Квоти
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Квоти
Подкрепям изцяло и абсолютно Шепот! Не може само защото си момче или момиче да имаш 3-4 единици по-нисък бал от друг, който няма да влезе. Ако толкова много искаш в конкретната специалност... ще си седнеш на дупенцето и независимо, че момчетата имат по-логически тип мислене, а момичетата по-хуманитарен ще си научиш работите и то на нужното ниво. 
Всеки има право на мнение.Аз също си изложих моето.Но искам да кажа,че квота в съотношение 1:1 си е напълно законна защото дава равен шанс както на момичета така и на момчета.Чрез тази квота се запазва равно представителство в университети и специалности на двата пола.Ако я няма тази квота много университети и специалности биха станали изцяло женски с малко момичета.Все пак целта е да има равнопоставеност.RiotGirl написа:Подкрепям изцяло и абсолютно Шепот! Не може само защото си момче или момиче да имаш 3-4 единици по-нисък бал от друг, който няма да влезе. Ако толкова много искаш в конкретната специалност... ще си седнеш на дупенцето и независимо, че момчетата имат по-логически тип мислене, а момичетата по-хуманитарен ще си научиш работите и то на нужното ниво.
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Равен шанс = равен бал => влизат по-умните хора, не по-умните момичета и по-умните момчета. RiotGirl е права, човек като много иска нещо, сяда и учи. И това за по-логическото и по-хуманитарното мислене не е винаги така - имам приятели момчета, които не могат да решат прости математгически задачи, но знаят по няколко езика, пишат страхотно и са силни в хуманитарните дисциплини. Така че, въпросът е човек да си "седне на дупенцето".
Пък ако е по-силен в логичното мислене - по-добре ще е за него да се ориентира към по-логична дисциплина, защото ще е по-добър там. Както аз се ориентирах към хуманитарна, защото можех да се напъна и да вляза химия, ама защо ми е, като нищо не зацепвам от математика.
Но това си е моето мнение, както doctors каза и никого не ангажирам с него. Само зад формулката, която написах в началото на поста, 100% седя.
Успех на всички кандидат-студенти, независимо за кои квоти и за какви балове се борят^^
Но това си е моето мнение, както doctors каза и никого не ангажирам с него. Само зад формулката, която написах в началото на поста, 100% седя.
Успех на всички кандидат-студенти, независимо за кои квоти и за какви балове се борят^^
~ Кътчето ~