Взривове в Челопечене

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Публикувай отговор
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Re: Взривове в Челопечене

Мнение от Ice_Spirit »

понамирисва ми на крадене на пари...
дали са им средства да разкарат боеприпасите, само че наш`те решили,че искат да си ги гушнат, и да взривяват необезопасено. Типично.
Toto-I will remember
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Don Horhe, Reuters спеше до към 10 сутринта. Бях се залепила както за техния сайт, така и за българските информационни агенции още от 6:30. Първата чуждестранна телевизия, която сметна за необходимо да отрази тези новини, бе Sky News. В обедната си емисия. CNN спяха до още по-късно.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

аз пък дочух, че Калфин е научил за взривовете от сръбския посланик, който отишъл при него за да уредят безусловната капитулация на Сърбия... :D
Ubi concordia, ibi victoria!
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Moriarty написа:аз пък дочух, че Калфин е научил за взривовете от сръбския посланик, който отишъл при него за да уредят безусловната капитулация на Сърбия... :D
:notworthy: :notworthy: :notworthy:
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Аз съм ги проспал като пън. Живея в Младост 3 на 6-тия етаж. Ако бях буден сигурно щях да ги усетя. Приятелката ми живее в Изток на 10-тия етаж, взривовете са я събудили. Било е доста мощно.
После усетих земетресението на работа срещу Борисовата градина на 4-тия етаж, нищо особено. Помислих, че е предизвикано от взрив, то пък се оказало егати съвпадението :shock:

Онзи ден минах с кола през Чепинци и се оглеждах за потрошени стъкла. Имаше на една-две къщи. ама те май си бяха счупени от преди това. Явно многото изпотрошени прозорци са в Челопечене. Ще ми се да разгледам и там как изглежда мястото.
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър

Мнение от fragile »

Мой приятел - военен полицай, който е бил на място тогава, казва, че взривната вълна е била по-скоро "насочена" към Чепинци, не към Челопечене. И именно в първия квартал е имало повече счупени прозорци. Близо до поделението дърветата били станали на клечки, без корони, без клони. Казва още, че ако ония пусти 20 т. ТНТ бяха гръмнали, щяло да стане истинска катастрофа.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

Е па колко голяма катастрофа да стане... тия сумарни 1500 тона = 10% от Хирошима :shock: но не е нужна суперсила за да ти го стори това щом можеш сам да си затриеш столицата...
lo_flo
Драскач
Курс: втори

Мнение от lo_flo »

Майната му на това, а 300те тона уран дето са на 1,5км от военното поделение? А кремиковци? Ако спрат газоподаването към Кремиковци, ще се обрзува гъста взривоопасна смес, която ако гръмне ще затрие цела София-област от картата. Аз живея в Левски - В, един от потършевшите квартали след Челопечене ( за който не знае Левски - В и Г са на 4км по въздух от Челопечене, като между тях е само голо поле) и тук кметицата Ева Митова е подела проект за направата на специални съоръжения, в които да ни укрият, ако случайно има авария в Кремиковци
Който не пие на екс, да не види секс!!!
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Бомбоубежища...
Ако съдя по повечето такива из цяла България...
Първо провери дали трябва да се влиза с пояс патенце, лебедче или динозавърче.
Защото повечето ги е налегнала адска влага :lol:
Не е смешно, но това е положението.
Изображение
coolman
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от coolman »

Колко се смях, докато гледах новините за това преди месец, не можете да си представите.

Склад за военни боеприпаси, пълен с огромно количество брак (иначе казано огромни количества цветни метали, а... вероятно и по-скъпи джаджи). Решава се да се складът да бъде затворен. Както при всяко затваряне на даден обект и на този е трябвало да му се направи ревизия, преди да го затворя. По някаква случайност, няколко дена преди въпросната ревизия, складовете гърмят :shock: (колко ли трябва да е крал някой, за да стигне дотам... и колко ли трябва да му е акъла)

В следващите дни ставаше още по-"забавно". Дават водоноските, които минават по улиците и мият дърветата... А после убеждават хората, че това било "обичайна практика". След това, не-помня-вече-кой обясняваше пак по телевизията, че дъждът, който валял впоследствие, не само, че не бил вреден, ами даже бил полезен...

Нямам подробна информация по въпроса, но от това, което показаха телевизиите историята попада в "Топ 5" на любимите ми бисери :lol:

Само че на потърпевшите едва ли им е толкова забавно.
Chelopechene.jpg
Chelopechene.jpg (11.14 KiB) Преглеждано 380 пъти
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология

2010 - AIESEC is finally coming to SU!

http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ

"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”