"Индиана Джунс 4" известен още като "Твърде много Ред Алерт"
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
"Индиана Джунс 4" известен още като "Твърде много Ред Алерт"
Абе отдавна не съм обсъжда филм из тоя форум и това касово заглавие може би си заслужава да го пооплюем малко :р
Някой гледал го, който желае да сподели мнението си има ли...? Долу ще кажа какво мисля аз по въпроса, внимавайте щото из мнението хвърчат спойлери. Считайте се за предупредени.
Така... от къде да започнем... Първото, коети ми направи негативно впечатление: Пълният абсурд че Инди е Полковник Джоунс, втф??? И на всичкото отгоре не само е полковник, ами и е шпионирал руснаците, втфлол!!! Така, нека игнорираме тези небрежни подробности, наедно с това, че инди се озова насред ядрен взрив и се спаси в хладилник. Можем да допуснем, че той е епик левъл, нещо като чък норис на археологията и това не би трябвало да ни притеснява.
Второ - къде са немците??? Какви са тия руснаци? Не че имам нещо против руснаците да са главни злодеи в холивудските филми, ама като ще ги включват защо трябаше да градят образите им толкова непохватно. Все едно гледах Рамбо 2. Немците поне бяха що-годе достоверни и в никакъв случай не бяха смешни. Най-малкото можеха да си наемат някой да им измисли имената. Извинявайте, ама след като единия войник се казваше Онегин през цялото време очаквах от някъде да се появи Татяна... Това малко като българския отбор по куидич - Виктор Крум, Зограф, Левски... Не е хубаво такъв касов филм, претендиращ за такава класа да изпада до нивото на познания относно чужди култури на Роулинг. егати, имам чувството, че ако бяха определили народността на лошите със зарчета по таблица за рандъм енкаунтъри щеше по-добре да се справят.
Трето - синът на Инди, който, освен, че се досетих какъв е още щом се появи и каза, че баща му умрял през ВСВ, и освен че е пълен ръб (като ще гонят брилянтински имидж поне на джон траволта да приличаше малко от малко...), правейки се на Тарзан пресрещна преследващите се джипове. Айде, да приемем, че реализъм от такива продукции не можем да имаме, ама дайте възможност поне на здравия разум...
Четвърто - извънземни, летящи чинии и майски пирамиди? Лейм.....
Пето - от къде се взеха тия индианци в гробницата на онзи конкистадор и защо тъй ненадейно, както се бяха появили, изчезнаха...?
Шесто - как се озоваха Буда, Александър Македонски, Гилгамеш и Озирис в пирамида от Предколумбова Америка? И освен това така и не разбрах кой е научил египтяните, вавилонците, китайците и индийците да си копаят и напояват нивите...
Седмо - Лудия човек изведнъж стана напълно нормален човек?
Еми, май това е. Филмът за мен беше разочароваща фантасмагория. А Харисън Форд е одъртял солидно и освен, че е грозен по дифолт, вече не е секси дори с изпосъкана потна риза. Да кажем, че мога да му дам една средна оценка около 6/10. Все пак е Индиана Джоунс...
Някой гледал го, който желае да сподели мнението си има ли...? Долу ще кажа какво мисля аз по въпроса, внимавайте щото из мнението хвърчат спойлери. Считайте се за предупредени.
Така... от къде да започнем... Първото, коети ми направи негативно впечатление: Пълният абсурд че Инди е Полковник Джоунс, втф??? И на всичкото отгоре не само е полковник, ами и е шпионирал руснаците, втфлол!!! Така, нека игнорираме тези небрежни подробности, наедно с това, че инди се озова насред ядрен взрив и се спаси в хладилник. Можем да допуснем, че той е епик левъл, нещо като чък норис на археологията и това не би трябвало да ни притеснява.
Второ - къде са немците??? Какви са тия руснаци? Не че имам нещо против руснаците да са главни злодеи в холивудските филми, ама като ще ги включват защо трябаше да градят образите им толкова непохватно. Все едно гледах Рамбо 2. Немците поне бяха що-годе достоверни и в никакъв случай не бяха смешни. Най-малкото можеха да си наемат някой да им измисли имената. Извинявайте, ама след като единия войник се казваше Онегин през цялото време очаквах от някъде да се появи Татяна... Това малко като българския отбор по куидич - Виктор Крум, Зограф, Левски... Не е хубаво такъв касов филм, претендиращ за такава класа да изпада до нивото на познания относно чужди култури на Роулинг. егати, имам чувството, че ако бяха определили народността на лошите със зарчета по таблица за рандъм енкаунтъри щеше по-добре да се справят.
Трето - синът на Инди, който, освен, че се досетих какъв е още щом се появи и каза, че баща му умрял през ВСВ, и освен че е пълен ръб (като ще гонят брилянтински имидж поне на джон траволта да приличаше малко от малко...), правейки се на Тарзан пресрещна преследващите се джипове. Айде, да приемем, че реализъм от такива продукции не можем да имаме, ама дайте възможност поне на здравия разум...
Четвърто - извънземни, летящи чинии и майски пирамиди? Лейм.....
Пето - от къде се взеха тия индианци в гробницата на онзи конкистадор и защо тъй ненадейно, както се бяха появили, изчезнаха...?
Шесто - как се озоваха Буда, Александър Македонски, Гилгамеш и Озирис в пирамида от Предколумбова Америка? И освен това така и не разбрах кой е научил египтяните, вавилонците, китайците и индийците да си копаят и напояват нивите...
Седмо - Лудия човек изведнъж стана напълно нормален човек?
Еми, май това е. Филмът за мен беше разочароваща фантасмагория. А Харисън Форд е одъртял солидно и освен, че е грозен по дифолт, вече не е секси дори с изпосъкана потна риза. Да кажем, че мога да му дам една средна оценка около 6/10. Все пак е Индиана Джоунс...
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: "Индиана Джунс 4" известен още като "Твърде много Ред Алерт"
Мен ме зарадва стабилно
Филмът беше прекрасно направен от "техническа" гледна точка, истински филм за забавление. Наистина беше порядъчно фантасмагоричен, но както вече казах и на друго място- аз не съм фен на поредицата, така че не съм имала някакви очаквания за спазване на определени линии и т.н. Просто ми се гледаше добър филм и очакванията ми се оправадаха.

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- Faith
- Легендарен флуудър
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
и на мене ми хареса... разтоварващо беше и честно казано всичките тия моменти, които си изброил не ме издразниха, напротив - забавляваха ме
И Харисън Форд никога не е бил и не е грозен...
и Кейт Бланшет вадеше бруталният руски акцент 
И Харисън Форд никога не е бил и не е грозен...

- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е, в сравнение с Марк Хамил направо е красавецFaith написа:и на мене ми хареса... разтоварващо беше и честно казано всичките тия моменти, които си изброил не ме издразниха, напротив - забавляваха ме![]()
И Харисън Форд никога не е бил и не е грозен...и Кейт Бланшет вадеше бруталният руски акцент
Всъщност малко силно е да се каже, че ме издразниха. По-скоро ме разочароваха тия моменти мен.
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
Аз пък исках да видя извънземно...
останах доволен 
My will be done!!!
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Харисън Форд и на дърти години е страхотен за мен. Още не съм гледала филма, ама му се точа бая. Ще се замъкна в скоро време.

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- svetlinka
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Моите адмирации и почитания към Smoking Mirror !!
Толкова точно е изразил моето мнение, че .......
(не мога да измисля подходящо сравнение в момента, предполагам схванахте идеята
)
Може би само човек, който оценява истински Индиана Джоунс, може да даде толкова точна оценка на последната серия.
Бай дъ уей има още детайли, които могат да се изкоментират, но да не издребняваме.
Толкова точно е изразил моето мнение, че .......
(не мога да измисля подходящо сравнение в момента, предполагам схванахте идеята
Може би само човек, който оценява истински Индиана Джоунс, може да даде толкова точна оценка на последната серия.
Бай дъ уей има още детайли, които могат да се изкоментират, но да не издребняваме.
Use Google before asking dumb questions
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Не беше лош филмът. От мен 7.5/10.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Това все пак е Индиана Джоунс - не очаквайте реализъм и историческа и културна достоверност. Важното е, че е забавен 
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Сега, историческа и културна достоверност, в рамките на пълпа има. Повече не трябва и никога не е трябвало и не е имало. Но реализъм поне можеха да се опитат да докарат.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
А да, чудех се коя думичка съм забравил да спомена - това е Индиана Джоунс, не очаквайте реализъм 
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
мога да направя Индиана Джоунс от фолио, пък и в хладилник ще го поаковам 
My will be done!!!
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
А атомна бомба от фолио можеш ли да направишgogigagagagigo написа:мога да направя Индиана Джоунс от фолио, пък и в хладилник ще го поаковам
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър