Да направим статистиката за журналистиката!
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- joRJetTyYynA
- В началото бе словото
Re: Да направим статистиката за журналистиката!
deizy, изключително си мила, но, предполагам, това се дължи на независещи от теб обстоятелства .Няма да гадая! - твоя си работа.
Изложих собствената си хипотеза и не те карам да я споделяш.Дали щях да мисля по същи начин, ако имах по-ниска оценка - ДА!(колкото и огорчена да бях)И не за друго - просто не искам да повярвам, че добрите резултати са вследствие само на глупави симпатии.Не отричам, че има доза субективизъм, но да твърдите, че няма критерии и единствено личното мнение е определящо, е меко казано дебилно..:!!Или си талантлив, или - не.Ако си - евалата!!!Ако не си - работи повече и може и да сполучиш...Но при всички положения един изпит не бива да е абсолютния критерий.И НЕ Е..:!!
ПП.: Стига с т'ва пусто недоволство, мама му стара.Вместо да поемем отговорността - все търсим някой друг да ни е виновен...Докога?!?!
Изложих собствената си хипотеза и не те карам да я споделяш.Дали щях да мисля по същи начин, ако имах по-ниска оценка - ДА!(колкото и огорчена да бях)И не за друго - просто не искам да повярвам, че добрите резултати са вследствие само на глупави симпатии.Не отричам, че има доза субективизъм, но да твърдите, че няма критерии и единствено личното мнение е определящо, е меко казано дебилно..:!!Или си талантлив, или - не.Ако си - евалата!!!Ако не си - работи повече и може и да сполучиш...Но при всички положения един изпит не бива да е абсолютния критерий.И НЕ Е..:!!
ПП.: Стига с т'ва пусто недоволство, мама му стара.Вместо да поемем отговорността - все търсим някой друг да ни е виновен...Докога?!?!
- shlqkkk
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
след нахвърлянето ти срещу една от редовните посетителки на форума, съмнявам се, че ще има някой, който да ти отговори мило 
нищо лично, и на мен понякога ми идва нанагорно, но се старая да спазва добрия тон.
интересно ми е ти с какво точно не си съгласна от написаното от Жоржетина?
аз лично съм почти изцяло съгласна с нея. бих добавила обаче личното си становище, че, ако проверяващия не е на мнението, описано от изпитвания, то няма начин оценката да е висока.
да, аз също имам ниска оценка. и? хайде сега се нахвърли и срещу мен, че, ако съм имала по-висока оценка, съм щяла да разсъждавам по друг начин. да, вероятно. ама нямам
. и това не ме притеснява на този етап - това е само предварителен изпит.
субективизъм има. ФАКТ. обори го, ако можеш.
п.с. "когато фактите говорят, и боговете мълчат".
нищо лично, и на мен понякога ми идва нанагорно, но се старая да спазва добрия тон.
интересно ми е ти с какво точно не си съгласна от написаното от Жоржетина?
аз лично съм почти изцяло съгласна с нея. бих добавила обаче личното си становище, че, ако проверяващия не е на мнението, описано от изпитвания, то няма начин оценката да е висока.
да, аз също имам ниска оценка. и? хайде сега се нахвърли и срещу мен, че, ако съм имала по-висока оценка, съм щяла да разсъждавам по друг начин. да, вероятно. ама нямам
субективизъм има. ФАКТ. обори го, ако можеш.
п.с. "когато фактите говорят, и боговете мълчат".
Show me the way to the next little girl...

аз-жена,
те-предварителен-3,75
матура БЕЛ-5,77
чужд език-6.00
Мисия:
1.Връзки с обществеността
2.Книгоиздаване
3.Журналистика
Може да съм го повтаряла,но ще потретя-писах есето като пътепис.Не знам дали това или правописните грешки са ми изиграли лоша шега:>Подкрепям мнението,че ако имаш добра тактика за есето(как в началото да привлечеш вниманието;как да го задържиш,преминавайки логично и обвързано от едно твърдение към друго;да изкажеш тезата си с точните думи;и докажеш с точните доводи)и просто държиш на позицията си без капка съмнение,няма да остане неоценено
те-предварителен-3,75
матура БЕЛ-5,77
чужд език-6.00
Мисия:
1.Връзки с обществеността
2.Книгоиздаване
3.Журналистика
Може да съм го повтаряла,но ще потретя-писах есето като пътепис.Не знам дали това или правописните грешки са ми изиграли лоша шега:>Подкрепям мнението,че ако имаш добра тактика за есето(как в началото да привлечеш вниманието;как да го задържиш,преминавайки логично и обвързано от едно твърдение към друго;да изкажеш тезата си с точните думи;и докажеш с точните доводи)и просто държиш на позицията си без капка съмнение,няма да остане неоценено
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
-
deizy
- В началото бе словото
ами да това е най-глупавото,че ако проверяващият не е на същото мнение оценката ще бъде ниска
тук не се търси единство на мненията..всеки може да мисли по-различен начин..няма правилно и грешно мнение...и не е чесно това да оказва влияние..като чета какво са писали някои и като се консултирам и с мои приятели,явили се на изпита, разбирам,че май не се търси оригиналното, а лудото ..много жалко тогава...на редовния изпит освен да напиша,че в България няма корупция и катастрофии ..! ДА, аз съм на мнение,че има голяма доза субективизъм ..но не мога да променя нищо !
- fragile
- Писаружяк
- Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
- Курс: друг
Хаха, докато не престанете да пишете толкова неграмотно, нищо хубаво не ви чака... дори да ви приемат във ФЖМК-то. Нямаме нужда от такива.Fly Away From Here написа:lusence написа:исках да кажа само,че не всеки ще ти отговори с тази добронамереност,която очакваш...а аз няма какво да пазя за себе сикритерий не бива да съществува,ако една работа е добра,в какъвто и да е стил,ще се оцени добре.Бъди себе си
Еми да, по принцип е така. Но проблема е, че всеки си харесва работата, а резултатите не са особено желани. Вече незнам в какво се състои тази тяхна "оригиналност".
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
- fragile
- Писаружяк
Малеее, къде отиваш ти...deizy написа:JorjeTyyana или каквато си там...много ми е инресено дали ако имаше по-ниска оценка щеше да разсъждаваш по същия начин, както сега ?!! МАЙ НЕ !!! А и разбирам стремежа ти за оригиналност, но примера с Далчев не беше много сполучлив ! И стига вече с това, че сме конкуренти...преди да бъдем конкуренти ние сме хора обединени от едно общо желание и стремеж, и не мога да разбера тези с много оригиналните творби и високите оценки, защо толкова се притесняват да споделят какво са написали ? НЯМА ДА ВИ ВЗЕМЕМ ИДЕИТЕ СПОКОЙНО..А И НАЛИ СТЕ МНОГО ОРИГИНАЛНИ ЩЕ СИ ИЗМИСЛИТЕ НОВИ !!!
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
-
deizy
- В началото бе словото
къде отивам аз ???
- fragile
- Писаружяк
Към светската журналистика. Най-вероятно.

-
deizy
- В началото бе словото
Аз съм новата Албена Вулева 
- fragile
- Писаружяк
Коя е тя? Моля, не казвай, че и тя влиза в графата "някакъв ЖУРНАЛИСТ". Много моля.
А с твоята неграмотност може и да станеш... някаква светска.. хм... хроникьорка, но само, ако това не се брои за журналист.
А с твоята неграмотност може и да станеш... някаква светска.. хм... хроникьорка, но само, ако това не се брои за журналист.
-
deizy
- В началото бе словото
така ли грамотната ? А ти каква ще станеш ми е мн интересно ? И си задръж коментарите относно моята грамотност, ако обичаш !!!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Дейзи,
Наистина имаш проблеми с писането - не се вбесявай, когато някой ти намекне за това. Би трябвало да си благодарна, хората ти правят услуга.
Не си прави труда да ми отговаряш, не си струва да се опитваш да ме предизвикаш. Кротък човек съм и вече се връщам от мястото, към което ти, както изглежда, се стремиш.
Наистина имаш проблеми с писането - не се вбесявай, когато някой ти намекне за това. Би трябвало да си благодарна, хората ти правят услуга.
Не си прави труда да ми отговаряш, не си струва да се опитваш да ме предизвикаш. Кротък човек съм и вече се връщам от мястото, към което ти, както изглежда, се стремиш.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- fragile
- Писаружяк
Аз ще стана шеф на Ню Йорк Таймсdeizy написа:така ли грамотната ? А ти каква ще станеш ми е мн интересно ? И си задръж коментарите относно моята грамотност, ако обичаш !!!
Или на ХарпърКолинс.
-
deizy
- В началото бе словото
Благодаря на хората за услугата
Не се опитвам да предизвиквам ! Щом се връщаш от там , където аз се стремя да отида , би ли казал , дали си заслужават усилията? Какво учиш ?
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Журналистика. Кратък отговор - да, струва си, ако си достатъчно сериозен, отдаден и целенасочен. Плюс това, имай предвид, че никой няма да те направи редактор на качествен вестник, само защото имаш тапия от ФЖМК. Ти сам се бориш за възможности, сам си ги създаваш и, изобщо, се оправяш сам - което също е част от школата. Основите, които получаваш, са стабилни, но, отново, всичко зависи от теб.
Преди да попиташ къде работя, ще побързам да ти отговоря, че светът на медиите ме разочарова в известна степен и се надявам да градя академична кариера и/или кариера в друга сфера, в която реализацията ми изглежда по-... смислена.
И, първи урок от мен - не тръгвай с лошо. Никога с лошо. Така ще срещнеш само негативно отношение, за което трябва да виниш единствено себе си. Дай по-полека, Fragile е чудесен, грамотен и амбициозен човек с отлични перспективи.
Преди да попиташ къде работя, ще побързам да ти отговоря, че светът на медиите ме разочарова в известна степен и се надявам да градя академична кариера и/или кариера в друга сфера, в която реализацията ми изглежда по-... смислена.
И, първи урок от мен - не тръгвай с лошо. Никога с лошо. Така ще срещнеш само негативно отношение, за което трябва да виниш единствено себе си. Дай по-полека, Fragile е чудесен, грамотен и амбициозен човек с отлични перспективи.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември