Дразнят ли ви меките корици?
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Re: Дразнят ли ви меките корици?
Не знам защо съм се деформирал до такава степен ама единствените книги с меки корици, които не понасям са тези за Ролеви игри и Библията.
Към всички останали - нямам претенции, дори мисля, че меките са ми по-удобни.
Към всички останали - нямам претенции, дори мисля, че меките са ми по-удобни.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- silver_wings
- Постоянно присъствие
Мен ми е все тая.Пък и предвид количеството книги,което купувам,бих се разорила,ако си вземах все с твърди корици.Освен това меките наистина са по-удобни за четене.
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
ооо, определено ме дразнят меките корици, но всичко е въпрос на литература...
ще ме прощавате, но 90% от издаваните книги на Бард не заслужават дебели корици - те са просто за еднократно ползване един вид... изключение са новите издания на Властелина и Пътяводителя, които са много добре направени.
Обсидиан също знаят кои е хубаво да са с твърди корици - "Брида" или "Алхимикът" имат съвсем друг вид между такива корици... въпреки че съдържанието е откровено казано - кухо...
на Изток-Запад имат хубави издания (допадат ми няколкото книжки с японска поезия), които за съжаление са само с меки корици...
дразнещо е обаче да видиш издания на "Скорпио" за "здравословен начин на живот" в огромен формат и с твърди корици, а вътре са написани тотални глупости...
"Фама", чиято жълта поредица за класическа литература излиза само в меки корици, както и поредицата на "Колибри" за съвременна проза, биха били добри с твърди... също така за новата историческа поредица на "Сиела", вместо с хвърчащите корици, можеха да й измислят твърди...
общо взето с хартията положението е аналогично...
ще ме прощавате, но 90% от издаваните книги на Бард не заслужават дебели корици - те са просто за еднократно ползване един вид... изключение са новите издания на Властелина и Пътяводителя, които са много добре направени.
Обсидиан също знаят кои е хубаво да са с твърди корици - "Брида" или "Алхимикът" имат съвсем друг вид между такива корици... въпреки че съдържанието е откровено казано - кухо...
на Изток-Запад имат хубави издания (допадат ми няколкото книжки с японска поезия), които за съжаление са само с меки корици...
дразнещо е обаче да видиш издания на "Скорпио" за "здравословен начин на живот" в огромен формат и с твърди корици, а вътре са написани тотални глупости...
"Фама", чиято жълта поредица за класическа литература излиза само в меки корици, както и поредицата на "Колибри" за съвременна проза, биха били добри с твърди... също така за новата историческа поредица на "Сиела", вместо с хвърчащите корици, можеха да й измислят твърди...
общо взето с хартията положението е аналогично...
Дразнят ме, само ако не са достатъчно меки....
Тва беше малко в стил Плазмодий...
Ами аз примерно не бих се поколебала да си купя определена книга независимо дали е с твърди или меки корици, ако ми харесва. Това, което може да ме спре да купя дадена книга е, че заради някаква си корица, са вдигнали безумно цената й...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Amellie
- Постоянно присъствие
Мен пък ме дразнят подвързиите на твърдите корици. Направо откачам като почнат да се изхлузват или да се изместват нагоре-надолу, вследствие на което или се късат, или се мачкат. Затова винаги ги свалям.
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Amellie написа:Мен пък ме дразнят подвързиите на твърдите корици. Направо откачам като почнат да се изхлузват или да се изместват нагоре-надолу, вследствие на което или се късат, или се мачкат. Затова винаги ги свалям.
О да, напълно съм съгласна.. аз така като ги сваля и после забравям да ги сложа пак... при което имам цял шкаф пълен с подвързии..
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
- Velsssy
- Драскач
- Специалност: СтФ ; стопанско управление с френски
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Адски,след 3 прочита книгата е в ужасно състояние,при положение ,че внимавам с тях 
стопанско управление (френски език) - 4ти курс
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Дали книгата ще се съсипе след многократно прочитане зависи от това колко се е постарало издателството, а не какви са кориците.
Аз много обичам твърдите корици, но просто защото изглеждат по-добре. Иначе книгите с меки корици понякога са дори по-удобни за четене, особено ако са по-малки.
Аз много обичам твърдите корици, но просто защото изглеждат по-добре. Иначе книгите с меки корици понякога са дори по-удобни за четене, особено ако са по-малки.
- Aerial
- Да живей словото
- Специалност: Европеистика
- Курс: първи
Не мога да кажа,че ме дразнят меките корици,но си предпочитам по-твърдите. Както по-нагоре казаха,важно е в крайна сметка съдържанието на книгата 
Non e importante se io creda in Dio -e importante se Dio creda in me!

SCANDINAVIA

SCANDINAVIA
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
Твърдите корици са хубаво нещо, що се отнася до книга, предназначена да се предава от поколение на поколение и да седи титатично на някоя лавица.
Примерно класически романи, събрани съчинения, ДЕТСКИ ПРИКАЗКИ (имам най-прекрасното издание на Андерсенови приказки
). Но има книги, които просто не може човек да си представи в "хубав вид" : твърди корици, чиста обложка, ослепително бели страници... Бтв, последното е ужасно
Натоварва очите кошмарно, ама кой има пара за плътни офсети с нормален оттенък...
Та книгата, която ти е до главата, задължително е с меки корици. Удобството преди всичко!

Съвсем вярно! А и от това колко читателя си я пази.Vaskes написа:Дали книгата ще се съсипе след многократно прочитане зависи от това колко се е постарало издателството, а не какви са кориците.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Хахахах вече имам собствен стилJoker написа:Дразнят ме, само ако не са достатъчно меки....![]()
По темата- вероятно съм по-голям фен на меките (корици) и малкия формат (на книгата), защото обичам да си разнасям книги и да ги чета на по-нестандартни места
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Щото някои имат големи задници...

Меките корици не са виновни за това.
Меките корици не са виновни за това.
- anastacia_fen :)
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика,СУ
И на мен понякога не ми харесват меките корици,особено ако съм решил да правя колекция.По някой път дори ме е било страх да пипна книгата,камо ли да я извадя от шкафа,само за да не се разпадне.Особено след като виждам "перфектното" й сътворение.
И аз съм "за" твърдите корици,но пък те са и малко по-трудно достъпни финансово
И аз съм "за" твърдите корици,но пък те са и малко по-трудно достъпни финансово
"Беше 22 август 1962 година - денят, когато неколцина мъже решиха, че президентът, генерал Шарл Дьо Гол, трябва да умре."
Фредерик Форсайт, "Денят на Чакала"
Фредерик Форсайт, "Денят на Чакала"