Английска филология 2
Модератор: Don Horhe
-
missparker
- Пишете, о, братя
Re: Английска филология 2
Здравейте всички учещи АФ аз съм кандидатстудентка и ми се иска да уча при вас, но се интересувам дали в Софийския унивеститет са задължителни педагогическите дисциплини. Моя приятелка учи същата специалност в Пловдивския университет и сподели, че при тях педагогическите дисциплини са абсолютно задължителни и последната година ходели по пловдивските езикови гимназии; така ли е и при вас защото последното нещо,което искам да правя е да ходя по училищата и да уча педагогика. Мерси предварително.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Привет!
До колкото съм запознат, има възможност за избор между преподавателски профил и преводачески профил, но не съм 100% сигурен.
До колкото съм запознат, има възможност за избор между преподавателски профил и преводачески профил, но не съм 100% сигурен.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

-
missparker
- Пишете, о, братя
И аз затова се колебая, защото не съм сигурна. Иска ми се в София, въпреки че в Пловдив взех пробния изпит с доста висока оценка и със сигурност съм вътре, но след като разбрах за педагогическите практики доста се стреснах - в крайна сметка ще я уча тая филология, но в никакъв случай и за да стана учителка.
- Swаy
- Пишеща машина
- Специалност: АФ
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Благодарение на усилията на нашия випуск, в частност на определени хора, които се бориха докрай - и влязоха в историята на АФ
- (един от тях е Fever), вече НЯМА разпределение кой-какъв профил да учи - всеки един ИЗБИРА къде да отиде -- дали в педагогически, дали в преводачески. Преди нямаше избор. Сега изборът си е ваш. И ще сте едва вторият випуск английска филология, който ще има тази възможност. Честито.
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
-
missparker
- Пишете, о, братя
Мога да кажа само едно нещо - ЕВАЛА НА ВАшИЯ ВИПУСК!
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Ейй, това е страхотно. Мъничко ми се подобри мнението за АФ в СУ.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt

- TheGreat7
- Танцуващия с клавиатури
missparker, високият ти резултат в Пловдив не бива да те залъгва. Имах много съученици (завършили англ. гимназия) с високи оценки в ПУ и двойки в СУ. Не съм се явявал на изпит по английски за ПУ, но съм чувал, че е далеч по-лесен от този в СУ. Не искам да те стряскам, само да те насърча да продължаваш да се упражняваш
Обърни повече внимание на писането на есета, че там времето е малко. Успех
Обърни повече внимание на писането на есета, че там времето е малко. Успех
The harder you fall, the higher you bounce...
-
missparker
- Пишете, о, братя
Всъщност доста хора, които са кандидатствали и в двата града, твърдят че изпита в Пловдив е по-труден от този в София, като единствената причина, поради която по-ниски оценки се изкарват в Софийския е заради ограниченото време. И действително макар по-труден, на изпита в Пловдив имаш по-голям шанс за хубава оценка защото времето не е разпределено между компонентите, ами имаш 4 часа да работиш върху целия изпит.
- Swаy
- Пишеща машина
- Специалност: АФ
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Аз съм кандидатствала и в двата града. В Пловдив оценката ми беше 5.69. Изпита беше обидно лесен. Тъй като в София същата година имах оценка 4.30 и не ме приеха това, което исках, записах АФ в Пловдив (една от най-големите грешки в живота ми).missparker написа:Всъщност доста хора, които са кандидатствали и в двата града, твърдят че изпита в Пловдив е по-труден от този в София, като единствената причина, поради която по-ниски оценки се изкарват в Софийския е заради ограниченото време. И действително макар по-труден, на изпита в Пловдив имаш по-голям шанс за хубава оценка защото времето не е разпределено между компонентите, ами имаш 4 часа да работиш върху целия изпит.
Изпита в СУ съм го държала два пъти, като вторият път изкарах 4.91. Така и не успях да ударя пълна петица
Смея да твърдя, че като трудност изпита в Софийски е доста нива над този в Пловдив. Времевите ограничения са само малка частица от трудността му.
Така че да, в Пловдив имаш по-голям шанс за хубава оценка, но не заради времето, а просто заради елементарността на самия изпит... откъм формат, изисквания, т.н.
Друг е въпросът до колко Пловдивски университет си заслужава...
Tell me how it feels to be
Знам, че е мааалко късно за питане, но какво всъщност ще има на утрешния изпит по discourse phonology? Филипов ни даде 2 статии - от едната разбрах, че ще четем на глас, но до 2-рата така и не стигнахме да обясни защо ни я дава.
Сега чета във форума, че миналата година са правили анализ на интонация (а не четене явно) и са "казвали стихотворение"(?) А дочух и за допълнителни въпроси...които можело да са навсякъде от учебника... Откъде да започна?
Сега чета във форума, че миналата година са правили анализ на интонация (а не четене явно) и са "казвали стихотворение"(?) А дочух и за допълнителни въпроси...които можело да са навсякъде от учебника... Откъде да започна?
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Здравей.
От това, което знам от миналите на 24ти юни, той дава да четеш от 50 years in Phonetics и задава теоретични въпроси от учебника, предимно от първа/втора/и трета глава. Целият изпит протича максимум 10 минути, като накрая той се поуморявал и изпитвал дори за пет. Наистина пише хубави оценки -- ако не се лъжа, най-ниското е петичка.
Успех!
От това, което знам от миналите на 24ти юни, той дава да четеш от 50 years in Phonetics и задава теоретични въпроси от учебника, предимно от първа/втора/и трета глава. Целият изпит протича максимум 10 минути, като накрая той се поуморявал и изпитвал дори за пет. Наистина пише хубави оценки -- ако не се лъжа, най-ниското е петичка.
Успех!
Според мен изпита в ПУ е наистина доста по-елементарен от колкото този в СУ и наистина времето не е причина за това, просто критериите за оценяване са много по-високи, не казвам, че преподавателите в ПУ не са добри професионалисти, но като вземем в предвид общия отлив на студенти от ПУ и те милите се опитват да привлекат някого. Миналата година бях на изпит там и изкарах 5.30 и отидох да си видя работата и жената, която отговаряше на въпроси(най-вероятно преподавателка в ПУ) ми каза, че ще бъдат много горди да уча при тях, извинявайте, но не съм изкарала 6-ца, това си е четкане, не че аз не умрях от кеф, но все пак. Колко пъти тази година се вайках защо не си отидох в ПУ там поне хората си ме искаха
Но не, аз реших да се гърча в Гълъбарника, да забравя за личен живот и други екстри
.
Сега на другия въпрос до колко има смисъл да се учи АФ в ПУ. Има смисъл, познавам някои от преподавателите там и са наистина много добри, просто нямат стимул понеже студентите, които обучават са си шапка на тояга и не ги боли Д-то за нищо, как човек да положи усилия. Но няма спор, че нивото в СУ е много високо и ако човек е решил да си учи може да полуи много, и опит, и умения, и да разбере доста неща.Определено е предизвикателство и който си мисли, че ще влезе АФ и ще си шляпка дупето, се лъже и то доста. Говоря от позицията на човек, чието първо желание беше съвсем друга филология с нагло висок бал и който изкара оценка за да се премести в нея, но няма да го направи. Човек, който никога не е искал да учи АФ където и да е. Така, че мисля,че АФ в СУ е прекрасен избор и смея да твърдя с перспективи в професионално отношение.
P.S. Сори за дългия пост, ранен следобед е и няма кво друго да правя в тая жега освен да се пеня във форума
(писано горе долу 7-8 часа тъпотия по-късно)
P.S.2 Днеска от нямане какво друго да правя та да убивам дните до смъртта си и пълното умопомрачаващо интелектуално падение и след написването на този пост, се поразтърсих из учебните планове на АФ и във ВТУ и съм доста приятно изненадана, дори ми се струват доста по-подредени отколкото тези на любимото СУ, а да не говорим, че със скромните си познания ги окачествих като доста по-практични.
Сега на другия въпрос до колко има смисъл да се учи АФ в ПУ. Има смисъл, познавам някои от преподавателите там и са наистина много добри, просто нямат стимул понеже студентите, които обучават са си шапка на тояга и не ги боли Д-то за нищо, как човек да положи усилия. Но няма спор, че нивото в СУ е много високо и ако човек е решил да си учи може да полуи много, и опит, и умения, и да разбере доста неща.Определено е предизвикателство и който си мисли, че ще влезе АФ и ще си шляпка дупето, се лъже и то доста. Говоря от позицията на човек, чието първо желание беше съвсем друга филология с нагло висок бал и който изкара оценка за да се премести в нея, но няма да го направи. Човек, който никога не е искал да учи АФ където и да е. Така, че мисля,че АФ в СУ е прекрасен избор и смея да твърдя с перспективи в професионално отношение.
P.S. Сори за дългия пост, ранен следобед е и няма кво друго да правя в тая жега освен да се пеня във форума
(писано горе долу 7-8 часа тъпотия по-късно)
P.S.2 Днеска от нямане какво друго да правя та да убивам дните до смъртта си и пълното умопомрачаващо интелектуално падение и след написването на този пост, се поразтърсих из учебните планове на АФ и във ВТУ и съм доста приятно изненадана, дори ми се струват доста по-подредени отколкото тези на любимото СУ, а да не говорим, че със скромните си познания ги окачествих като доста по-практични.
-
Nirnaeth
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Здравейте, колеги.
Току-що се връщам от нанасяне на оценка по Syntax. Оказа се, че Багашева е объркала оценката на някой/я колега/колежка от пета група. Факултетният номер на съответния човек е 860086 и първоначално е било написано, че оценката е 2, но тя сега го поправи и човекът има 4. Честито на печелившите - поне изненадата е хубава.
Моля всеки, който има представа кой е човекът или има някаква връзка с него, кажете му да не се притеснява. Самата Багашева беше достатъчно притеснена и каза, че се извинява.
Току-що се връщам от нанасяне на оценка по Syntax. Оказа се, че Багашева е объркала оценката на някой/я колега/колежка от пета група. Факултетният номер на съответния човек е 860086 и първоначално е било написано, че оценката е 2, но тя сега го поправи и човекът има 4. Честито на печелившите - поне изненадата е хубава.
Моля всеки, който има представа кой е човекът или има някаква връзка с него, кажете му да не се притеснява. Самата Багашева беше достатъчно притеснена и каза, че се извинява.
The tea gonna chew come!!
- Fever
- От дъжд на вятър
- Курс: трети
- Адрес в галерията на СУ: Fever
- Обратна връзка:
Хаха, Багашева е един от най-добрите хора в тази катедра във всяко отношение, така че не й се сърдете за техническата грешка.
Отделно, мисля, че този факултетен номер е на някой от пета група, като е малко вероятно някой от този форум да го познава.
Nirnaeth;
Tи коя група си?
Отделно, мисля, че този факултетен номер е на някой от пета група, като е малко вероятно някой от този форум да го познава.
Nirnaeth;
Tи коя група си?
-
Nirnaeth
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
От трета група съм. Да, знам, че става дума за някой от пета група, даже май го бях споменала в предния коментар. Но не виждам защо някой от форума да няма връзка с човека.. 
The tea gonna chew come!!