Кога излзиат резултатите от изпита по журналистика?
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- automobiliste
- От дъжд на вятър
Re: Кога излзиат резултатите от изпита по журналистика?
Ами нещото,което ме изуми,че беше подчертано - бях вмъкнала един цитат на един автор,свързано с темата естествено и бях написала името на автора в скоби след цитата(както правим по литература),беше ми подчертано само името на втора.На две,три места в есето ми споменавах за "балканския манталитет на българина" и т.н.,което на всички места беше подчертано.А и под заглавието бях написала "есе",е-беше оградено в кръгче и написана въпросителна до него.А иначе в рецензията пишеше,че е оригинално представена темата,но липса лична позиция и трябва по-силна аргументация...
- joRJetTyYynA
- В началото бе словото
"Аналитично, с рефлексия. Демонстрирани са познания.Недобре организирано изложение"Mermay написа:Хей,какви са отзивите от работите ви;)Споделете!
Нещо такова гласеше...Имам 5-ца
ПП.: Като си го четох т.нар. есе, се спуках да се хиля.Просто не знам от де са ми дошли такива ...'неща'...в главата
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Така като чета, на прима виста ми хрумват няколко неща. Първото, колкото и тъпо да ти звучи - сигурна ли си, че цитатът наистина е от този автор? Не за друго, просто в паниката и всички емоции около изпита, е много възможно да се допуснат технически грешки от подобно естество. Ако не е това, то вероятно проблемът е бил в "неакадемичния" начин на цитиране (всъщност, ако е това, доста бих се изненадала, но е друго възможно обяснение) - пише се автор, произведение, издателство, година. Пак казвам обаче, това ми се вижда мнооооого невероятно, защото в училище не ви учат на подобно цитиране.
За "балканския манталитет на българина" пак има 2 обяснения - едното е да си допуснала повторения, другото е просто да са се заяли за клишето, както, впрочем, бих сторила и аз. Какво ще рече "балкански манталитет" - писала ли си в какво се изразява, или само си го изстреляла като научен факт? Освен това, ми идва малко пресилено като заключение, да не говорим, че е и клише.
Под заглавието не се пише нищо, затова са ти го оградили. Ако беше решила да пишеш разказ, "разказ" ли щеше да напишеш под заглавието? Просто подхващаш темата и оставяш проверяващите да отгатнат жанра. Ако не успеят, толкова по-зле за теб.
Учудвам се, че никой не ви го е казал.
Според мен обаче онова, което ти е намалило оценката, е именно написаното в рецензията. Другото са дреболии - или, ако не дреболии, то не са жизненоважни неща.
За "балканския манталитет на българина" пак има 2 обяснения - едното е да си допуснала повторения, другото е просто да са се заяли за клишето, както, впрочем, бих сторила и аз. Какво ще рече "балкански манталитет" - писала ли си в какво се изразява, или само си го изстреляла като научен факт? Освен това, ми идва малко пресилено като заключение, да не говорим, че е и клише.
Под заглавието не се пише нищо, затова са ти го оградили. Ако беше решила да пишеш разказ, "разказ" ли щеше да напишеш под заглавието? Просто подхващаш темата и оставяш проверяващите да отгатнат жанра. Ако не успеят, толкова по-зле за теб.
Според мен обаче онова, което ти е намалило оценката, е именно написаното в рецензията. Другото са дреболии - или, ако не дреболии, то не са жизненоважни неща.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- automobiliste
- От дъжд на вятър
Относно автора - сигурна съм,проверих няколко пъти,защото и аз реших,че може да съм сбъркала...А относно "манталитета"-споменат е на 3 места,няма повторения,в кавички е и е изплолзван с ирония,и то много подигравателно,именно защото е клише.А относно жанра,попитах една от квесторките дали да напиша есе под заглавието,защото съм писала в такава форма на черновата,а тя ми каза,че ако искам мога да напиша,аз от къде да знам,че не трябва...
Нищо,айде на редовния повече!
Нищо,айде на редовния повече!
- MuCunkaTa``
- В началото бе словото
А искам да попитам другите две контролни теми който са били изтеглени на изпита каква роля играят и може ли да се пише по тях или ....?
А на редовния изпит пак ли ще са няколко теми или само една,защтото когато аз звънях в СУ жената с която говорих ми каза,че се теглят две теми и ти си избираш по коя да пишеш? Много късно се насочих към тези изпити и затова съм малко невежа ако може д ами отговорите на въпросите

- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
ем, вие каква рецензия очаквате? + че това е просто предварителен. ако вие не го взимате съвсем насериозно, представете си дали пък на проверяващите им се занимава.
-
tumnasianka^
- В началото бе словото
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: първи
- Обратна връзка:
В моята резензия пишеше " написана на много тежък и на места неразбираем език", " представени знания по реални и точни факти свързани с ЕС и самосъзнанието на съвременния българин", "правописни грешки"
Поне пунктуационни грешки нямам.
Явно много сложно съм го написала, знам ли ....
Другият път повече!
Поне пунктуационни грешки нямам.
Явно много сложно съм го написала, знам ли ....
Другият път повече!
Remember yesterday - walking hand in hand
Love letters in the sand - I remember you
Through the sleepless nights and every endless day
I'd wanna hear you say - I remember you
....... Skid Row .......
Love letters in the sand - I remember you
Through the sleepless nights and every endless day
I'd wanna hear you say - I remember you
....... Skid Row .......
интересна гледна точка!rueva написа:ем, вие каква рецензия очаквате? + че това е просто предварителен. ако вие не го взимате съвсем насериозно, представете си дали пък на проверяващите им се занимава.
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
ами, не го приемай навътре. аз не казвам, че са прави, но такъв е животът. свиквай, ако ще учиш във ФЖМК +)vili_to написа:![]()
![]()
Ама така де, горките проверяващи!!! Дайте да ги пожалим, че евентуално са хвърлили поглед на някое и друго есе. Колко ли са се уморили!!! Хайде стига глупости! Ние сме си платили за да се явим на този изпит, очакваме на проверяващите поне да им се е занимавало
Колкото и странно да звучи за някои явно...А представяте ли си тогава колко няма да им се занимава на 17-ти...преди морето..Ехх...
интересна гледна точка!rueva написа:ем, вие каква рецензия очаквате? + че това е просто предварителен. ако вие не го взимате съвсем насериозно, представете си дали пък на проверяващите им се занимава.
Такъв е животът,да.След като 12 години съм била отличничка,заради глупостта да запиша матура по история,вярвайки си,че се спрявам с предизвикателствата,едва да хващам 6-цата с диплома-5,54 ...
Сега се чудя дали неясните критерии и субективното оценяване са достатъчна причина да не се явявам на редовния по Журналистика... Плаче ми се
Сега се чудя дали неясните критерии и субективното оценяване са достатъчна причина да не се явявам на редовния по Журналистика... Плаче ми се
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
- kristy
- В началото бе словото
на всички ни се плаче .
чудя се дали да сляза да си видя рецензията
.:.Никой за нищо, себе си за всичко.:.
- kristy
- В началото бе словото
дам, видях си есето..рецензията беше точна,кратка и ясна: "темата не е разработена" (2.00) иначе нямам нито една правописна или пунктуационна грешка,нищо не ми беше подчертано, но това е положението за жалост 
.:.Никой за нищо, себе си за всичко.:.
- MuCunkaTa``
- В началото бе словото
сега ходих да си плащам изпитите тук в една банка и жената на касата ме попита на една фактура ли да са ми и двата изпита или за всеки изпит отделна фактура?някои може ли да ми каже как е? (и за устния и за писмения)

Последно промяна от MuCunkaTa`` на 25 Юни 2008, 16:46, променено общо 1 път.
Ами това,което видях като подобна фактура в новата услуга за онлайн плащане,пишеше и двата изпита-обща сума 40 лв.Фактура като тази от банката.Сигурно така трябва да е...
А аз искам да знам,когато ходя в НАПС да подавам документи ще искат ли за всеки изпит по 20 лв или ако са два изпита(писмен и устен) за един университет плащам само една такса...Би трябвало да е така,нали?
И kristy...съжалявам
А аз искам да знам,когато ходя в НАПС да подавам документи ще искат ли за всеки изпит по 20 лв или ако са два изпита(писмен и устен) за един университет плащам само една такса...Би трябвало да е така,нали?
И kristy...съжалявам
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?