КСК 2008 - математика
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Re: КСК 2008 - математика
Хора, стига сте ги правили тея сметки с тея балове, на редовния ще изкараме повече, споко 
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Питай Весела Стоименова. Тези и още много други ни бяха от домашните работи. Аз такива, които могат да се направят със средношколски знания и да са интересни.n@sko написа:Хубава дискусия си имахме с теорията на вероятностите - много хубави задачки даде (Само да каже от кой учебник са, че ме зариби и покрай тия матури ще се окажат много полезни, защото както знаете комбинаторика и вероятности ще има и в матурата).
Ей сега идвам от контролното по ТВМС. Рекорда на катедра Геометрия остана неподобрен. 45 минути за упражнението "подреди всеки на местото" се оказват недостижими. Той беше забит на 11-ти септември 2007-ма. Сега катедра ВОИС (Вероятности операционни изследвания и статистика) ни подредиха 5 специалности за 28 минути в 210 ХФ. На първото контролно в 217А ФзФ им бяха нужни 31 минути.
Аз отидох да реша задачката или задачките в които има маргинални разпределения, очаквания, ковариации, задачките с областите. Въобще не гледах емпирични моменти, Чебишов, закон за големите числа и разни други. Трябваше ми една задача за освобождението. (не от турско, ами от писмен изпит).
Така и стана. Една задачка имаше от хубавите, другите две бяха от гадните. Е както и да е, направих я. Даже и музика си пуснах да слушам. Асистентката на КН тръгна да си слуша, аааа, защо и аз да не си послушам? Яко. Баладите предразполагат към мислене.
Но какво стана преди това? Нашта преди да влезем ни казва, че контролното ще бъде от две части. Първата ще е тест върху материала от предишното за повишаване на оценките, втората - задачите от новия материал. Е, аз я питам - за какво ми е да правя тест, повече от 6 не искам
Теста беше супер глупав. Аз тъкмо я похвалих в анкетите, които редовно се пускат в края на семестъра, тя сега се изгаври с нас. Първо аз не харесвам тестове, но тоя беше... не може да се сметнат 12 неща за 40 минути. Аре, аре. Къде писах, къде налучквах...
Но най-много се ядосах на първата задачка. Внимайте:
Каква е вероятността при хвърлянето на три правилни зара да се паднат точно 2 шестици. Възможните отговори бяха
а) нещо измислено
б) 5/216
в) нещо измислено
г) 25/216
Правих любимите си дървета, получавах 15/216, не знам си какво мислих... е откъде-накъде 5 или 25? Викам я нашта - тя - "няма грешка, един е верния". Една колежка се обажда - ами 5/216 е. Имаш (1/6)*(1/6)*(5/6). Това добре, ама е само една наредба. Защо да няма или (1/6)*(5/6)*(1/6) или (5/6)*(1/6)*(1/6) Не ми се мислеше повече и отметнах 5/216. То какво да мислиш върху това над необходимото?
Върнах се, изцъках за 2 минути програма на Java - тримерен масив (вероятностното пространство омега), представете си кубче в първи октант - по абсцисата дискретни стойности 1,2,3,4,5,6; по ординатата - същото и по апликата - пак това.
Направих логическите условия за всяка наредена тройка от Омега (куба, т.е. масива) така че да има точно две шестици, а другото - произволно. Ето го печата:
1) {1, 6, 6}
2) {2, 6, 6}
3) {3, 6, 6}
4) {4, 6, 6}
5) {5, 6, 6}
6) {6, 1, 6}
7) {6, 2, 6}
9) {6, 4, 6}
10) {6, 5, 6}
11) {6, 6, 1}
12) {6, 6, 2}
13) {6, 6, 3}
14) {6, 6, 4}
15) {6, 6, 5}
Blagopriqtni slu4ki = 15 broq
Щеше да е 5, ако тройката беше ненаредена. Нали затова се случва червеното или зеленото или синьото.
А изрично Стоименова ми каза, че зарчетата са различими. Всъщност вече забравих какво ми каза - не са неразличми или не са различими, т.е. неразличими... Както и да е, все тая вече. Колежките ми с дълбочките деколтета и високите токчета... как да не им се довериш
Аз си бях психически подготвен и концентриран върху другите задачи. Като не съм концентриран върху нещо, може да объркам вероятността да се падне герб при хвърлянето на правилна монета. И това не е ненормално. В спорта е същото.
п.п Малките задачки пораждат най-големите дискусии.
Последно промяна от Бeтон на 31 Май 2008, 17:34, променено общо 1 път.

5.45 - момиче съм... и мразя всички 2000 души, който ми обясняваха колко много са направили преди да илзязат резултатите- развалиха ми и бал, и всичко.
Много ми се иска да го ударя на живот сега, но уви- юли месец изпититът пак ме чака.
Все пак е хубаво, че поне СУ не сваля нивото- навсякъде другаде задачите бяха не за пресявка, а за запълване на бройки.
Много ми се иска да го ударя на живот сега, но уви- юли месец изпититът пак ме чака.
Все пак е хубаво, че поне СУ не сваля нивото- навсякъде другаде задачите бяха не за пресявка, а за запълване на бройки.
- nikolay.v
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: 4EWQW8
мъж - 5,30
Искам да попитам по колко мъже приемат в различните специалности в ФМИ, в частност в КН и СИ, защото в сайта пише че този брой ще се утвърждава и ми е интересно дали ще се приемат повече хора... 
Бъди голям!
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Не знам , миналата година бяхме 50 КН.
И в СИ май са 50.
Принципно, дори и да знаеш със сигурност тази информация, не можеш да си правиш сметки по нея.
Ако се чудиш дали да ходиш на другите изпити - ходи, щото миналата година имах 5,30 на предварителния и ако не бях отишъл на редовните, нямаше да вляза КН.
И в СИ май са 50.
Принципно, дори и да знаеш със сигурност тази информация, не можеш да си правиш сметки по нея.
Ако се чудиш дали да ходиш на другите изпити - ходи, щото миналата година имах 5,30 на предварителния и ако не бях отишъл на редовните, нямаше да вляза КН.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
-
tutmanika
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
лелеле вие имате егати оценките аз сум с бал 20.80 и се надявам да се бутна неква специалност на 2ро 3то......ебал сьм мъ маиката ако не успея да влезна с тоя бал 6тото аз са си заминавам за морето да си правя кефа квото стане стане няма и на редовния да ходя.. ако стигне стигне... все си мисля 4е на 2ро класиране трябва да ми стигне за статистика тая год сме мноогооог по малко кандидатите... и това ме кара да си мисля 4е 6те успея ако не на 2ро 100 % на третоооооооо
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Не псувай.
Уважавай българския език, моля. Има буквички "ч","ш" и "щ".
По темата: с този бал едва ли ще успееш да се набуташ нещо. В противен случай ще приемат всички с 3ка от изпита, което е пагубно.
Уважавай българския език, моля. Има буквички "ч","ш" и "щ".
По темата: с този бал едва ли ще успееш да се набуташ нещо. В противен случай ще приемат всички с 3ка от изпита, което е пагубно.
-
tutmanika
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
ненене ти ме разби ... абе би трябвало да ме приемат.... и не ми казваи кво да правя хахах няма тука да се мь4а да ги писха тия букви аре
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Като те гледам и да влезеш в СУ, което би било абсурдно, бързо ще излезеш.
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
50 ли? Само на първо класиране ли това? Защото в статистиките от трите класирания миналата година се дават повечко бройки (общо за трите)...Не знам , миналата година бяхме 50 КН.
Пък това, че на предварителния сме 2100 не значи, че на редовните няма да има повече хора, випускът ни е доста голям.тая год сме мноогооог по малко кандидатите
- Methuselah
- Легендарен флуудър
50 момци и 30 девойки
80 човека ни е потока.
80 човека ни е потока.
Имам 4.90. Доволна съм от оценката, но явно редовните изпити ще са решаващите...
Ти ме разбиtutmanika написа:.......
Интелектуалното ти състояние ми напомня на "готин" борец от спортното
0x00000000
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Тук вместо да се заплашваме със знания, се заплашваме с бой...българска работа