нормална книжка можеш да си караш всичко с нея. Но ако изкараш само за автоматични, само такава кола ще можеш да караш. А и освен това ще трябва с твоя кола да караш курсовете и да ти боднат още едно кормило за да ги изкараш... Т.е. да си направиш колата на учебана
Разбира се ти и на нормална можеш да ги изкараш курсовете, но какъв е смисъла да се мъчиш на такава и да вземеш после книжка само за автоматик...
С две думи или намираш учебна с автоматик, за което не съм чувал да го има в БГ или ще се поизмъчиш малко на скоростите колкото за изпита
Никога не съм се учил на разни системи и разбира се че пиша на фонетична, дори още откакто бях на Правец 16 си бях намерил такава поради простата причина че е много по удобно смао с няколко различни букви, а и мойта клавиатура няма кирилица, освен това не е стандартна и латиницата също не отговаря съвсем точно, но мен не ми се налага да я гледам или ако гледам то е по навик, не защото гледам надписите по клавишите а по скоро разположението им
Та с две думи, ако не те задължат да пишеш на пишеща машина, можеш да минеш и без БДС. Ако друг път имаш проблем с не кирилизиран компютър търсиш injinera+кирилица в google
Ако изкараш нормална книжка можеш да си караш всичко с нея. Но ако изкараш само за автоматични, само такава кола ще можеш да караш. А и освен това ще трябва с твоя кола да караш курсовете и да ти боднат още едно кормило за да ги изкараш... Т.е. да си направиш колата на учебана
С две думи или намираш учебна с автоматик, за което не съм чувал да го има в БГ или ще се поизмъчиш малко на скоростите колкото за изпита
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аз вече пиша и на двете кирилици, но ми трябват няколко реда за да се настроя.
Сега обаче пиша маааалко по-бавно и понякога ги смесвам. Кофти, но факт. Един съвет от мен: при условие, че можете на едната, не се учете да пишете на другата без важна причина. Значителна загуба на време