Тест: каква е политическата ви ориентация?

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Тест: каква е политическата ви ориентация?

Мнение от pora_e_priqtel »

http://www.okcupid.com/politics

Ето и моят резултат:

Your true political self:
You are a

Social Liberal
(70% permissive)

and an...

Economic Liberal
(35% permissive)

You are best described as a:

Democrat

You exhibit a very well-developed sense of Right and Wrong and believe in economic fairness.

Higher permissiveness, on either axis, indicates a "live and let live" philosophy. Of course, we're almost conditioned in America, "Land of the Free", to think positively of such a philosophy. But practically speaking, permissiviness (or its opposite, regulation) can create any number of outcomes:

For example, on the economic axis, a highly permissive system, like the American system of the early 1900s, might mean things like low taxes and increased scientific innovation. It might also result, as it did back then, in unrestricted child labor and millions of poor people with black lung.

At the other end of the economic spectrum, a highly regulated system might conserve the environment, establish national health care, and eliminate poverty. But as we've learned from the Soviet system, extreme regulation can also lead to stagnation, sameness, and unhappiness.

Изображение
Изображение Изображение
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Тест: каква е политическата ви ориентация?

Мнение от Boromir »

Ама това е за тъпи американци... Това дали тяхното безумно правителство ще спонсорира дребните фермери какво общо има с моята ориентация?
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Your true political self:You are a

Social Liberal
(60% permissive)

and an...

Economic Liberal
(38% permissive)

Centrist

You exhibit a very well-developed sense of Right and Wrong and believe in economic fairness.
medicate, medicate
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Boromir написа:Ама това е за тъпи американци... Това дали тяхното безумно правителство ще спонсорира дребните фермери какво общо има с моята ориентация?
Става и за "гениални българи" - представи си, че въпросът гласи "искате ли нашето правителство да субсидира дребните фермери?"
Аватар
Levitt.Alex
В началото бе словото

Мнение от Levitt.Alex »

Social Liberal
(80% permissive)
Economic Conservative
(70% permissive)

Libertarian
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

You are a

Social Liberal
(63% permissive)

and an...

Economic Liberal

(28% permissive)

Democrat

You exhibit a very well-developed sense of Right and Wrong and believe in economic fairness
Toto-I will remember
Аватар
Levitt.Alex
В началото бе словото

Мнение от Levitt.Alex »

Boromir написа:Ама това е за тъпи американци... Това дали тяхното безумно правителство ще спонсорира дребните фермери какво общо има с моята ориентация?
Има огромно значение - най-вече за гражданската ти позиция; примерно когато дебелогъзите скотове в парламента гласуват за увеличение на таксите за производствата пред съда; за увеличение на възнагражденията на служителите в държавната администрация; .... СРС-тата;.... следенето в интернет;/акцизите/дотациите в образованието/в здравеопазването и социалната афера(;)....размера на данъците......... и.т.н

ПП. Българската държава ежегодишно , чрез средствата на българските данъкоплатци , финансира подрегулиращи специалности, които единствено консумират БВП-то на нацията. Всяка година, примерно, със средствата на българските данъкоплатци се финансира обучението на около 5000 юриста, 10000 икономиста..... . Специалностите(бел. техническите, биология, физика, химия...), които са единствено в състояние да увеличават БВП-то на нацията са захвърлени на бунището.
Маститият хонорар на юристката Ива, рекрутиран от припечеленото от субект ,,У" или субект ,,Х" не е в състояние, по същество, да промени икономическите реалности
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Не ме разбрахте. Не ми е особен проблем нито да си "представя" че "тяхното" правителство е "нашето", нито да си представя въпроса, че животът на един "българин" струва колкото няколко "чужденци".

Но тези въпроси отразяват една по-различна политическа реалност и възможните резултати накрая - "демократ", "републиканец", "центрист", "либерал" и т.н. се изчерпват единствено в политически импотентната вселена на англосаксонците.

А моята "политическа ориентация" не е там.

@ Леви - доводите ти са разумни и аз съм съгласен с тях.

@ пора - смисълът на това с "гениалните българи" ми убягна. :roll:
Изображение
Calaf
Пишете, о, братя

Мнение от Calaf »

Тестът е доста тъп! Аз се определям като национален консерватор...
Nessun dorma, nessun dorma!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Boromir написа: @ пора - смисълът на това с "гениалните българи" ми убягна. :roll:
Това беше коментар към "тъпите американци". Смея да кажа, че като цяло не са по-тъпи от българите. Вероятно не са и по-умни, обаче имат доста по-развито гаржданско съзнание от нас.
Calaf
Пишете, о, братя

Мнение от Calaf »

Последното е вярно. Имат чуство за солидарност и общност - е, донякъде... :roll:
Nessun dorma, nessun dorma!
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Calaf написа:Тестът е доста тъп! Аз се определям като национален консерватор...
че то има ли интернационален консерватор(Буш и Фукуяма са си чисти неолиберали)...
бтв и аз съм консерва...
Ubi concordia, ibi victoria!
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Познавам няколко американци, а преди няколко месеца имах удоволствието да посещавам курсове по английски език, водени от американец, който със сигурност не беше тъп. Дори напротив. На моменти ме удивляваше с развитата си способност да мисли. Мога да заява, че досега тъп американец не съм срещнал, но с това не искам да кажа, че няма. Тъпи американци има, както има и тъпи българи, и тъпи холандци, и тъпи сърби и.т.н. В своята по - голяма част обаче американците не са тъпи, а по - скоро ограничени в своя мироглед към света. Дай им задача по математика и за нула време е готова, а в същото време трудно могат да ти направят разлика дали това животно Европа е държава или континент. Странна работа.
А и не знам дали ще е удачно да цитирам проф. Чобанов, който в лекцията си днес в аулата заяви, че икономиката се развива само там, където науката и образованието имат най - голяма почва. Сами преценете доколко САЩ е пример за това, но определено държави като Япония, Ирландия, Франция и др. са. :wink:
А що се отнася до анкетата - нямам намерение да я попълвам, защото аз си знам убежденията. Привърженик съм на (почти) неограничената пазарната свобода, на малкия държавен сектор (свеждащ се до вътрешна и външа сигурност, осигурителни фондове и трансферни плащания с минимална, но действаща администрация) и на силната, навременна и правилна държавна регулация на пазарните дефекти. С две думи: десни убеждения.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Социален дарвинизъм - това е истината.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Your true political self:
You are a

Social Conservative
(33% permissive)

and an...

Economic Liberal
(15% permissive)

Totalitarian

You exhibit a very well-developed sense of Right and Wrong and believe in economic fairness. loc: (-

Както и очаквах в общи линии. Малко по-червен излязох от колкото си мислех де, но най-якото е, че най-близо до мен по политически разбирания е Дарт Вейдър :lol:
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”