Българска филология 07/08
Модератор: mebbeth
- renn_g
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: Специалност Българска Филология 07/08
О, разбира се, че бих питала, само че ме съмнява да ми кажат. Защо вобще го има този учебен отдел, като никога не дават информация, дори на най-елементарните въпроси...
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Все пак пробвай... така или иначе сrenn_g написа:О, разбира се, че бих питала, само че ме съмнява да ми кажат. Защо вобще го има този учебен отдел, като никога не дават информация, дори на най-елементарните въпроси...
тях ще трябва да се разправяш до края.
И аз това се питам...buba написа:Това какво ще рече? Тези с курсови ги изпитва по набързо ли? И въобще не ми е ясно как ще изпита целия курс в един ден.pe-nelope написа:а за Възрожденската литература, който е писал курсова работа 5-6 без никакъв проблем. Професорът много реже....
Хора, споделете нещо за руската л-ра.... 
- NuTellA
- Да живей словото
- Специалност: Българска Филология, задочно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ние (задочниците 1-ви курс) сега 2-рия семестър нямахме лекции по Руска литература и на мен лично ми е много интересно как материала от двусеместриален предмет ще го взимаме догодина наведнъж??? Да си призная, малко съм разочарована от организацията (ако изобщо може да се нарече така) в университета. Винаги съм си мислела, че поне това ще бъде на ниво, а то какво се оказа ... 1-вия семестър изгубихме 2 от 5 дни, в които трябваше да учим Старогръцки, защото нямахме преподавател!!! И сега как да си платя за 2-ри курс, като сигурно няма да имаме повече от половината предмети, А ... ???
~ Когато сърцето е в повече, мозъкът не достига ~
- Amellie
- Постоянно присъствие
NuTellA написа:Ние (задочниците 1-ви курс) сега 2-рия семестър нямахме лекции по Руска литература и на мен лично ми е много интересно как материала от двусеместриален предмет ще го взимаме догодина наведнъж???
Руска класическа литература се изучава два семестъра в задочно обучение, а именно-- трети и четвърти семестър.
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Обратна връзка:
Ха-ха, БФ-задочно и организация.
Караш ме да се смея, НО и да ти/ви
съчувствам. Не очаквай нищо хубаво.
Нивото на подготовка, ако въобще
може да се говори за такова, е ниско.
Отношението на администрацията и
преподавателите е неадекватно.
Караш ме да се смея, НО и да ти/ви
съчувствам. Не очаквай нищо хубаво.
Нивото на подготовка, ако въобще
може да се говори за такова, е ниско.
Отношението на администрацията и
преподавателите е неадекватно.
Извинявам се,че се натрапвам в темата ви,но исках да получа малко информация от хора,които вече учат българска филология.Кандидатствам тази година,исках да уча журналистика,която изискваше изпит по литература,който отпадна,но така или иначе съм се готвила(уж) и ще се явя на литературата.След някои оценки от предварителни изпити,съвети и лични размишления все пак си промених малко решението и може би ще запиша филология на първо място,но това,което ме притеснява е,че нямам талант.Ако ми дадат определен материал,лекция,които трябва да науча ще се постарая-това не ме плаши толкова(все още),но ме притеснява ,че при писмени задачи липсата на дарба ще ми изиграе лоша шега,защото може би има значение дали ти идва отвътре писането,или не?И всъщност това ми беше заветният въпрос-без талант/дарба за писане дали човек може да се справи,ако запише българска филология?
П.С. на уроците ми по литература г-та ни дава лекция за всеки автор и ние трябва да си я учим и на базата на нея си пишем темите.
П.С. на уроците ми по литература г-та ни дава лекция за всеки автор и ние трябва да си я учим и на базата на нея си пишем темите.
Във всеки изрод дреме по един урод.
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Обратна връзка:
^Fairy^, притесненията ти са напразни.
Вервай ми!
Вервай ми!
- Shockwave
- В началото бе словото
Може, разбира се. Занимаваме се главно с теория. Никой не иска от нас да представяме свои произведения...^Fairy^ написа:И всъщност това ми беше заветният въпрос-без талант/дарба за писане дали човек може да се справи,ако запише българска филология?![]()
You just lost the game. U jelly?
- Nukta
- От дъжд на вятър
- Специалност: Славянска филология
Колегата е ужасно прав, плюс това журналистите, които се прехвърлиха при нас, ни споделиха, че е много зле в журналистиката. Като се замисля, то къде ли е добре. А що се отнася до таланта или го имаш или не ... той не се научава, доразвива сеShockwave написа:Може, разбира се. Занимаваме се главно с теория. Никой не иска от нас да представяме свои произведения...^Fairy^ написа:И всъщност това ми беше заветният въпрос-без талант/дарба за писане дали човек може да се справи,ако запише българска филология?![]()
А писмени задачи няма, с изключение на курсовите работи и писмените изпити - за тях трябва да демонстрираш не талант, а съгласие с преподавателите.
Късмет.
I get too happy doing atmospheric damage to your amateurish madness
Може ли някой, който вече е бил на изпит по руска класическа л-ра да каже как минава? Само проф. Троев ли изпитва?buba написа:Хора, споделете нещо за руската л-ра....
Здравйте на всички колеги.Надявам се сесията да върви успешно за всички. Преди малко изчетох почти всички теми и искам да се присъединя към мненията за Петър Шишков
А и също така да попитам дали някой от тук присъстващите живее в студ.град.Знам,че тук май не е му е мястото да задам тоя въпрос,но никой нищо съществено не ми казва и не може да ми обясни
....Та искам да попитам...първо бях настанена в студ.град,но чрез разменно писмо се преместих в общ. на ВТУ.Догодина искам пак да съм там,а домакинката ми обясни,че трябва да взема отново разменно писмо.....мисълта ми е дали трябвя пак да подавам молба за общ. или няма проблем да ида и да го взема? А и да попитам също колегите от по-горните курсове да споделят как е минал изпита при доцент Данчева
Благодаря на всички предварително !!!!
- NuTellA
- Да живей словото
- Специалност: Българска Филология, задочно
- Обратна връзка:
Относно руската класическа литература-в книжката, която ни дадоха в началото на учебната година пише, че ще се изучава 1-ви курс летен семестър и 2-ри курс зимен семестър и чак тогава ще има изпит!!!
А сега възникна нов въпрос, породен от тая книжка - другата година пак ли ще ни я дадат ... не същата, да се надяваме, но с обновена информация
??? Знам, че е бая далече това време, но нали нищо не ми пречи да попитам
А сега възникна нов въпрос, породен от тая книжка - другата година пак ли ще ни я дадат ... не същата, да се надяваме, но с обновена информация
~ Когато сърцето е в повече, мозъкът не достига ~