Не исках да кажа, че самата книга е боклук. Просто тия меки корици за нищо не стават. След няколко години книгата заприличва на парцал. Така при мен един бестселър на Сидни Шелдън, който го купихме преди 7-8 г., вече ме е срам да показвам на някой. Докато тези с твърди корици се запазват с десетилетия.Мила написа:![]()
Говориш пълни глупости.
И това, че една книга е с меки корици не я прави боклук. Но това не е за тази тема.
Дразнят ли ви меките корици?
- DADO
- Легендарен флуудър
Дразнят ли ви меките корици?
Във връзка с репликите в темата Паулу Коелю:
Ibiza DJ
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Re: Дразнят ли ви меките корици?
Ако се пази добре, няма проблеми. По-важно е какво има между кориците, не самите те какви са.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- DADO
- Легендарен флуудър
То ако корицата се прецака, и съдържанието може да се разпилее (имам предвид страниците) ... 
Ibiza DJ
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Мен не ме дразнят меките корици, стига книгите с такива да са по- евтини от тези с твърди и човек да може да избира. Защото аз бих си купила, примерно, "Хари Потър" с меки корици, а пък "Малкия принц" с твърди. Обаче не съм виждала да се предлагат..
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Имам книги с меки корици, които съм препрочитала по 10 пъти (съвсем сериозно). Досега нито една не се е разпаднала.
Но виж, "Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада" са я замислили идеално с твърди корици - аз я четох над 15 пъти (свидетелски показания - майка ми), давах я и на приятели и спах с нея под възглавницата. Ако беше с меки корици...
Обратно на темата - не, не ме дразни изобщо. Разбира се, предпочитам твърдите (корици)... но то си зависи от самото издание. Примерно, за 21-вия ми рожден ден ми подариха първото издание на "Парижката Света Богородица" в България (със стария правопис) - с твърди корици, които обаче бяха просто черешката.
Говоря глупости.
Но виж, "Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада" са я замислили идеално с твърди корици - аз я четох над 15 пъти (свидетелски показания - майка ми), давах я и на приятели и спах с нея под възглавницата. Ако беше с меки корици...
Обратно на темата - не, не ме дразни изобщо. Разбира се, предпочитам твърдите (корици)... но то си зависи от самото издание. Примерно, за 21-вия ми рожден ден ми подариха първото издание на "Парижката Света Богородица" в България (със стария правопис) - с твърди корици, които обаче бяха просто черешката.
Говоря глупости.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- DADO
- Легендарен флуудър
В България за съжаление, няма евтини книги. Дори и тези с меките корици са нереално скъпи. Затова предпочитам да дам 1-2 лв. отгоре, но да си имам книга с нормална корица.Дъждът върху лицето написа:Мен не ме дразнят меките корици, стига книгите с такива да са по- евтини от тези с твърди и човек да може да избира. Защото аз бих си купила, примерно, "Хари Потър" с меки корици, а пък "Малкия принц" с твърди. Обаче не съм виждала да се предлагат..
Ibiza DJ
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
предпочитам меки корици.
навивам книгите, докато ги чета.
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
Дразнят ме само ако са на мнооого дебела книга. Тогава просто не са ми удобни при четене.
- SpaceDementia
- В началото бе словото
- Специалност: Eлектроника
- Курс: трети
- Обратна връзка:
+1rueva написа:Дразнят ме само ако са на мнооого дебела книга. Тогава просто не са ми удобни при четене.
Success is failure turned inside out.
The silver tint to the clouds of doubt-
And you never can tell how close you are,
It may appear when it seems so far;
So stick to the fight when you're hardest hit-
It's when things seem worst that you mustn't quit!
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Много ме дразнят. Особено ако отворя книжката и видя, че страничките на качество са тип "евтина тоалетна хартия" 

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
оо да... аз за това се кефя на "Децата на Хурин", защото е с твърди корици и хартията е мноооого добра... а самата книга е супер дарк...black_lady написа:Много ме дразнят. Особено ако отворя книжката и видя, че страничките на качество са тип "евтина тоалетна хартия"
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
radja написа:предпочитам меки корици.
medicate, medicate
- renesanz
- Легендарен флуудър
не много меки,не и супер твърди
имам една книга "унгарски приказки" с егати кориците,все едно е от гипсокартон.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
- SpaceDementia
- В началото бе словото
- Специалност: Eлектроника
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Това какво общо има с това дали една книга е с твърди или меки корициblack_lady написа:Много ме дразнят. Особено ако отворя книжката и видя, че страничките на качество са тип "евтина тоалетна хартия"
Освен че се предполага, че щом е с твърди корици шанса да е с хубави страници е по-голям.
Като стана дума за страници харесвам хубавите страници, но освен ако не е някоя специална книга даже предпочитам обикновена и преработена хартия - чувствам се по-добре като знам че не са сечени дървета специално за моята книга ....
Success is failure turned inside out.
1. Аз мислех, че говорим за художествената стойност на кориците.
2. Не знам как е в другите части на света, но в САЩ и Великобритания имат навика да издават една книга с меки и твърди корици едновременно, като разликата в цената изобщо не е чак толкова символична. Бестселърите също се преиздават с твърди корици.
НО!
-ДДС върху книгата в другите държави не е 20% както е в България.
-За българския книгоразпространител думата "отстъпка" все още е доста мръсна
-Твърдата корица оскъпява изданието ужасно много. Пример:
-За хартията - по-голямата част от книгите в България се издават на рециклирана хартия. Това първо е по-евтино и второ е по-екологично.
-Вие сериозно ли бихте си купили всичко с твърди корици? Че дори аз, която съм алчна и библиоманка не бих си купила повечето книги, които имам с твърди корици.
Освен това, според мен една книга трябва да изглежда четена. Да й личи, че е отваряна. А не да си подбираш книгите в библиотеката, така че кориците им да отиват на пердетата ти.
2. Не знам как е в другите части на света, но в САЩ и Великобритания имат навика да издават една книга с меки и твърди корици едновременно, като разликата в цената изобщо не е чак толкова символична. Бестселърите също се преиздават с твърди корици.
НО!
-ДДС върху книгата в другите държави не е 20% както е в България.
-За българския книгоразпространител думата "отстъпка" все още е доста мръсна
-Твърдата корица оскъпява изданието ужасно много. Пример:
5лв са си още една книга, откъдето и да го погледнеш.04. Шифърът на Леонардо Дан Браун 9.99 лв.
05. Шифърът на Леонардо / тв.к. Дан Браун 14.99 лв.
-За хартията - по-голямата част от книгите в България се издават на рециклирана хартия. Това първо е по-евтино и второ е по-екологично.
-Вие сериозно ли бихте си купили всичко с твърди корици? Че дори аз, която съм алчна и библиоманка не бих си купила повечето книги, които имам с твърди корици.
Don Horhe написа:Ако се пази добре, няма проблеми. По-важно е какво има между кориците, не самите те какви са.
Освен това, според мен една книга трябва да изглежда четена. Да й личи, че е отваряна. А не да си подбираш книгите в библиотеката, така че кориците им да отиват на пердетата ти.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens