Как се чуствате преди матурите! : twisted:

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Как се чуствате преди матурите! : twisted:

Мнение от explorer »

Lama написа:И аз съм го чувала това за дублетните форми, но в книжките с тестовете все го дават само с т-то като вярно и затова и не се зачудих на този въпрос. Но май съм кьорава, защото не разбирам 30-ти въпрос, писала съм А. Някой ще ми обясни ли?

П.п. Две грешки имам, но в писането не ме бива, така че няма да е висока оценката.
Ето как аз си обяснявам 30-ти въпрос: и двете думи в Б) са използвани със значението на термини, докато в А) "детски сокове" не е употребено като термин - мисля, че от това си се объркала. Аналогично в другите два отговора "храни" и "горчив привкус" не са термини. Ето защо само Б) остава като верен. Дано съм бил полезен ;) А за втори въпрос - не съм срещал "подтискам" като дублет на "потискам", но може и да го има... Anyway, това не е фатално :)
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Desynka
В началото бе словото

Мнение от Desynka »

nadejda_mitova 67/70 т. на теста ? Ако е така БРАВО. Поздравявам и всички други, които имат 2-3 грешки най-много на теста. Според мен матурата беше много лесна, но аз се явявах миналата година и на теста имах 60т (10 грешки) и понеже аз съм леко казано - "скарана с литературата" и не мога да пиша добре анализи независимо есе или ЛИС, поради което бях обедена, че ще имам оценка около Мн. добър 5.00. Когато излезнаха резултати обаче аз имах 82т, което означава, че на последната задача са ми дали 22т от 30т и имах Отличен 5.75. оценка. Така, че се успокойте. Матурите са приятно нещо, с изключение на това, че ще скършат кахъра на онези, които искат диплома 6.00. Престижа им отиде на кино...
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Матурата днес беше безсмислено ранно ставане в неделя :evil: Но ние сме си виновни за пложението си. И ако някой си вярва, че матурата ще изравни стандартите в образованието е леко зле. Представете си как се провежда матура в дълбоката провинция и в София. Блаженни са вярващите. :lol:
http://prikachi.com/files/186559k.jpg
http://prikachi.com/files/186561P.jpg
ELLE
В началото бе словото

Мнение от ELLE »

dimage написа:
zx500_400161.jpg
Виж, идеятя е че е кофти за хора, които 3-4 години подготвят усилено математика, физика и т.н. в последния момент да им се съобщи, че ще държат матура по литература. Съгласна съм, че това (различната им насоченост) не означава, че не трябва да могат да пишат правилно, но пък и грамотността не се измерва с това дали можеш в обем до 4 стр. да анализираш поемата "Септември" или да знаеш значението но думата анжамбман :wink:
If you have love you don't need to have anything else. If you don't have it it doesn't matter much what else you do have.
tutmanika
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от tutmanika »

матурата верно бесхе супер лесна :Д ако вси4ко ми е вярно до 41 вьпрос колко 6те имам горе долу според вас... 41ви написах 2 реда 6тото ме мьрзе6е супер много,пьк и не знаех кво да пи6а но теста ми е верен целия .. колко мислите 4е 6те имам 4 ???
:)
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология

Мнение от bubbly_water »

ами 41 задача ти дава 30 точки, така че....аз сигурно ще имам 5 грешки на теста...поне се надявам да са максимално толкова...иначе на интерпретацията написах 3 страници и нещо...ако имах още време, може би щях да си изсмуча нещо повече от пръстите..ама много се радвам, че се падна Йовков...абе я да ви питам вие на въпроса за героинята със съшружеската вярност какво писахте? че той ми се стори доста двусмислен....както и да е
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
Nona
В началото бе словото

Мнение от Nona »

bubbly_water написа:абе я да ви питам вие на въпроса за героинята със съшружеската вярност какво писахте? че той ми се стори доста двусмислен....както и да е
Аз писах Албена, защото само тя изневерява на съпруга си, но явно отговорът е Ралица...
Изображение

PEOPLE ARE NOT PERFECT (EXCEPT WHEN THEY SMILE)!
Аватар
Clandestine
Драскач
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

Nona написа:
bubbly_water написа:абе я да ви питам вие на въпроса за героинята със съшружеската вярност какво писахте? че той ми се стори доста двусмислен....както и да е
Аз писах Албена, защото само тя изневерява на съпруга си, но явно отговорът е Ралица...
Аз също, и е леко криво, че Ралица е отговора - когато тя проявява вярност ДОРИ НЕ Е СЪПРУГА на Иво. (Вижте текста...)
А в Албена този мотив го има, в отрицателен аспект. :? Поне на мен така ми се струва.

Това ми е една от грешките, също и тази с дублетите
Come, my raven, it could be a lark.
Аватар
MapleLeaf
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от MapleLeaf »

Отговорът на това за съпружеската вярност е Ралица, Албена няма как да е символ на вярност, след като уби мъжа си ;) А Ралица е съпруга на Иво, и дете даже си имат :)
Gotta keep runnin', stormbringer comin'... Rock On :mrgreen:
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър

Мнение от bubbly_water »

да бе ама на мен идеята ми беше точно в това = пак е свързана със съпружеската вярност, само че като я отрича...или нещо от сорта...абе не знам аз така си мислех, ама никой не мисли като мен, така че.... :roll: май трябва да имам 64 точки на теста, а ако имам късмет за едната тем на резюмето и за още един такъв писмен отговор може и да са 66....абе да видим
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

А колко писахте на анализа? Аз на теста нямам грешки и изписах всичките шест страници за Шибил. Да се надявам, че ще ги прочетат; на нас ни казаха, че може да пишем повече от 4 страници.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
sweety.girl
Пишете, о, братя

Мнение от sweety.girl »

за мен тая матура беше едно безсмислено главоболия!каквато съм паника пак си създадох притеснение за анулиране,а така ме е страх :( голяма съм бъзла ,знам,ама...
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър

Мнение от bubbly_water »

ами при положение, че са дали толкова....нямат право да режат според мен..иначе аз си написах доволно 3 страници и няколко реда
Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Sla-Mori »

bubbly_water написа:да бе ама на мен идеята ми беше точно в това = пак е свързана със съпружеската вярност, само че като я отрича...или нещо от сорта...абе не знам аз така си мислех, ама никой не мисли като мен, така че.... :roll: май трябва да имам 64 точки на теста, а ако имам късмет за едната тем на резюмето и за още един такъв писмен отговор може и да са 66....абе да видим
В първия момент, като видях Албена, помислих и аз, че може да е тя-точно защото отново представя идеята за вярност, но в отрицателния смисъл. Обаче, щом видях Ралица. Но да, човек с малко по-различно мислене, може да избере и Албена, тъй като не е достатъчно прецизен въпросът.

Аз пък написах малко повече от 2 страници и половина-другото щеше да е разтягане на локуми, пък ме мързеше и гонех автобус, не че не го изпуснах заради квесторката...много досадно същество.
Последно промяна от Sla-Mori на 01 Юни 2008, 17:46, променено общо 1 път.
Аватар
sweety.girl
Пишете, о, братя

Мнение от sweety.girl »

G__ написа:Матурата днес беше безсмислено ранно ставане в неделя :evil: Но ние сме си виновни за пложението си. И ако някой си вярва, че матурата ще изравни стандартите в образованието е леко зле. Представете си как се провежда матура в дълбоката провинция и в София. Блаженни са вярващите. :lol:
http://prikachi.com/files/186559k.jpg
http://prikachi.com/files/186561P.jpg
И каква е разликата според теб м/у провинцията и Сф?Аз съм от Сливен,учих в езикова гимназия и мога да те уверя,че правилата се спазваха по-стриктно отколкото дори е необходимо,а повечето от хората,с които говорих нямат повече от 2 грешки!!!Та какво имаш предвид?!Нещо не схващам!
Заключено

Обратно към “Матури”