Биологическия факултет
-
Insipidity
- От дъжд на вятър
Re: Биологическия факултет
Някой знае ли някакъв "алтернативен" начин за взимане на изпит по математика?!

It's not my fault I've been magnetic since I was a babe.
не, разбира се! математиката е неприятна за всички, учи и ще сполучиш
- alteia
- В началото бе словото
Лично аз не намирам смисъл да се учат доказателствата на разните формули.
Може и да можеш да решаваш задачите, но поне при нас трябваше да знаеш и доказателства, които нищо не ти говорят, дори за определенията не питаха. Страшно много зависи от темите, които ще си изтеглиш.
Но аз тук говоря за Тошко Боев и за изпита при него.
Математиката е един от тези курсове, при които накрая просто те пускат, може да те скъсат на редовната дата, но накрая пускат, и всичко това, за да стресират студентите, че изпита не се взима отведнъж.
При подобно нещо аз се чудя защо тогава има в учебната ни програма подобни курсове.
Чувала съм разни приказки, че след време сме щели да разберем ползата, но насила хубост не става и с мисълта за "след време".
Но аз тук говоря за Тошко Боев и за изпита при него.
Математиката е един от тези курсове, при които накрая просто те пускат, може да те скъсат на редовната дата, но накрая пускат, и всичко това, за да стресират студентите, че изпита не се взима отведнъж.
При подобно нещо аз се чудя защо тогава има в учебната ни програма подобни курсове.
чух,че днес са скъсали много хора по палеонтология,толкова ли трудно се взима този изпит
от математиката има смисъл, друг е въпроса, че в БФ тя се преподава зле и студентите нищо не научават /не че и студентите са цвете и са се засилили да учат/. след това в различни предмети има различни интегрални и диференциални уравнения, освен това статистиката ти трябва за обработка на експерименталните данни. жалко, че в 4ти курс имам колеги, които не знаят как да получат наклона на дадена права от графика. факт. а знака за интеграл довежда до паника.
така или иначе, да говорим за "алтернативни" начини е недопустимо! иначе и аз не съм доволна от курса по математика, добре че повечето неща ги бяхме учили в училище
така или иначе, да говорим за "алтернативни" начини е недопустимо! иначе и аз не съм доволна от курса по математика, добре че повечето неща ги бяхме учили в училище
- alteia
- В началото бе словото
Не, никак не е трудно. Изпитът е приятен и Доц. Джуранов се държи добре. Иска неща от лекции и ако си се подготвил няма да имаш проблеми да си вземеш изпита.kruz написа:чух,че днес са скъсали много хора по палеонтология,толкова ли трудно се взима този изпит
begemot_, така е, но ти посочваш приложение на задачи от математиката, а не доказателства и теория. Теорията е напълно безсмислено да се учи. А при нас основно на нея се обръщаше внимание и за изпита ти искаха безумни доказателства, всичко това единствено служеше за намаляване на оценката и да ти казват как нищо не си схващал и знаел. От цяла година лекции и упражнения нищо не съм разбрала и научила. Наблягахме на теория и задачите ги минавахме набързо. Преподава се като за студенти математици и нищо не е пригодено за нас. А в нашата програма дори лекциите имат по-голям дял от общия хорариум.
Определено , ако ми трябват знания по математика за различни изчисления ще ги търся от училище или ще допълвам, защото това което понаучих от математиката в БФ не е солидно знание и почти съм го забравила, и е придобито от лична инициатива. Освен това на студентите трябва да се дават знания, ако ще се искат след това.
За "алтернативите", наистина не е препоръчително, защото крадеш от самия себе си. Тук целта е просто 3, за да можеш да продължиш да учиш биология.
-
Insipidity
- От дъжд на вятър
изтрити са мнения, които противоречат на правилата на форума
-
Insipidity
- От дъжд на вятър
Това е чисто и просто нарушаване на човешките прави и в частност свободата на словото! хихи

It's not my fault I've been magnetic since I was a babe.
- inspiration
- В началото бе словото
Кажете нещо за изпита по "Климатология и хидрология" на какво най-много държат,от къде е най-добре да се учи и пр. Мерси предварително 
- mirchetu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
- Курс: втори
При нас(еко-задочно) на първата дата тестът беше отворен, с 60 въпроса някъде и нямаше задачи, а аз разчитах точно на тях. Изпитът беше ужасен просто, и да си прочел учебника все тая. Аз по някакво чудо имах 4. На втората дата им беше давала тук-таме същите въпроси от първия изпит и задачи. Започнах да съжалявам, че си взех изпита още от първата дата, защото на втората е било значително по-лесноMerops написа:При нас нямаше задачи, а половината от теста беше "отворен"(вече не помня колко въпроса имаше, но не бяха малко). Лошото беше, че не знаехме предварително, а и в първи курс си мислехме, че тест означава на всички въпроси да има а) б) в)
А нещичко за ЗБЖ ще ми кажеш ли?Колко и какви въпроси? 
- Kithy_kat
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
При него просто си зависи от настроението. Случили сте кофти ден.alteia написа:Не, никак не е трудно. Изпитът е приятен и Доц. Джуранов се държи добре. Иска неща от лекции и ако си се подготвил няма да имаш проблеми да си вземеш изпита.kruz написа:чух,че днес са скъсали много хора по палеонтология,толкова ли трудно се взима този изпит
При вен на първата дата супер много ми се заяждаше и ме скъса де /още първи семестър - двойка... бях в шок/ и като излизах и му викам довиждани и той ми вика "Довиждане, в буквалния смисъл на думата, колежке!" ... едно такова злобно.
Та отивам аз на септември - без да чета повече от предишния път. Беше много мил и любезен, писа ми 5,50. Абе душица.
Мен, честно казано, доста ме дразнят такива хора - при които оценката ти зависи от настроението им. Ами то - всички си имаме настроения. Ама какво да се прави.
Елейса - какво за ЗБЖ. Инфото е доста. Иначе зависи кой пази. При нас бяха 2 въпроса - само писмено. Но това беше преди 3 години. Сега може би пак е така, но не съм сигурна.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Упражненията при Боздуганов са ви много добри, а Парталин е супер безотговорен към студентите и учебния процес.
Гаджето е биотехноложка и сега ще я уча на математика няколко дни, щом дори на нея й харесаха някои неща, значи има надежда
Учете математика, много помага.
Гаджето е биотехноложка и сега ще я уча на математика няколко дни, щом дори на нея й харесаха някои неща, значи има надежда
Учете математика, много помага.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- Cynthia
- От дъжд на вятър
- Специалност: Печатни медии
- Курс: семестриално завършил
- Обратна връзка:
Ахааа.... 1+1=3 ... с такива задачки ли се занимавате?Methuselah написа:Гаджето е биотехноложка и сега ще я уча на математика няколко дни
Вярно е, че математиката помага. Но просто ми е много далече от мен.