1. Кои детски/младежки филми от ония времена сте гледали?
2. Кой ви е любимият и защо?
3. Кой, според вас (и разказите на очевидци около вас) най-добре отразява реалността в соц-а?
4. Какво не ви харесва в тях?
5. Кой ви е направил най-силно впечатление (може и да не ви е любим)?
6. От онова, което сте видяли в тях, има ли нещо, което ви се иска да присъстваше и в нашето ежедневие?
7. Гледали ли сте съвременни български детски филми ("Ваканцията на Лили", "Пътят към върха" и др.), какво ви прави впечатление около тях?
7. Каквото ви душа иска... всичко, за което не съм питала (щото аз мога много още да питам, че тия филми са ми голяма любов и емоция, така че въпросите са само насочващи), а искате да споделите.
Давам хинт, макар че повечето ще се сетите за заглавия без проблеми: "Войната на таралежите", "Таралежите се раждат без бодли", "Изпити по никое време", "Рицар без броня", "Куче в чекмедже", "История с куче без куче", "Васко да Гама от село Рупча", "Момчето си отива" ("Не си отивай" също ще го сложа към младежките, макар че той си е доста... граничен случай), "Вчера", "Всичко е любов", "Петимата от "Моби Дик", "Йо хо хо" и др.
Ще съм благодарна на всякакви изповеди тип "искрено и лично", много ще ми помогнете.
* Уточнявам, под "детски/младежки филми" в случая разбираме не филми за деца, а филми, в които участват деца в някои/повечето от главните роли и имат ключова роля в развитието на конфликта.