Кой го написа това?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Re: Кой го написа това?

Мнение от renesanz »

"за 1 секунда светлината в космоса изминава 300 000 км. една светлинна година е равна на 9.5 билиона километра. "
как са я видели тая галактика след като е на 240млрд. години. 240млрд.х9.5 билиона км. = :?: :shock:
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

абе ти остави това, може да има начин, при образуването на цяла галактика сигурно има голямо *свет!* и *бум!* :lol: ама моята идея беше, че са го написали все едно.. все едно се намираш на 100 км от мен, движиш се с 10 км/ч и пристигаш при мен след 2 часа, вместо след 10 :roll:
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

renesanz написа:"за 1 секунда светлината в космоса изминава 300 000 км. една светлинна година е равна на 9.5 билиона километра. "
как са я видели тая галактика след като е на 240млрд. години. 240млрд.х9.5 билиона км. = :?: :shock:
демек... далеч.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

По конструкцията на въпросния текст подозирам, че идва от моето работно място. Поредният абсурд :)
Аватар
svetlinka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от svetlinka »

Tripio написа:.....при образуването на цяла галактика сигурно има голямо *свет!* и *бум!* ....
:laughing3:

поздравления за прозрението :wink:
Use Google before asking dumb questions
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Tripio написа:абе ти остави това, може да има начин, при образуването на цяла галактика сигурно има голямо *свет!* и *бум!* :lol: ама моята идея беше, че са го написали все едно.. все едно се намираш на 100 км от мен, движиш се с 10 км/ч и пристигаш при мен след 2 часа, вместо след 10 :roll:
наскоро четох някъде такива работи,
и че сметките са си точни,

сложна работа, пък за мен тея работи са си въпрос на догатки
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Cassie
Драскач
Специалност: Астрофизика
Курс: завършил

Мнение от Cassie »

Fed написа:Източник: science.actualno.com

Код за потвърждение: Избери целия код

Най-далечната известна досега галактика във Вселената бе открита от международен екип астрономи, съобщи Франс прес.

Те са установили местонахождението й благодарение на излъчената светлина по време на образуването й преди 12,5 милиарда години.

Галактиката се намира на 240 милиарда светлинни години от Земята и е кръстена A1689zD1. Откритието дава нови възможности за изследване на процеса на образуване на Вселената. 
...
240 млрд... това е... :roll: :)
Е, глупости сега! 240 млрд. ly!?
Невъзможно. При положение, че по последни проучвания възрастта на Вселената е около 14 млрд години, 100% това е печатна грешка. Ако тази галактика се намираше на 240 млрд. ly, то това автоматично означава, че Вселената е на поне 240 млрд. ly, защото щом виждаме светлината от тази галактика, значи тя е пътувала до нас 240 млрд. години. Ама все пак не може да се разпространява във Вселената преди тя още да се е родила!
Или пък светлината, специално от тази галактика, си е ударила камшика и се е движила със свръхсветлинна скорост (хах, направо warp speed) :cya: :mrgreen:
Hope for the best,
plan for the worst.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

В момента по Хистъри върви интересен филм за Ленин. Та там, "brilliant theorist" беше преведено като "брилянтен терорист". Още се хиля.
Всъщност, то за малоумни преводи може да се отдели цяла тема - като почнем от любимото ми "Господар и командир" (хъхъхъ) и стигнем до култовата серия на Реймънд, в която се говореше за някаква Лили от долината, без преводача изобщо да е вдянал, че иде реч за цветето момина сълза. Та така и не се разбра коя беше тая Лили и що не се появи... :) :lol:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

По - добре неграмотни преводи, отколкото изцепки от сорта на "Башкирливото куче". :lol:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Бе, да ти кажа, аз съм виждала написано "Донки Ход" в тетрадка, така че нищо не може да ме учуди.
Не се имам за експерт, обаче подобни откровено некадърни преводи като този на Master and Commander ги понасям трудно.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

кой написа "Ханку Брат"?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Cassie
Драскач
Специалност: Астрофизика

Мнение от Cassie »

Ми сигурно, който написа "Рамбо Силек"...
Hope for the best,
plan for the worst.
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

[no title]... o.O

Мнение от Blood Countess »

Абстрактна ли е визуализацията на хегемона

Дозирайки аерозола теократа не диференцира сегмента като поява на гнайсовата диктатура, а семпло антагонизира повърхността на едиинната идея за симбиозната атракция на субапрополюсните емоции от страна на електората, който инхалира индивидуалната самонедостатъчност, придобивайки самоконцептуално дефинирала се реалност. Тук хегемона се явява като спекулант дресиран да игнорира нетолерантните контрацентиви и краде пране. През 1953г., след арабското иззедничество сникерсите нападат марсианците и тафталогичeски проявяват чувство на гордост, чувство на предрасъдаци, снимки и смелост. Епоха по-късно вече познатия Cyprinus Carpio се изправа срещу Scomber Scombrus и изпада в транс-порт асимилирайки E=мc2. Фиширайки коефициалната сигнатура Дайма Сура и заявявайки “Nulla dies sine linea”(Ако сина ти жули той не умира) прави консумативно анаеробна визуализация на хегемона. Гюмеш а.к.а. Maksuda`s Geiser десатилира материално обременените и така допринася за социалното равновесие заложено в ромските митове и легенди. Палеонтолога Рос и множественото му число Росен устройват теорията за австралопитеките и тяхната соматична ембриогенеза, правят я на царски и я преписват. Така те доказват теорията за абстрактната визуализация на хегемона и печелят наградата Златна Топка, която заменят с Остин Пауърсовия Златен Член. В своята философско,психоложката,етическа и логическа книга Дайма Сура прави извода, че (цитирам) “Сто пиксела елек не правят”, като така абстрактират визуализацията на хегемона погледната от изток. Много важно за транзакцията на колчестърския,намазан с бронзен, питбуловиден грифон е наличието на анаеробно асимилиращи атмосферната циркулация белопернисти червени елени или както са по-известни- цамбури, болни от трахеобронхид. Също така колегата му в института в с.Арно Метър Петров намира лек против птичи грип. Ако някой е заразен с този щамп веднага трябва да изяде три кила оборски тор смесени с 1 кило сополи и със сигурност няма да умре в следствие на птичия грип.
Догмата на мюсюлманската проповедност не позволява адиректно абстрахирането на визуализацията на хегемона и прави томба от калчища и корнфлейкс, след което се получава смес от калчища и корнфлейкс. Тази смес Лектър позва за да стане пич.
Просто не знаех какво заглавие да сложа на... това нещо :lol: :sign5: :toothy10: . Ако не е тук мястото на тази тема, моля да бъде изместена.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия

Re: [no title]... o.O

Мнение от Mira »

ТРЪШ!Не мога да дишааааааааааам :lol: 'ЗЕМИ ТОА ПОТРЕС!!!! :laughing5: :laughing7: :laughing8: :laughing9:
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: [no title]... o.O

Мнение от Kristo »

“Nulla dies sine linea”
= Нула Диез Сине Линия...

демек - Нищото няма стойност...
Последно промяна от Kristo на 18 Юни 2008, 23:29, променено общо 1 път.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”