Екология и опазване на околната среда
- KrI$cHo
- В началото бе словото
- Специалност: Екология и опазване на околната среда
- Курс: първи
Екология и опазване на околната среда
Предварително се извинявам, ако темата не е за този раздел! Искам да разбера, дали има някой постоянен във форума желаещ да учи Екология? Просто да споделяме мнения, пък и да се запознаем по-отрано, ако има такива

-
tinglit
- Пишете, о, братя
- Специалност: Право
- Курс: втори
Re: Екология и опазване на околната среда
Екологията ми е мечта.Много съм запалена и дилемата ми беше екология или право...Накрая надделя правото (което също ми е много инетесно), защото по химия съм много зле...Но живот и здраве един ден съм решила, че ще уча и Екология и опазване на околното среда.Много се кефя, че има и други хора, които се интересуват от проблемите на околната среда.Пожелавам ти успех!!!
...Work smart, not hard!...
Браво! Много добре си се насочил! Най-хубавата специалност!

- KrI$cHo
- В началото бе словото
10x за отговорите! И tinglit благодаря за успеха, надявам се да съм вътре, но все пак има вероятност да не ме приемат! Щеше ми се някой от този специалност да се включи, да ни каже как е и трудничко ли е да си Еколог 
Аз, аз!
Весеело е, но се иска и учене, първият семестър не е лек. Но който има желание ще се справи.
Успех и от мен!
Весеело е, но се иска и учене, първият семестър не е лек. Но който има желание ще се справи.
Успех и от мен!
- KrI$cHo
- В началото бе словото
Добре meel, можеш ли да ми дадеш информация какво се учи в тази специалност, че никаде не мога да намеря?meel написа:Аз, аз!![]()
Успех и от мен!
- Sun Shine
- Драскач
Ей браво, че има такива запалени хора- Мен също ме влече но понеже реализацията му и никаква- съм я отписала.Бих го учила само за удоволствие...Успех и стискам палци 
KrI$cHo, тук може да видиш един учебен план на екологията, за да добиеш представа: http://bio.topvisia.net/coursework/U4eb ... o_2007.doc
Като цяло, ''основните'' биологични дисциплини като зоология на безгръбначните и гръбначните, ботаниките и систематиките се учат наравно с биолозите - така че без живинки няма да се мине.
Иначе има и предмети, характерни само за тази специалност - климатология и хидрология, почвознание и т.н.
Ако те интересува нещо по-конкретно, питай.
@ Sun Shine: хич не ми харесват такива коментари за кое каква реализация имало. Ще поживеем, ще видим. Интересно ти към какво чак толкова по-перспективно си се насочил/а?
Като цяло, ''основните'' биологични дисциплини като зоология на безгръбначните и гръбначните, ботаниките и систематиките се учат наравно с биолозите - така че без живинки няма да се мине.
Ако те интересува нещо по-конкретно, питай.
@ Sun Shine: хич не ми харесват такива коментари за кое каква реализация имало. Ще поживеем, ще видим. Интересно ти към какво чак толкова по-перспективно си се насочил/а?
- Sun Shine
- Драскач
Казах го съвсем добронамерено...А и вярвам че ако имаш късмет и желание има реализация дори и за честач да си учил..Това е лично моя мнение и решение че не кандидатствам екология- въпреки че ми е мн интересна
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Доколкото знам Екологията е голям цирк
Хич не е това, което трябва да бъде. Поне според разни познати, които са го учили. Но тъй като не съм го учила аз и нямам идея какво е наистина от собствен опит, не знам дали наистина положението е на това ниво. Но вярвам на това, което са споделяли 

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- KrI$cHo
- В началото бе словото
Някой новоприет?
- Тодорът
- Да живей словото
- Специалност: Информационни системи
- Курс: трети
- Обратна връзка:
едно момиче от моето училище...Яница ...тя ще учи Екология;)
-
our-planet
- В началото бе словото
ам ... на тема екология аз имам сайт за глобалното затопляне на английски език е.ако има заинтересувани влизайте..може и коментарчета да пускате там на home page
http://www.freewebs.com/our-planet/
http://www.freewebs.com/our-planet/
-
Merops
- В началото бе словото
Здравейте хора!
Тази година завърших екология и сега ще съм магистратура в катедрата. Ако някой има въпроси за изпити, за преподаватели, за всичко да пита. С удоволствие ще помогна.
Първи курс си е песен, минава много лесно (особено втория семестър). От там нататъка вече започва сериозното учене.
Определено е интересно и забавно, има и доста практики (ние имахме 5).
На новите ни зайчета желая мнооого успех!!!
Тази година завърших екология и сега ще съм магистратура в катедрата. Ако някой има въпроси за изпити, за преподаватели, за всичко да пита. С удоволствие ще помогна.
Първи курс си е песен, минава много лесно (особено втория семестър). От там нататъка вече започва сериозното учене.
Определено е интересно и забавно, има и доста практики (ние имахме 5).
На новите ни зайчета желая мнооого успех!!!
"Днес хората знаят цената на всичко, но не и стойността на каквото и да било."
"Природата винаги е права - грешките и заблужденията произлизат от хората!"
"Природата винаги е права - грешките и заблужденията произлизат от хората!"
- mirchetu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
- Курс: втори
Здравейте
Ами не помня кой каза, че е голямото учене, но аз съм втори курс и така и не го видях това учене
На дали ми се събират повече от 24h учене в първи курс, а имам 4-ки, 5-ци и 6-ца, а и втори започна с много смешни предмети, на които ако имам под 4 ще се призная за малоумна. Наистина в 3 курс вече почва гадното, защото има страшно много предмети, а и са важни, защото са си баш екологичната част... ама някакси отказвам да повярвам, че се учи много. Може би това е защото го сравнявам с други специалности, а може би защото още не е дошло гадното :\ Иначе аз много си харесвам специалността и мисля другата година да минавам редовно, ако това въобще е възможно, а за реализация... ще има стига наистина да имаш желание, а и не е лошо от рано да започваме да се интересуваме от работата. Не да се тръшкаме за глобалното затопляне и замърсяването на планетата, а да се интересуваме от по-локалната екология, защото нали се сещате, че един човек не може да оправи света, а и да може, трябва да тръгне от някъде и винаги се тръгва от нулата... почти винаги
Ако имате познати еколози, ако ви се отвори шанс да участвате в някакви проекти(някакви сериозни, чиито цели са ясни и се предприеимат конкретни действия, а не някакви безплодни лигни), оглеждайте се за нещата, защото за жалост все още не може да се разчита на СУ за намиране на стаж и т.н., но пък който е с глава на раменете си и има и известна доза късмет, би трябвало да успее да си намери хубава работа, но това отнема време. Ако искаш да завършиш и изведнъж да почнат да падат пачки...
То всеки иска де, ама шансът да стане е малък.
Другото, което ще ви посъветвам, е да учите английски. Вече навсякъде, дори и в държавните службици искат да знаеш език, защото основните екологични изисквания нали ни идват от запад,а и не само това и работодателите си искат да знаеш език, а и компютърна грамотност, защото за повечето работи се използва и специализиран софтуер, с който се надявам скоро да се запозная. Отделно от това е хубаво да имаш познания в много области като строителство, хранително-вкусова промишленост и т.н., защото никой не наема, за да те обучава тепърва, а общо взето искат да знаеш всичко и е хубаво това да се научи още докато си в университета, за да може, излизайки от него, да знаеш за какво става въпрос и да не почваш да прохождаш, а по възможност да си станал вече атлет
образно казано
Не знам какво ще става с нас, но си мисля, че всеки, който иска да се занимава сериозно с това, ще намери реализация. Колеги, пожелавам на вас, както и на себе си успех, пък ще видим какво ще става в действителност 
Ами не помня кой каза, че е голямото учене, но аз съм втори курс и така и не го видях това учене