Typing или как пишете

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

Аватар
necrozis
Легендарен флуудър
Курс: друг

Re: Typing или как пишете

Мнение от necrozis »

сравнително бързо и с много грешки на Фонетичен...
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

може ли да използвам темичката и да питам нещо..
хм, когато искаш да си изкараш от онея символчета "Alt + номерца от нъмпада", а си на лаптоп, как става това, като лаптопа няма нъмпад!?! :shock:
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Акуло, какво се изкарва с алт + номерце на нъмпада?
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

♥, примерно
(открих -- имала съм function бутонче)
Аватар
shlqkkk
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от shlqkkk »

а ако някой каже как става номера за Макинтош ще го черпя бира :)
п.с. или да пробва с някой код първоначално, че и аз видях fn бутона :lol:
Show me the way to the next little girl... :lol: :lol: :lol:
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Фонетика. По - лесно ми е.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

на всичко мога да пиша 8) :lol: :roll:
Toto-I will remember
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Пиша на фонетик, а любими видове шрифт - Monotype Corsiva и Comic Sans MS :albino: .
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Нямам проблем нито с бдс, нито с фонетика, бързо сменям, бъркам се в първата минута.
Но имам дълги години тренинг.
Сменянето на английски с френски ме побърква, отвратна ми е френската клавиатура, предпочитам да пиша на английски и после един час да вкарвам символи и знаци :lol:
На финската бързо се научих, но там няма такива разлики с английската.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Аз пиша на фонетик. БДС-а в началото до владеех, понеже бях писала много време на пишеща машина (детска радост, луди години :)). Но после влязох в mIRC и набързо се научих да пиша на латиница, след което преминаването към фонетик за кирилицата беше лесно и неизбежно.
Принципно не съм съвсем изгубена, ако се наложи да пиша на БДС, но не бих го избрала доброволно.
Иначе и аз, подобно на Крем, се оправих много бързо с финската клавиатура - единственото, което все още ме дразни е, че ако я забравя активна и тръгна да си проверявам мейла, най-редовно вместо _ ми излиза ?, а аз дори не поглеждам. Ама то във финската, така или иначе, "шантавите букви" са на мястото на "шантавите букви" в нашата - не е сложно.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
D&D
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от D&D »

shlqkkk написа:
babangida написа:Не знам за какво ти е, но по-добрият вариант е да си изкараш нормална книжка, която също така ти дава право на управление на двата вида МПС, а ако си изкараш само за автоматичен, не можеш да управляваш такъв с нормални скорости.
идеята е, че в момента нямам време да се занимавам да изкарам реална книжка. имам взети часовете, имам взети листовките, остава ми само самият изпит. но не съм карала от около 5-6 месеца и ми е много по-лесно да намеря време да покарам автоматичната кола на баща ми или шефа ми, отколкото да си записвам часове, да плащам за тях и да ходя на изпит. да не говорим, че изобщо не съм доволна от инструктура си и каквото съм научила е само благодарение на стабилната теория, която майка ми ми е набила в главата.
идеята ми е, ако има такава книжка и възможност да си изкарам такава, да си взема за автоматична кола и после, когато имам малко повече време, да държа отново изпит за истинска кола.
има ли?

колкото до писането на кирилица - не ми хрумна, признавам си :lol:
Е как така истинска кола :!:
Автоматика да не би да не е кола :lol:
Иначе и аз ползвам фонетика :wink:
Последно промяна от D&D на 04 Авг 2008, 00:18, променено общо 1 път.
Изображение
Недостойно живее онзи,който пречи на другите да живеят.
Аватар
blz
Да живей словото
Специалност: Икономика с англ.
Курс: четвърти

Мнение от blz »

Пиша доста бързо, преди даже бях овладял писането с 10пръста, но сега няма помен. Общо взето пиша без проблем без да гледам клавиатурата.
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
Аватар
sladinka
В началото бе словото

Мнение от sladinka »

Аз си пиша доста бързо на фонетиката, но един ден ме избиха лудите и сега се мъча да пиша на другата кирилица. Справям се горе-долу. Това съобщение го пиша около минута и половина. :lol: :P :alien:
Изображение
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

Аз не знам с колко пръста пиша. мисля че с 8. Ей сега се гледам докато пиша този пост и установявам че ползвам левия палец само за интервала и някой клавишни комбинации. Лявото кутре май не го ползвам за нищо, но не съм сигурен, само десния палец със сигурност не ползвам. Дясното кутре е само за ентер, но понякога го праскам и с няколко пръста :) С останалите 6 пръста има да ми завиждат кълвачите...

Никога не съм се учил на разни системи и разбира се че пиша на фонетична, дори още откакто бях на Правец 16 си бях намерил такава поради простата причина че е много по удобно смао с няколко различни букви, а и мойта клавиатура няма кирилица, освен това не е стандартна и латиницата също не отговаря съвсем точно, но мен не ми се налага да я гледам или ако гледам то е по навик, не защото гледам надписите по клавишите а по скоро разположението им :) Та нещо като 6-8 пръстна система, самоука работа. Ама изпита по скоропис в СУ го минах още преди 10 години :) На една игра те изпитват и ако се забавиш те изяжда едно човече.

Та с две думи, ако не те задължат да пишеш на пишеща машина, можеш да минеш и без БДС. Ако друг път имаш проблем с не кирилизиран компютър търсиш injinera+кирилица в google :) Ако единствения проблем е че няма фонетична търсиш injinera+bphonxp2.rar

Ако изкараш нормална книжка можеш да си караш всичко с нея. Но ако изкараш само за автоматични, само такава кола ще можеш да караш. А и освен това ще трябва с твоя кола да караш курсовете и да ти боднат още едно кормило за да ги изкараш... Т.е. да си направиш колата на учебана :) Разбира се ти и на нормална можеш да ги изкараш курсовете, но какъв е смисъла да се мъчиш на такава и да вземеш после книжка само за автоматик...

С две думи или намираш учебна с автоматик, за което не съм чувал да го има в БГ или ще се поизмъчиш малко на скоростите колкото за изпита :)
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
sladinka
В началото бе словото

Мнение от sladinka »

Аз вече пиша и на двете кирилици, но ми трябват няколко реда за да се настроя. :mrgreen: Сега обаче пиша маааалко по-бавно и понякога ги смесвам. Кофти, но факт. Един съвет от мен: при условие, че можете на едната, не се учете да пишете на другата без важна причина. Значителна загуба на време :drunken:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Потребители”