Размисли и страсти с phoebe

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Re: Размисли и страсти с phoebe

Мнение от Don Horhe »

1. Кое е първо, яйцето или кокошката?
2. Имаш ли си домашен любимец? Ако да, какъв?
3. Качамак с пръжки или боб с наденички?
4. А гъбки (от онези, специалните)?
6. Според теб хората са по-скоро добри или по-скоро лоши?
7. Падаш ли си по екстремни преживявания?
8. Оптимист, песимист или реалист?
9. Има ли живот след смъртта?
10. Ако трябва да опишеш с целия свят с една дума, коя би била тя?
11. И един ЦИЕК'ски въпрос - при вас Шефа защо е именно Шефа? Ние му викаме Чичо Митко. :P
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

1. Кое е първо, яйцето или кокошката? Кокошката, май?
2. Имаш ли си домашен любимец? Ако да, какъв? Нямам, но преди имах хамстера Григор!
3. Качамак с пръжки или боб с наденички? Качамак, не обичам боб.
4. А гъбки (от онези, специалните)? Е па, случвало се е :mrgreen:
6. Според теб хората са по-скоро добри или по-скоро лоши? По-скоро лоши.
7. Падаш ли си по екстремни преживявания? Зависи от екстремността. Скокове с бънджи, катерене, спускане с колело по планина - да, но разни други неща, които засягат други хора освен мен - не. Е, изключение е секса на публично място и в асаньор :alien:
8. Оптимист, песимист или реалист? Най-вече реалист.
9. Има ли живот след смъртта? Не.
10. Ако трябва да опишеш с целия свят с една дума, коя би била тя? За много нецензурни думи се сещам, трудно ми е да избера само една :mrgreen:
11. И един ЦИЕК'ски въпрос - при вас Шефа защо е именно Шефа? Ние му викаме Чичо Митко. То аз само му викам Шефа май, по асоциация с бившите Шефчета от даскало и кръчмите около него. Иначе си е Чичо Митко :)
medicate, medicate
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

какъв е шансът за нова арабско-израелска война?
Сблъсъкът на цивилизациите наистина ли ще бъде на християнството срещу исляма?
Ще оцелее ли Ирак след като го демократизират?
А С. Арабия? :mrgreen:
Какво мислиш за харемите? :bigsmurf:
Аватар
Tanparmaiel
Танцуващия с клавиатури
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Tanparmaiel »

Кажи за nickname-а - защо си го избра и други такива подробности, за които се сетиш :P

Как разпускаш след сесията? И по принцип как обичаш да разпускаш?

Какви са ти плановете за лятото?
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

1. Кое е най-страхотното място на тази земя според теб?
2. Кое е най-важното за теб - парите, любовта, семейството или нещо друго?
3. Какво правиш когато никой не те гледа?
4. Арабистиката хоби ли ти е или по-скоро начин на живот?
5. Кой е най-великият арабин за теб?
6. Имаш ли скрит талант?
7. Липсва ли ти училището?
8. Харесваш ли американските тийн-комедии, ама честно?
9. Патриот ли си?
10. Заслужава ли България повече, трябва ли да се подобри положението тук?
11. Обичаш ли да си център на внимание, или по-скоро не?
12. Кои са любимите ти спортове?
13. Кои спортове обичаш да наблюдаваш?
14. Как се виждаш след 10 години?
15. Омръзва ли ти понякога този форум?
16. Най-омразната черта на българина според теб?
17. Какъв искаше да станеш като малък?
18. Батман или Спайдърмен?
19. Имаш ли домашен любимец? Кои животни би отглеждал, ако имаше възможност?
20. И... има ли живот на Земята?
Ibiza DJ
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

На въпросите на Жокера искам да подчертая, че не съм запознат с нещата толкова добре, колкото би ми се искало и ще изкажа по едно кратко лично мнение :)

какъв е шансът за нова арабско-израелска война? Според мен на това може да се отговори по най-малкото два основни начина. Обикновенните хора искат мир, без значение от религията. Що се отнася до чуждите интереси, те са толкова много и толкова разнобразни, всичко се крепи на някаква много тънка и съмнителна нишка, политиците последна грижа им е броя на убитите в Газа и взривените автобуси в Хайфа. Целият конфликт от самото си начало не е само между араби и евреи, юдаизъм и ислям.

Сблъсъкът на цивилизациите наистина ли ще бъде на християнството срещу исляма? Да, понеже неразбирането и отказа от комуникация на високо ниво е на много ниско ниво. Диалог трябва да има, много усилен диалог.

Ще оцелее ли Ирак след като го демократизират? Не, поради стотици причини. В вътрешната политика на Ирак, освен намесата на запада, бъркат и неговите съседи. Като цяло си мисля, че там никога няма да има мир, поне близките 70-80 години, докато не се изчерпа петрола, или докато държавата не преориентира цялата си политика към САЩ (или световният лидер, който и да е той). Всичко това, само заради петрола. Друго нещо което си мисля, прилагането на традиционни политически системи по западен образец, на едно тотално различно общество, без да се взимат предвид спецификите му, си е просто загубена кауза.

А С. Арабия? Имаш предвид да се демократизира? Ако наричаш опитите за "основен закон" през 2004 (или и 2005та беше) след натиска на по-либералните слоеве демократизация, аз не мисля така. Цялата им политическа система (до колкото може да се нарече такава) се върти около кралското семейство, няма партии, единственото подобие на избори беше за съмнителната местна власт, естествено без никакво участие на жените, а последната дума тъй или иначе си остава в членовете на фамилията Ас-Сауд. Те са си се ориентирали накъдето е най-удобно за момента, гледат си интереса, както и изпълняват желанията на който трябва и никой няма реална полза или всъщност дори интерес, да променя нещо. Едно важно правило е "Не се опитвай да поправяш нещо, което работи достатъчно добре" ;)

Какво мислиш за харемите? Хехе, до колкото знам, след 4тата жена, ако ти трябват още, почваш да си взимаш наложници и така се образува харема. А дали това се прилага някъде в днешно време, в тази си форма изобщо не знам. А като идея е готино - събираш много красиви и образовани жени на едно място, хем има какво да правите в леглото, хем има за какво да си говорите след това :)
medicate, medicate
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Кажи за nickname-а - защо си го избра и други такива подробности, за които се сетиш Хаха, тъй като съм в тая тема, ще взема да разкажа за първи и последен път the true story of phoebe buffay :D. Беше някакво лято, преди доста години (явно повече от 6-7), когато точно бях си пуснал първия ЛАН интернет. Тогава още имаше локален шеъринг, никой не бдеше за тоя трафик, като цяло цялата мрежа беше незащите и ненаблюдавана, та човек можеше да си прави квото му е кеф на душата. Бях намерил при един от "колегите" по жицата 3-4 сезона на сериала Приятели (ума не ми побира как ги беше свалил, тъй като номиналната ни скорост беше ~10-15kb/s). Та тъй като беше по ЛАН и ги бях гледал някои от сериите по Канала (или май БТВ или даже Ефир 2), си ги дръпнах и изгледах и станах ужасен фен на поредицата. По-късно издърпах всичко де що има, изрязани сцени, behind the scenes, интервюта, шоута и т.н. и т.н. Почнах да чета и сайта на Fox, когато още излизаше сериала (тогава не беше свършил нали). Та, английският никога не ми е бил силна страна и затова когато видях името "phoebe" не разбрах точно за какво става дума. Бях започнал да играя и една онлайн игричка, а пък и променях някои неща в онлайн облика ми, поради напускане на работа в едно гейм списание, та си смених и ника на това все още непонятно за мен "Phoebe". След тва се запознах и наживо с хората от оная геймка, станахме мн. добри приятели, но така и не си викахме по имена, те за мене и сега са си Айс Дога, Крексиса, Накса и т.н., а аз съм си Фиби, Фибстър, Фибоначи, Фийбс и редица други :D След тва премина и в училище, сега и в университета и така и си продължава. Пък и е яко, като видя някой с интересното изражение на лицето "Ма ти си момче?!?!"

Как разпускаш след сесията? И по принцип как обичаш да разпускаш? Ходих на палатки и на вила, утре отивам на Пловдив и Каварна. Обичам да обикалям като цяло, обичам да пуша наргиле, да слушам музика, да гледам сериали (но не и филми), да чета вицове. Най-обикновенни неща :)

Какви са ти плановете за лятото?Ами обикаляне на България колкото се може повече, евентуално ходене до някоя близка държава, 2-3 пъти отбивки до морето, концерти, фестивали, работа, много четене, сериали, пиене и т.н. Най-вече искам да се видя с всички приятели, които по една или друга причина не успях по времето на семестъра :)
medicate, medicate
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

1. Кое е най-страхотното място на тази земя според теб? Земята е прекалено прекрасна, за да мога да посоча само едно място. Но за държава бих го направил - Россия.
2. Кое е най-важното за теб - парите, любовта, семейството или нещо друго? Семейството и приятелите.
3. Какво правиш когато никой не те гледа? Ми, уча :mrgreen:
4. Арабистиката хоби ли ти е или по-скоро начин на живот? Начин на живот, определено.
5. Кой е най-великият арабин за теб? Пратеника Мухаммад
6. Имаш ли скрит талант? Да
7. Липсва ли ти училището? Не, изобщо
8. Харесваш ли американските тийн-комедии, ама честно? По-скоро не
9. Патриот ли си? Да
10. Заслужава ли България повече, трябва ли да се подобри положението тук? Разбира се, но това подобряване не зависи от някои друг освен самите нас
11. Обичаш ли да си център на внимание, или по-скоро не? По-скоро не, но обичам да съм noticeable
12. Кои са любимите ти спортове? Бейзбол, плуване, скокове от трамплини
13. Кои спортове обичаш да наблюдаваш? Футбол, Тенис, Бейзбол, Плуване, Скокове от трамплини
14. Как се виждаш след 10 години? С много пари :mrgreen:
15. Омръзва ли ти понякога този форум? Да
16. Най-омразната черта на българина според теб? Това, че всеки разбира от всичко
17. Какъв искаше да станеш като малък? Адвокат
18. Батман или Спайдърмен? Спайди, без съмнение
19. Имаш ли домашен любимец? Кои животни би отглеждал, ако имаше възможност? Не. Бих отглеждал рибки или камили :mrgreen:
20. И... има ли живот на Земята? Ъ, шу?
medicate, medicate
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Ще си позволя един кратък коментар, последван от въпроси. От последните ти отговори смея да твърдя, че първият и деветият се бият зверски, но...лично мнение. :roll:

Няколко въпроса от мен...

Русофил ли си или просто обичаш руската култура и...природа ( :shock: ) ?
Какво те дразни в българската ДЪРЖАВА и в българското ОБЩЕСТВО?
Религиозен ли си?
Защо СУ?
Театър, кино или опера? Защо?
Любим мускетар от едноимената творба на Дюма? Защо?
Искал ли си някога да напишеш книга? Ако да - на каква тематика?
Кой може да прогони американците от Ирак?
Защо според теб се създаде ОПЕК? Личното ти мнение ме интересува.
Защо харесваш повече Спайдърмен пред очевадната 8) класика в жанра - Батман.
Мнението ти за САЩ...като обществена организация, защита на човешките права, външа и вътрешна политика, история. И понеже предполагам, че ще избориш повече негативни неща...то поне спомени няколко позитивни (от сорта на Бретън - Уудска валутна система, планът "Маршал" и т.н. - да има нещо позитивно...ще ми е любопитно да прочета кое е то).
Макейн или Обама? Защо?
Какъв алкохол предпочиташ?
Какви жени харесваш?
За или против смъртното наказание? Защо? (Ако си "за" не мислиш ли, че цял живот гниене в килия с нарисувана печка и без никакви екстри като телевизор, книги и .т.н. е много по - тежко наказание от смъртта?)
За или против абортите? Защо?
Страхуваш ли се от смъртта?

Това е от мен. Надявам се да ти е приятно да отговаряш.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Ще отговоря на всичките ти въпроси и евентуални следващи някъде по средата на другата седмица, сега трябва да хващам влак :roll:
medicate, medicate
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Не бързам за никъде. Важно е качеството на отговорите. :wink:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

1. Някой да ти е казвал, че приличаш на Райън Гослинг?
2. Когато затваряш очите си, какво виждаш?
3. Какво те дразни най-много в България?
4. Слънцето ли гони Луната или Луната гони Слънцето?
5. Кое е любимото ти морско място в България?
Ibiza DJ
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Засега темата се заключва. Ще я пусна пак, когато Фийби се върне от Каварна :mrgreen:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”