Opera Contest 2 - Addio del passato ("La Traviata", Verdi)
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Opera Contest 2 - Addio del passato ("La Traviata", Verdi)
Знам, че феновете на операта са малко, нооооо... качествени.
За да погъделичкам техния интерес, предлагам следната поредица от теми. Всяка седмица ще има 2 "състезания" между най-големите имена в бранша в изпълнение на популярна ария/дует (до дуетите ще стигнем, ако има интерес от ваша страна).
Темата ще бъде важна в продължение на седмица, след което ще се заключва и ще бъде замествана от ново предложение за ария.
Второто предложение за тази седмица е "Addio del passato" (Verdi, "La Traviata"). Имате възможност да гласувате в анкетата, като победителят ще бъде цитиран в следващата тема.
Ето и подбраните сопрани (трудно бе, признавам):
Лейла Геншер (почина преди месец)
Монсерат Кабайе
Рената Тебалди
Рената Ското
Джоан Съдърланд
Мариела Девия
Елена Мосуч - изключително сопрано във всяка една партия (кхм, малко пристрастия, останалите ще ги спестя)
Джун Андерсън
Мирела Френи
Нели Миракою
Мария Калас
Анна Нетребко
Анна Мофо - качеството е малко кофти, но я чуйте задължително! А колко е красива, ах, колко е красива... Впрочем, има и по-добър запис, но не мога да дам линк. Ако ви интересува и не ви мързи, пишете в youtube "Anna Moffo Renato Cioni Traviata Atto Terzo Teneste Part2-4"
Дарина Такова ("българската следа", не я подценявайте).
Е, ако ги изслушате всички, евалла. Но си заслужават. Има и други, но... реших, че 14 е достатъчна бройка. Жалко само, че не всички започват от едно и също място, а писмото е изключително важен момент.
---
Победители от изминалите "състезания":
В "Di Quella Pira" - Марио дел Монако с 3 гласа, следван от Алфредо Краус и Карло Бергонци с по 1.
За да погъделичкам техния интерес, предлагам следната поредица от теми. Всяка седмица ще има 2 "състезания" между най-големите имена в бранша в изпълнение на популярна ария/дует (до дуетите ще стигнем, ако има интерес от ваша страна).
Темата ще бъде важна в продължение на седмица, след което ще се заключва и ще бъде замествана от ново предложение за ария.
Второто предложение за тази седмица е "Addio del passato" (Verdi, "La Traviata"). Имате възможност да гласувате в анкетата, като победителят ще бъде цитиран в следващата тема.
Ето и подбраните сопрани (трудно бе, признавам):
Лейла Геншер (почина преди месец)
Монсерат Кабайе
Рената Тебалди
Рената Ското
Джоан Съдърланд
Мариела Девия
Елена Мосуч - изключително сопрано във всяка една партия (кхм, малко пристрастия, останалите ще ги спестя)
Джун Андерсън
Мирела Френи
Нели Миракою
Мария Калас
Анна Нетребко
Анна Мофо - качеството е малко кофти, но я чуйте задължително! А колко е красива, ах, колко е красива... Впрочем, има и по-добър запис, но не мога да дам линк. Ако ви интересува и не ви мързи, пишете в youtube "Anna Moffo Renato Cioni Traviata Atto Terzo Teneste Part2-4"
Дарина Такова ("българската следа", не я подценявайте).
Е, ако ги изслушате всички, евалла. Но си заслужават. Има и други, но... реших, че 14 е достатъчна бройка. Жалко само, че не всички започват от едно и също място, а писмото е изключително важен момент.
---
Победители от изминалите "състезания":
В "Di Quella Pira" - Марио дел Монако с 3 гласа, следван от Алфредо Краус и Карло Бергонци с по 1.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Re: Opera Contest 2 - Addio del passato ("La Traviata", Verdi)
Глас за Тебалди. На второ място класирам Мосуч, на трето - Миракою, а на четвърто - Калас.
Търговец, винаги улучваш любимите ми оперни певци/ певици...от женската част определено обожавам Тебалди...но за малко да взема да гласувам за Мосуч...въпреки това....глас за Тебалди.
Търговец, винаги улучваш любимите ми оперни певци/ певици...от женската част определено обожавам Тебалди...но за малко да взема да гласувам за Мосуч...въпреки това....глас за Тебалди.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Окей, нека са 4. То тук наистина е трудно да се определи само един. Тогава анкетата ще стане безмислена, но то, така или иначе, сме 5 човека, не е трудно да сметнем и точки (от 1 до 4).
Моите фаворити са:
Девия - 4
Мофо - 3
Мосуч - 2
Съдърланд (ама не точно в тоя запис) - 1
---
Мосуч - 5
Тебалди - 4
Девия - 4
Мофо - 3
Миракою (така я чух за пръв път, така я възприех, може и да се чете другояче) - 2
Калас - 1
Съдърланд - 1
---
Пропуснала съм Груберова, но и без това няма качествен запис в тюба.
Моите фаворити са:
Девия - 4
Мофо - 3
Мосуч - 2
Съдърланд (ама не точно в тоя запис) - 1
---
Мосуч - 5
Тебалди - 4
Девия - 4
Мофо - 3
Миракою (така я чух за пръв път, така я възприех, може и да се чете другояче) - 2
Калас - 1
Съдърланд - 1
---
Пропуснала съм Груберова, но и без това няма качествен запис в тюба.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Мирела Френи, но ми харесва и Мария Калас. Въпреки това не мога да гласувам за нея... 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Дай 4 имена, ако искаш - явно така тръгна тоя път битката. Спорът ще се реши с точки и, като гледам, май Контесата и Боро ще имат решаващ глас.
Така като ти гледам предпочитанията, ми става ясно и защо се разминахме около Бочели - да не стане грешка, казвам го с най-добри чувства.
Та... Френи, Калас и кои други? Трудничко е, да...
Така като ти гледам предпочитанията, ми става ясно и защо се разминахме около Бочели - да не стане грешка, казвам го с най-добри чувства.
Та... Френи, Калас и кои други? Трудничко е, да...
В края на ноември
В края на ноември
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Хехе...ние си гласуваме по трима - четирима...жалко, че няма повече хора, които да обичат опера. Щеше да е наистина интересно.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- Of course not!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ами, Тони, аз си ви отмятам по списък - като се изкажем и петимата (аз, ти, тя
, Джо и Боро), пускам нов контест. Просто няма интерес, но аз тъпо и упорито ще продължавам да пускам записите в този вид - кой знае, може на някой извън "Великолепната петорка" (сори, не се сдържах) да му хрумне да чуе нещо. Все е файда, дето се вика - ако ще и само имената да закачат, ако се случи да отворят темата инцидентно.
В края на ноември
В края на ноември
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Дам...ама следващият път пусни нещо от най - известните неща. 
- Of course not!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ееее, Тони, първо, не можеш да се оплачеш от предишния ми избор. Второ, това е предостатъчно популярно (поне според мен). И трето, ако не е достатъчно популярно според теб, е супер да му се наслушаш, защото точно тия работи обогатяват.
Да не говорим, че има разкошни неща, които скоро няма да чуеш, защото не ги поставят тук - те са ми основен таргет, но в момента "зарибявам" с популярни арии. Не, край, издадох се.
Говоря например за това - Ah! non giunge. В случая - в изпълнение на Девия, но има още поне 5-6, които са разкошни и това ще е един от следващите сопрано-контести.
Няма демокрация. Толкоз.
Едно от другите ще е това - "Лукреция Борджия". Аз лично смятам, че тази опера трябва да се познава, ако и да има не повече от 5-6 свестни изпълнения в тюба. И, след като вече уточнихме, че няма демокрация... 
А, да, в този ред на мисли - следващият контест също ще е Верди, тъй като просто няма друг композитор, който да е обичал толкова много своите баритони. Колебая се между две арии, но ще избера онази, която може да се намери в тюба в най-много записи на истински големите баритони. След това - почивка от Верди.
Да не говорим, че има разкошни неща, които скоро няма да чуеш, защото не ги поставят тук - те са ми основен таргет, но в момента "зарибявам" с популярни арии. Не, край, издадох се.
Говоря например за това - Ah! non giunge. В случая - в изпълнение на Девия, но има още поне 5-6, които са разкошни и това ще е един от следващите сопрано-контести.
А, да, в този ред на мисли - следващият контест също ще е Верди, тъй като просто няма друг композитор, който да е обичал толкова много своите баритони. Колебая се между две арии, но ще избера онази, която може да се намери в тюба в най-много записи на истински големите баритони. След това - почивка от Верди.
В края на ноември
В края на ноември
Трета е Джоан Съдърланд, а четвърта, може би Монсерат Кабайе... 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Мосуч - 5
Девия - 4
Калас - 4
Тебалди - 4
Френи - 4
Мофо - 3
Съдърланд - 3
Кабайе - 1
Дотук са така.
Сметнати надлежно. Най-младото "девойче" от "точкуваните" води, впрочем.
Девия - 4
Калас - 4
Тебалди - 4
Френи - 4
Мофо - 3
Съдърланд - 3
Кабайе - 1
Дотук са така.
В края на ноември
В края на ноември
1. Мирела Френи - не ми е любима, но тази ария... малиии
2. Нели Миричою - това е вторият път евър да чуя гласа й
3. Дарина Такова - далеч не само заради "българската следа" - супер е!
4. Амии... не знам... Кабайе... примерно.
2. Нели Миричою - това е вторият път евър да чуя гласа й
3. Дарина Такова - далеч не само заради "българската следа" - супер е!
4. Амии... не знам... Кабайе... примерно.

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Айде пак round up -
Френи - 8
Мосуч - 5
Нели М. - 5 (тъй де, Боро, като чуеш Юлиан, питай го как се произнася това име, бре!)
Девия - 4
Калас - 4
Тебалди - 4
Мофо - 3
Съдърланд - 3
Кабайе - 2
Такова - 2
И едно малко отклонение - колкото ми е странно, че няма нито един глас за Геншер, толкова се радвам и че няма гласували за Нетребко. Лоша съм, а?
Френи - 8
Мосуч - 5
Нели М. - 5 (тъй де, Боро, като чуеш Юлиан, питай го как се произнася това име, бре!)
Девия - 4
Калас - 4
Тебалди - 4
Мофо - 3
Съдърланд - 3
Кабайе - 2
Такова - 2
И едно малко отклонение - колкото ми е странно, че няма нито един глас за Геншер, толкова се радвам и че няма гласували за Нетребко. Лоша съм, а?
В края на ноември
В края на ноември
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
A Tебалди само аз я оцених. 
- Of course not!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
И Девия само аз я оцених, което ме шокира, но, все пак, става дума за концертно изпълнение. И оценките за Френи ме изумяват, но това е по-скоро, защото не си падам по "драми на килограми", каквито щедро се леят от творчеството на Френи и Калас.
Но така е, хората харесват различни изпълнения, това е и идеята на тия импровизирани състезания - да чуеш колкото се може повече певци, а не да слушаш само любимците си.
Но така е, хората харесват различни изпълнения, това е и идеята на тия импровизирани състезания - да чуеш колкото се може повече певци, а не да слушаш само любимците си.
В края на ноември
В края на ноември