Кандидатстване - онлайн.

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
ТΞD
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Кандидатстване - онлайн.

Мнение от ТΞD »

От днес (23.06) е активна услугата "Кандидатстване - онлайн". Смятам да се възползвам от нея, но не и преди да си разясня една малка подробност, за която предполагам доста кандидатстващи се питат, а именно какво трябва да направя, за да ми се зачете оценката от предварителния по история без да се налага да отивам на редовен изпит. В бланката има поле, където да се посочи дали е държан предварителен изпит, но това е всичко. А в справочника пише, че трябва да се заплати такса в размер на един изпит, но къде :dontknow: :?: Има ли някой информация или ще се налага да телефонирам? :wink: :!:
Глупости правят умните хора. За останалите това е ежедневие.
Оскар Уайлд
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Re: Кандидатстване - онлайн.

Мнение от Kuln »

Доколкото знам трябва просто да си пуснеш документите за ново кандидатстване и в мястото за предварителен изпит да си запишеш оценката или там каквото ти искат. Идеята е просто да ти вземат още една такса.
Изображение
Аватар
KpuCmuHa
В началото бе словото

Мнение от KpuCmuHa »

ТΞD написа:От днес (23.06) е активна услугата "Кандидатстване - онлайн". Смятам да се възползвам от нея, но не и преди да си разясня една малка подробност, за която предполагам доста кандидатстващи се питат, а именно какво трябва да направя, за да ми се зачете оценката от предварителния по история без да се налага да отивам на редовен изпит. В бланката има поле, където да се посочи дали е държан предварителен изпит, но това е всичко. А в справочника пише, че трябва да се заплати такса в размер на един изпит, но къде :dontknow: :?: Има ли някой информация или ще се налага да телефонирам? :wink: :!:
Ами аз си мисля, че трябва да приведеш парите по банков път, но по-добре и някой с повече опит да се изкаже :wink:
If YoU LoVe Me WhY DoN't YoU HuG Me? WhY DoN't YoU SqUeEzE Me AnD TeLl Me YoU LoVe Me? I'm So LoNeLy, WhY YoU IgNoRe Me? ThOuGhT I WaS ThE OnLy OnE, ThOuGhT I WaS YoUr BeAuTy QuEeN...
Аватар
Mermay
Пишете, о, братя

Мнение от Mermay »

Ако не се лъжа този начин идва по-изгодно,защото не се налага да плащаме допълнителна такса за пращането на документите от НАПС до университета.Вместо да давам 80 лв за 2 изпита,ще дам 40.Ето какво пише:

Входящият номер ще Ви бъде генериран след успешно извършено плащане. Дотогава документите НЕ се считат за подадени. Промени и допълнения след извършено плащане не се допускат. След като платите, задъжително трябва да разпечатате картончето с входящия номер. То се представя в деня на изпита заедно с лична карта и разпечатано платежно нареждане от сайта на eBG.bg. Съхранявайте Вашето картонче до края на кандидатстудентския конкурс.
Моля, за да сте сигурни, прегледайте подадената от вас информация.
Преглед

Ако има данни, които се нуждаят от корекция, използвайте бутон "Назад", предоставен по-долу, за да се върнете до желаното поле.
На базата на избраните изпити, Вашата такса е: 40.00 лв.
Необходима Ви е регистрация в eBG.bg. Ако имате такава, можете да платите веднага

При липсата на регистрация в eBG.bg, можете да се регистрирате от тук
Регистрация в еBG.bg
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
Аватар
ТΞD
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от ТΞD »

Със сигурност е по-изгодно - услугата излиза 3 лева, а не 20 както в бюрата на НАПС. Бих препоръчал този начин на всички, които са далеч от София и ще се явяват на всичките си изпити на редовната сесия. А тези, които искат да използват оценката си от предварителния изпит, нека не бързат, а първо да се свържат с учебен отдел. Аз смятам да го направя тези дни, щом си получа дипломата. :wink: :!:
Оскар Уайлд
Аватар
Mermay
Пишете, о, братя

Мнение от Mermay »

Има доста неясни неща...Как става плащането с картите,прочетох за някакво плащане със смс..Объркано е;)А сега видях,че е изчезнала графата;)хах...Скапала им се е програмата или има нередности?
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Не може да е с СМС :!: :!: :!: :!:
Това не са 2,40 да поздравиш веселата компания, която се е събрала да празнува. Парите са повече.

Оффф, защо ипей ли eBG ли каквото беше там... тегаво е. Не може ли да си дадеш заявката онлайн, после лично да платиш и да ти потвърдят номера. Кофти са го измислили. Трябва да има опция - плати на касата!
Аз така плащам ТВ-тата, които искам да гледам. Ипей, еБГ, Транскард и Мастеркард не ползвам.
Изображение
Аватар
Mermay
Пишете, о, братя

Мнение от Mermay »

Да,не може да е.40 лева със смс,но това пишеше,затова и питам какво значи.Услугата пак се завърна..Дали не са улеснили малко плащането...дебитни карти,банкомати,лимити..Някой по-вещ по темата може ли накратко да обясни какво точно се прави?
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
Аватар
DayDream
От дъжд на вятър
Специалност: Информатика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от DayDream »

За paypal не са ли чували тия хора??Тия българските сайтове за разплащане изобщо не ми вдъхват доверие...
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
Аватар
KpuCmuHa
В началото бе словото

Мнение от KpuCmuHa »

Аз лично предпочитам да си ида на място и ми е по-сигурно и спокойно да видя, че всичко си става пред мен и лично да си дам парите. Знам, че скоро сигурно всичко ще стане чрез интернет или по банков път, но все пак... още една разходка няма да ми дойде в повече ;) :lol:
If YoU LoVe Me WhY DoN't YoU HuG Me? WhY DoN't YoU SqUeEzE Me AnD TeLl Me YoU LoVe Me? I'm So LoNeLy, WhY YoU IgNoRe Me? ThOuGhT I WaS ThE OnLy OnE, ThOuGhT I WaS YoUr BeAuTy QuEeN...
Аватар
Mermay
Пишете, о, братя

Мнение от Mermay »

Ако бях от София,нямаше да има проблем да ида на място,ала...Ех,това уж е направено,за да ни улесни,но ще се случи обратното.
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
Аватар
ТΞD
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от ТΞD »

Аз се свързах с учебен отдел и отговорът на въпроса ми се оказа повече от лесен. Трябва само да отбележа, че съм се явявал на предварителен изпит по история, но щом като ще се явявам на други изпити, разбрах, че няма да ми се наложи да плащам каквато и да е такса, за да си използвам оценката. Доволен съм, ще си спестя едно "пътешествие" до София. :wink: :!:
Оскар Уайлд
Аватар
Mermay
Пишете, о, братя

Мнение от Mermay »

Ех;),да ти е сладко!:Р

Моля някой,който е успял да кандидатства онлайн да сподели какво точно е направил и дали всичко е сигурно?Отпечатване състезателен картон на платежна такса...Това всичко на принтер ли?
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
roskag
В началото бе словото

Мнение от roskag »

Здравейте,

за да кандидатствате онлайн, трябва да попълните изискваната информация стъпка по стъпка. Накрая ще Ви се появи прозорец, в който ще има "Платие през eBG.bg". като натиснете на него, ще Ви прехвърли към сайта на eBG.bg (където трябва да имате регистрация и регистрирана банкова карта, чрез която да платите). Плащането ще се асоциира с вашата регистрация. Накрая трябва да отпечатате на принтер платежното нареждане (от страницата на eBG.bg) и състезателното картонче. Повече информация (със скрийншоти)можете да намерите в секцията "Помощ" на страницата за онлайн плащане.

На изпита трябва да носите отпечатани състезателното картонче и платежното , като е задължително всички кандидати, подали документи онлайн, да представят оригинала на дипломата си за справка в сградата на Ректората в „Учебен отдел” между 07.07.2008г и 28.07.2008г от 14.00 до 17.00 часа (някой от дните, в които сте на изпит трябва да я занесете, тъй като все пак хората в СУ трябва да видят и оригинала на дипломата както се прави при подаването на място). Все пак за хората от провинцията това спестява доста пари...
Аватар
Mermay
Пишете, о, братя

Мнение от Mermay »

Добре.Това го разбрах:),а ако искам да кандидатствам само с оценката от матурата?Как мога онлайн?Или тук вече трябва да ходя при НАПС?
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”