"ДЕБАТИ" - студентски клуб отвори врати.

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

"ДЕБАТИ" - студентски клуб отвори врати.

Мнение от alhimikat »

Bulgarian National Debate Association - Sofia

Изображение

Bulgarian National Debate Association - Sofia

Преди близо 50 години едно бедно чернокожо момче влезе в клуба по дебати на малкия си университет. Днес това момче е генерален секретар на ООН ...

На 06.10.2005 (четвъртък) се състоя първата среща на студентски клуб "Дебати" за новата учебна година. Тази дата ще се запомни в 8 годишната история на клуб "Дебати" със изключително многобройно и колоритно присъствие в 21-ва аудитория на СУ. На първата среща през новата учебна 2005/2006 година присъстваха над 100 млади и ентусиазирани младежи, повечето от които пресно изпечени новобранци, едва стъпили в дебрите на висшето образование.

Присъстващите млади попълнения на СУ успяха да се докоснат до приятната атмосфера, колективния дух и разбиране, които организаторите предадоха чрез речите си.

Целта на клуб "Дебати" е да помага на младежите и девойките от различни висши училища да развиват способностите си да говорят пред аудитория и да печелят словесни битки.

Млаите хора, които проявяват желание да се запишат за участие в културните меропртиятия на студентски клуб "ДЕБАТИ" могат да направят това, след като изпратят и-мейл на следния адрес -
debates_info@yahoo.com
или посещавайки Yahoo групата на сайта http://groups.yahoo.com/group/debate-sofia/

Предстоят изключително интересни събития :

- на 13.10 (четвъртък) в 21-ва аудитория (или някоя по-голяма, зависи от броя на присъстващите) ще се проведе демонстрационен дебат на тема "Световният полицай трябва да бъде озаптен".
Целта на дебата е да представи най-използвания в студентския клуб формат на дебатиране - така наречения американски парламентарен дебат. Всички желаещи да се чувстват поканени !

- на 15 и 16-ти октомври клуб "Дебати" към СУ ще проведе тренинг за дебатьори без или с опит в дебатирането на американски парламентарен формат.

Освен теоретична подготовка, на този тренинг ще имате възможността да се упражнявате в тренировъчни дебати, които да ви дадат необходимата практика и увереност ; да се запознаете с нови хора ; да потърсите свой съотборник за бъдещи дебати. Организаторите на тренинга вярват, че тези два дни ще бъдат приятни и полезни за вас и ще ви дадат възможност да започнете изявите си в американски парламентарен формат възможно най-скоро.

Присъединете се към клуб "Дебати" и развийте критичното си мислене, езиковите си умения на родни и чужди езици. С две думи забавлявайте се , вършейки нещо полезно за самите себе си. Очакваме ви :!:

alhimikat (Симион Патеев)
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Усещам, че алхимикът ще е новият член на СС от ФЖМК :D
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Al-x4o
От дъжд на вятър
Специалност: Публична комуникация
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от Al-x4o »

дам, ще му помагаме, за да се осъществи това!!!
Животът е кратък, чети повече!

http://www.alexanderkrastev.com
http://www.azcheta.com
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

кажете ми как е на "Дебатите"? Искаше ми се да дойда, защото звучи интересно...но и този четвъртък пропуснах...
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Здравей Малиция
Ето накратко какво представлява тренинга
:arrow: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 3793#43793 На кратко - заслужава си да присъстваш
Ще има подобни събирания всяка седмица
Очакваме ти
Разяснил съм как става записването!
Всичко хубаво и до скоро :!:
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

и на мен ми стана интересно 8)
Изображение
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

Добре, а мога ли да дойда, първо от любопитство, а в последствие да се запиша? Защото програмата ми е доста "умъртвителна" и не знам дали винаги ще мога да присъствам. А да- участието задължава ли ме с присъствие?
No one can live for me
It's my destiny
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Разбира се , че не е задължително присъствието :!: а и записването не е задължително. Можеш да идваш само от любопитство :-)

Събирания се провеждат често , така че имаш варианти за избор.
Например, който иска нека заповяда в четвъртък в аудитория 21 на СУ
Ще дебатираме само новите дебатьори, които сега минахме тренинга Ще е интересно.
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

О, минава се тренинг!? Интересно...
Ами аз знам само за четвъртъка- може да се каже,че ми е по силите :roll: :) .Ще опитам да дойда този четвъртък. Мерси за информацията!
No one can live for me
It's my destiny
Stefanov
В началото бе словото

Мнение от Stefanov »

Ще си позволя да обобщя казаното дотук.
1. Редовните събирания на клуба са всеки четвъртък от 19:00 в южното крило. Още не са ни дали зала, но се събираме в 21ва аудитория или някоя от близките.
2. Записване в клуба няма - всеки е добре дошъл по всяко време. Ако искате, обаче, редовно да получавате информация за ставащото в София (дебати, събития, обучения и т.н.) ви препоръчвам да се регистрирате в групата ни. Там ще получавате и ежемесечния ни бюлетин.
3. Всеки може да участва в ежеседмичните дебати - от вас желанието и смелосттар а от нас кратък курс с правилата :D
4. Нищо, освен вашето желание да се развивате, не ви задължава да идвате всяка седмица.
5. Организираме обучения в различни форми на дебатиране. В момента, с оглед на многото нови членове в клуба, акцента е върху тренинги даващи базовите познания и умения за дебати и запознаване с най-разпространените начини на дебатиране. Ако след завършилият днес тренинг има още желаещи сме готови да организираме нов след 2 или 3 седмици.
6. Клубът ни цели да бъде общност, така че освен за дебати се стремим да намираме време и за забавления (и пиене на бира :wink: )

Ако имате други въпроси отговаряме и на живо - знаете кога и къде :D
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”