КСК 2008 - математика

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Re: КСК 2008 - математика

Мнение от Sla-Mori »

Хора, стига сте ги правили тея сметки с тея балове, на редовния ще изкараме повече, споко ;)
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

n@sko написа:Хубава дискусия си имахме с теорията на вероятностите - много хубави задачки даде (Само да каже от кой учебник са, че ме зариби и покрай тия матури ще се окажат много полезни, защото както знаете комбинаторика и вероятности ще има и в матурата).
Питай Весела Стоименова. Тези и още много други ни бяха от домашните работи. Аз такива, които могат да се направят със средношколски знания и да са интересни.

Ей сега идвам от контролното по ТВМС. Рекорда на катедра Геометрия остана неподобрен. 45 минути за упражнението "подреди всеки на местото" се оказват недостижими. Той беше забит на 11-ти септември 2007-ма. Сега катедра ВОИС (Вероятности операционни изследвания и статистика) ни подредиха 5 специалности за 28 минути в 210 ХФ. На първото контролно в 217А ФзФ им бяха нужни 31 минути.

Аз отидох да реша задачката или задачките в които има маргинални разпределения, очаквания, ковариации, задачките с областите. Въобще не гледах емпирични моменти, Чебишов, закон за големите числа и разни други. Трябваше ми една задача за освобождението. (не от турско, ами от писмен изпит).

Така и стана. Една задачка имаше от хубавите, другите две бяха от гадните. Е както и да е, направих я. Даже и музика си пуснах да слушам. Асистентката на КН тръгна да си слуша, аааа, защо и аз да не си послушам? Яко. Баладите предразполагат към мислене.

Но какво стана преди това? Нашта преди да влезем ни казва, че контролното ще бъде от две части. Първата ще е тест върху материала от предишното за повишаване на оценките, втората - задачите от новия материал. Е, аз я питам - за какво ми е да правя тест, повече от 6 не искам :lol: :lol: :lol: :lol: Тя - ами може и да се понижи оценката, така че не предавайте празни листи. :shock: :shock: :shock:

Теста беше супер глупав. Аз тъкмо я похвалих в анкетите, които редовно се пускат в края на семестъра, тя сега се изгаври с нас. Първо аз не харесвам тестове, но тоя беше... не може да се сметнат 12 неща за 40 минути. Аре, аре. Къде писах, къде налучквах...

Но най-много се ядосах на първата задачка. Внимайте:
Каква е вероятността при хвърлянето на три правилни зара да се паднат точно 2 шестици. Възможните отговори бяха
а) нещо измислено
б) 5/216
в) нещо измислено
г) 25/216

Правих любимите си дървета, получавах 15/216, не знам си какво мислих... е откъде-накъде 5 или 25? Викам я нашта - тя - "няма грешка, един е верния". Една колежка се обажда - ами 5/216 е. Имаш (1/6)*(1/6)*(5/6). Това добре, ама е само една наредба. Защо да няма или (1/6)*(5/6)*(1/6) или (5/6)*(1/6)*(1/6) Не ми се мислеше повече и отметнах 5/216. То какво да мислиш върху това над необходимото?

Върнах се, изцъках за 2 минути програма на Java - тримерен масив (вероятностното пространство омега), представете си кубче в първи октант - по абсцисата дискретни стойности 1,2,3,4,5,6; по ординатата - същото и по апликата - пак това.

Направих логическите условия за всяка наредена тройка от Омега (куба, т.е. масива) така че да има точно две шестици, а другото - произволно. Ето го печата:
1) {1, 6, 6}
2) {2, 6, 6}
3) {3, 6, 6}
4) {4, 6, 6}
5) {5, 6, 6}

6) {6, 1, 6}
7) {6, 2, 6}
8) {6, 3, 6}
9) {6, 4, 6}
10) {6, 5, 6}

11) {6, 6, 1}
12) {6, 6, 2}
13) {6, 6, 3}
14) {6, 6, 4}
15) {6, 6, 5}

Blagopriqtni slu4ki = 15 broq

Щеше да е 5, ако тройката беше ненаредена. Нали затова се случва червеното или зеленото или синьото.
А изрично Стоименова ми каза, че зарчетата са различими. Всъщност вече забравих какво ми каза - не са неразличми или не са различими, т.е. неразличими... Както и да е, все тая вече. Колежките ми с дълбочките деколтета и високите токчета... как да не им се довериш :lol: :lol: :lol: :lol:
Аз си бях психически подготвен и концентриран върху другите задачи. Като не съм концентриран върху нещо, може да объркам вероятността да се падне герб при хвърлянето на правилна монета. И това не е ненормално. В спорта е същото.

п.п Малките задачки пораждат най-големите дискусии. :lol: :lol: :lol: никой не коментира маргинални плътности, разпределения и други подобни сухари и галети.
Последно промяна от Бeтон на 31 Май 2008, 17:34, променено общо 1 път.
Изображение
Nanina
В началото бе словото

Мнение от Nanina »

5.45 - момиче съм... и мразя всички 2000 души, който ми обясняваха колко много са направили преди да илзязат резултатите- развалиха ми и бал, и всичко.
Много ми се иска да го ударя на живот сега, но уви- юли месец изпититът пак ме чака. :)
Все пак е хубаво, че поне СУ не сваля нивото- навсякъде другаде задачите бяха не за пресявка, а за запълване на бройки.
Аватар
nikolay.v
В началото бе словото

Мнение от nikolay.v »

мъж - 5,30 :? Искам да попитам по колко мъже приемат в различните специалности в ФМИ, в частност в КН и СИ, защото в сайта пише че този брой ще се утвърждава и ми е интересно дали ще се приемат повече хора... :roll:
Бъди голям!
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Не знам , миналата година бяхме 50 КН.
И в СИ май са 50.
Принципно, дори и да знаеш със сигурност тази информация, не можеш да си правиш сметки по нея.
Ако се чудиш дали да ходиш на другите изпити - ходи, щото миналата година имах 5,30 на предварителния и ако не бях отишъл на редовните, нямаше да вляза КН.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
tutmanika
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от tutmanika »

лелеле вие имате егати оценките аз сум с бал 20.80 и се надявам да се бутна неква специалност на 2ро 3то......ебал сьм мъ маиката ако не успея да влезна с тоя бал 6тото аз са си заминавам за морето да си правя кефа квото стане стане няма и на редовния да ходя.. ако стигне стигне... все си мисля 4е на 2ро класиране трябва да ми стигне за статистика тая год сме мноогооог по малко кандидатите... и това ме кара да си мисля 4е 6те успея ако не на 2ро 100 % на третоооооооо
:)
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Не псувай.
Уважавай българския език, моля. Има буквички "ч","ш" и "щ".

По темата: с този бал едва ли ще успееш да се набуташ нещо. В противен случай ще приемат всички с 3ка от изпита, което е пагубно.
tutmanika
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от tutmanika »

ненене ти ме разби ... абе би трябвало да ме приемат.... и не ми казваи кво да правя хахах няма тука да се мь4а да ги писха тия букви аре
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Като те гледам и да влезеш в СУ, което би било абсурдно, бързо ще излезеш.
Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Sla-Mori »

Не знам , миналата година бяхме 50 КН.
50 ли? Само на първо класиране ли това? Защото в статистиките от трите класирания миналата година се дават повечко бройки (общо за трите)...
тая год сме мноогооог по малко кандидатите
Пък това, че на предварителния сме 2100 не значи, че на редовните няма да има повече хора, випускът ни е доста голям.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

50 момци и 30 девойки
80 човека ни е потока.
nelusha
В началото бе словото

Мнение от nelusha »

Имам 4.90. Доволна съм от оценката, но явно редовните изпити ще са решаващите...
tutmanika
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от tutmanika »

по-спокойно с грубите изказвания, заплахи и обиди.

от Pisobella
Аватар
null-byte
Пишете, о, братя

Мнение от null-byte »

tutmanika написа:.......
Ти ме разби :D :D :D :D :D :D :D :D .
Интелектуалното ти състояние ми напомня на "готин" борец от спортното :mrgreen: .
0x00000000
Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Sla-Mori »

Тук вместо да се заплашваме със знания, се заплашваме с бой...българска работа :lol:
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”