Взривове в Челопечене
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
Взривове в Челопечене
Експлозии разтресоха рано тази сутрин София и околностите. Първият се чу точно в 6.30. След това се чуха още няколко.
Вторият врзив, който беше и най-силен - 7 минути след първия. След десет минути трети тътен разтърси столицата. Той бе най-слаб и приглушен.
От Гражданска защита съобщиха, че инцидентът е във военни складове и гърмят снаряди. В Челопечене има барутни погрeби.
На този етап няма информация за жертви и ранени. Опасност от радиация няма и гражданите на София могат да бъдат спокайни, казаха още от Гражданска защита.
Свидетели съощбават, че в североизточните квартали на София прозорци на кооперациите са изпочупени
Екипи на Гражданска защита, пожарната и полицията са на място.
Над квартала се вижда дим и по-малките взривове продължават. Видимостта е не повече от 50 метра, посочи кметът на София Бойко Борисов, който също е на мястото на взривовете. Той посочи, че все още няма яснота и не са пристигнали екипи на военните. Телефоните на Министрество на отбраната не отговарят.
По информация на Минчо Спасов, председател на вътрешната комисия в парламента, в складовете има боеприпаси. Той посъветва хора да не се приближават към мястото на инцидента, тъй като не е ясно все още колко опасен за здравето може да е облакът от дим. Депутатът от НДСВ каза още в ефира на БиТиВи, че точното съдържание на военните складове е „военна тайна".
Минчо Спасов каза още, че в складовете е имало охранителна фирма и изрази надежда служителите й да не са пострадали.
Министърът на околната Джевдет Чакъров съобщи, че вече е издадена заповед екипи на министерството да отидат на мястото на взривовете и веднага да вземат проби за изследвания
Според Борисов ще се наложи евакуация на живеещите в района, тъй като димът е изключително много.
Първоначално подозренията бяха за авария в "Кремиковци", но от Гражданска защита успокоиха, че на територията на комбината всичко е спокойно.
www.news.bg
07:59 - От Министерство на околната среда и водите обещаха в ефир по БТВ, че до 8:15 ще има яснота какво точно се съдържа в дима.
Вторият врзив, който беше и най-силен - 7 минути след първия. След десет минути трети тътен разтърси столицата. Той бе най-слаб и приглушен.
От Гражданска защита съобщиха, че инцидентът е във военни складове и гърмят снаряди. В Челопечене има барутни погрeби.
На този етап няма информация за жертви и ранени. Опасност от радиация няма и гражданите на София могат да бъдат спокайни, казаха още от Гражданска защита.
Свидетели съощбават, че в североизточните квартали на София прозорци на кооперациите са изпочупени
Екипи на Гражданска защита, пожарната и полицията са на място.
Над квартала се вижда дим и по-малките взривове продължават. Видимостта е не повече от 50 метра, посочи кметът на София Бойко Борисов, който също е на мястото на взривовете. Той посочи, че все още няма яснота и не са пристигнали екипи на военните. Телефоните на Министрество на отбраната не отговарят.
По информация на Минчо Спасов, председател на вътрешната комисия в парламента, в складовете има боеприпаси. Той посъветва хора да не се приближават към мястото на инцидента, тъй като не е ясно все още колко опасен за здравето може да е облакът от дим. Депутатът от НДСВ каза още в ефира на БиТиВи, че точното съдържание на военните складове е „военна тайна".
Минчо Спасов каза още, че в складовете е имало охранителна фирма и изрази надежда служителите й да не са пострадали.
Министърът на околната Джевдет Чакъров съобщи, че вече е издадена заповед екипи на министерството да отидат на мястото на взривовете и веднага да вземат проби за изследвания
Според Борисов ще се наложи евакуация на живеещите в района, тъй като димът е изключително много.
Първоначално подозренията бяха за авария в "Кремиковци", но от Гражданска защита успокоиха, че на територията на комбината всичко е спокойно.
www.news.bg
07:59 - От Министерство на околната среда и водите обещаха в ефир по БТВ, че до 8:15 ще има яснота какво точно се съдържа в дима.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Swаy
- Пишеща машина
- Специалност: АФ
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: Взривове в Челопечене
Защо ли се съмнявам, че до 8.15 наистина ще има официално изявление
Аз съм в Младост 1 и в 6.30 се събудихме , защото помислихме че има земетресение - блока се разклати леко. После чухме серията взривове. И в момента продължават. Като цяло в квартала е спокойно, приятелят ми тръгна преди малко за работа, хората навън си разхождат кучетата. Аз обаче съм леко страхлива и затворих прозорците и вратата към терасата
Медиите леко паникьосват, ми се струва. Честно казано ми се иска да се изнеса от София по най-бързия начин
пък макар и без да има сериозна причина (то това никой не го знае всъщност)
П.П. Пф, откога не бях ставала в 6.30
Наздраве! (с кафе)
Аз съм в Младост 1 и в 6.30 се събудихме , защото помислихме че има земетресение - блока се разклати леко. После чухме серията взривове. И в момента продължават. Като цяло в квартала е спокойно, приятелят ми тръгна преди малко за работа, хората навън си разхождат кучетата. Аз обаче съм леко страхлива и затворих прозорците и вратата към терасата
П.П. Пф, откога не бях ставала в 6.30
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
The one who turns the knife inside of me
Аз също се събудих, но реших, че някой пиян блъска по вратата... При втория взрив вече и аз мислех, че е земетресение.
Дръжте си прозорците плътно затворени, следете новините.
Аз тръгвам за работа...
Дръжте си прозорците плътно затворени, следете новините.
Аз тръгвам за работа...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
егати как се стреснах , при нас бая се разстресе ..... все още чувам взривове... ама иаз съм затворила навсякъде ,неква паника съм
дано няма нищо страшно . .. днес трябваше да уча за изпит и си бях настроила алармата за 9 едва да се дигна... ама имаше масово събуждане доста по -рано
P.S при нас прозорците бая се разтресоха ,вратата на банята се отвори .... а при баба ми е счупен прозореца:(
P.S при нас прозорците бая се разтресоха ,вратата на банята се отвори .... а при баба ми е счупен прозореца:(
You're one in a million
You're once in a lifetime
Туко що казаха, че "нитратите и фосфатите във дима не са вредни в концентрацията, в която се съдържат в този облак дим" и постоянно успокояват, че няма вятър...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
Николай Цонев: Няма опасност от обгазяване
03 юли 2008 | 08:04 | Агенция "Фокус"
София. Взривовете, които се чуват, са от класически боеприпаси, в които няма никакви вредни вещества. Основните вещества са азотен окис и въглероден окис, които се издигат високо във въздуха и няма никаква опасност от обгазяване. Това каза пред Агенция “Фокус” Николай Цонев, министър на отбраната.
Взривовете са приключили и това, което се чува в момента, е от вещества, които се използват за заря.
Няма пострадали хора. Продължава работата на Министерството на отбраната, за да се провери каква е причината. След това ще вземем необходимите мерки, каза Николай Цонев.
Изпратена е химическа част на място, която е извършила анализ на въздуха и на отделените съставки. Установено е, че няма вредни вещества.
© 2008 Всички права запазени. Позоваването на Информационна Агенция Фокус е задължително!
03 юли 2008 | 08:04 | Агенция "Фокус"
София. Взривовете, които се чуват, са от класически боеприпаси, в които няма никакви вредни вещества. Основните вещества са азотен окис и въглероден окис, които се издигат високо във въздуха и няма никаква опасност от обгазяване. Това каза пред Агенция “Фокус” Николай Цонев, министър на отбраната.
Взривовете са приключили и това, което се чува в момента, е от вещества, които се използват за заря.
Няма пострадали хора. Продължава работата на Министерството на отбраната, за да се провери каква е причината. След това ще вземем необходимите мерки, каза Николай Цонев.
Изпратена е химическа част на място, която е извършила анализ на въздуха и на отделените съставки. Установено е, че няма вредни вещества.
© 2008 Всички права запазени. Позоваването на Информационна Агенция Фокус е задължително!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Аз проспах всичко...
Чух само 1-2 взрива, почудих се за части от секундата какво е, и пак си заспах...
Разбрах какво става като една приятелка, която е тръгнала към морето ми прати смс да се изнасям от София... 
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
какво ми написаха в скайп сега-'България - Първата държава понесла бомбандировки от себе си в извънвоенно време ' 
You're one in a million
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
Аз съм в Овча купел и блока се разтресе - -вратата на стаята ми се отвори от първия голям взрив. Все още се чува пукот на пресекулки.
Току-що по БиТиВи казаха, че полицията ще арестува всички които се намират на по-малко от 7 км от базата, защото "било опасно за хората". Летището е затворено.
Току-що по БиТиВи казаха, че полицията ще арестува всички които се намират на по-малко от 7 км от базата, защото "било опасно за хората". Летището е затворено.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Аз нищо не съм чула, събудиха ме в 7 часа, щото трябваше да ходя на зъболекар и чух няколко малки взрива. Ама малко се паникьосах като някаква се обади по Нова и вика, че се изнасят от София.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Мене ме събуди в 6:30, помислих си, че още сънувам, легнах си и си доспах 
medicate, medicate
- Tanparmaiel
- Танцуващия с клавиатури
- Обратна връзка:
Явно спя като заклана, защото нищичко не съм чула, въпреки че съм по-скоро близо до Челопечене. Разправяха ми, че в Обеля като земетресение го усетили...
Имам един приятел, който живее в Челопечене... каза, че е на 300 метра от въпросния склад и е било голяма ужасия - изпопадали прозорци, прахоляци и мръсотии... взрив с гъба като от атомна бомба
Ужас, ужас!
Добре, че няма пострадали дано няма повече взривове! 
Имам един приятел, който живее в Челопечене... каза, че е на 300 метра от въпросния склад и е било голяма ужасия - изпопадали прозорци, прахоляци и мръсотии... взрив с гъба като от атомна бомба
- DADO
- Легендарен флуудър
Дори в Люлин се чуха тези взривове, все едно беше някъде съвсем наблизо. Преди 3-4 часа говорих с един приятел който живее в Герена, той каза че се вижда един голям облак. Щом при нас в Люлин ударната вълна беше толкова силна, представям си какво усетиха в източните квартали 
Ibiza DJ
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Само аз ли нищо не съм чул? 
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- DADO
- Легендарен флуудър
Зависи, ако си спал добре, може да не си го усетил. Доколкото знам, живееш достатъчно далеч от мястото, въпреки че аз се събудих, но по-скоро на бомба ми приличаше.
Ibiza DJ