Как се чувствате след предварителния по история? :)
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
s_a_s_h_i_
- В началото бе словото
Re: Как се чувствате след предварителния по история? :)
Аз пък не можах да се вместя във времето, и като видях колко малко ми остава се оплетох и пропуснах много неща. Не съм оптимист,защото от опит знам колко държат на всичко проверяващите...
Е да, но все пак който се е явил на този изпит, би трябвало да се интересува от история и поне да учи с желание и интерес, иначе просто няма място на такъв изпитbboy_dare написа:О, я стига с тези псевдопатриотични морални ценности.. Умирам си някой като ми каже "Срам и позор е.." еди какво си да не съм прочел или да не знам... Всеки се интересува от различни неща. На теб може да ти допада историята, на някой друг химията... това е положението.Boromir написа: Би било срам да има голям брой двойки на ТЕЗИ теми - това са събития, които не просто трябва да бъдат зубрени заради някакъв си изпит, а две от най-важните части от българската история. И ако човек може да си позволи да не знае кой е Александър Цанков, Кимон Георгиев и други подлоги, Аспарух и Бенковски не са хора, чиято памет и жизнен път могат да се оставят на нивото на "Изпитна тема 1", "тема 20" или "тема 69".
Иначе аз съм доволна от това, което направих. Не се сещам да съм изпуснала нещо. Единственото е, бе за славяни и прабългари общо ми излезе около лист и половина, малък шрифт. Съсредоточила съм се върху образуването на държавата и спорните моменти, но пък и в моята тема беше така: славяните и прабългарите са само увод. А някои хора изписаха по 3-4 листа и повече за тях
Само по-бързо да идват резултатите...не ми се чака 10 дни, а една квесторка каза, че можебо и повече да се проточи!
По принцип не обичам да отговарям на идиотски постове, но в твоя случай ще направя изключение. Считай се привилегирован, може би заради върховната глупост, която си родил по-горе.bboy_dare написа:О, я стига с тези псевдопатриотични морални ценности.. Умирам си някой като ми каже "Срам и позор е.." еди какво си да не съм прочел или да не знам... Всеки се интересува от различни неща. На теб може да ти допада историята, на някой друг химията... това е положението.Boromir написа: Би било срам да има голям брой двойки на ТЕЗИ теми - това са събития, които не просто трябва да бъдат зубрени заради някакъв си изпит, а две от най-важните части от българската история. И ако човек може да си позволи да не знае кой е Александър Цанков, Кимон Георгиев и други подлоги, Аспарух и Бенковски не са хора, чиято памет и жизнен път могат да се оставят на нивото на "Изпитна тема 1", "тема 20" или "тема 69".
Като не ти харесва и е псевдопатриотично да си набуташ в умната глава мъъъничко повече от сдъвканото и изплютото там от разни учители по курсове или Бог знае къде, АМИ КАКЪВ ГО ДИРИШ НА ИЗПИТ ПО ИСТОРИЯ ЗА СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ, БРЕ?!!!
Умирал си бил. Умирай си, но не СМЕЙ да коментираш ценности от какъвто и да било характер. Не и с мен.

- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Аз не искам да се занимавам с история, просто за специалността, която искам, се кандидатства с история. Повярвай, СУ проверява не патриотизма, а способността ни да помним и да анализираме. Чувствата да си се леят по кръчмите - на власт вече е рациото.bboy_dare написа:Предполагам, че за повечето хора подготовката не е било просто заучаване на определен брой теми, а нещо много по-ценно
Don't think you are, know you are!
Аз пък чакам поредната порция кандидат-студентски бисери
Като гледам тази година ще има много..
Като гледам тази година ще има много..
Grunge_Down написа:Аз не искам да се занимавам с история, просто за специалността, която искам, се кандидатства с история. Повярвай, СУ проверява не патриотизма, а способността ни да помним и да анализираме. Чувствата да си се леят по кръчмите - на власт вече е рациото.bboy_dare написа:Предполагам, че за повечето хора подготовката не е било просто заучаване на определен брой теми, а нещо много по-ценно
Това ми е ясно, но още от първите страници на една тема би си проличало дали човекът просто е зубрил или е вложил усилия и се е готвил цялостно, отдадено и с удоволствие. И сега ако учиш само за да влезеш определена специалност, после тази специалност пак ли ще я учиш просто защото трябва? Това според мен е глупаво и няма да доведе до кой знае какви редултати
- ТΞD
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Аз искам да споделя, че по мои скромни математически изчисления очаквам проверяващите да са свършили работата си до 13 дни, но тъй като тогава се пада 24-ти май и както знаем е почивен ден, най-вероятно ще си видим резултатите на 26-ти май. 
Глупости правят умните хора. За останалите това е ежедневие.
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
- Viara
- От дъжд на вятър
- Специалност: Етнология
Днес,в разговор с една позната,която също се е явила на изпита,разбрах,че е допуснала голяма грешка,и то неволно...
Основаване и начално развитие и укрепване при Аспарух и Тервел - в заглавието.. (вместо начало на развитие и укрепване..) май май това не е изобщо хубаво ?
Основаване и начално развитие и укрепване при Аспарух и Тервел - в заглавието.. (вместо начало на развитие и укрепване..) май май това не е изобщо хубаво ?
- Grunge_Down
- Драскач
- Обратна връзка:
Не, специалността ще си я уча с кеф, все пак я искам... А историята не че я уча с нежелание, но, като гледам, кандидат-студентите прекалено много се вживяват в националистичните идеи и по-малко разбират за какво точно иде реч. Историята ми е интересна, е, наложи ми се да ми е интересна, защото на всичкото отгоре ми е трудна, но не ми се превръща в смисъл на живота, не мразя никого от политиците нито някоя от нациите, не влагам нищо лично. Така де, приемам изпита като средство, а не като цел. И се чувствам отлично!
Точно ти в деня преди изпита каза "абе хора,молете се да се падне темата за Аспарух".Като наближи изпитът по литература става ли да напишеш "молете се за тема за Вазов или Йовков"?Kristo написа:Миналата година ги чакахме 20 дни тези резултати, в крайна сметка закъснението беше голямо....
Та, видях темите, защото сутринта бях в центъра и ми се видяха лесни. Особено първата, който е писал за нея, и е сигурен в знанията си, може да празнува от сега.... Още повече че сте имали избор...
Мисля си, че слабите оценки ще са по-малко от преди...
Последно промяна от TsarBoris на 12 Май 2008, 17:48, променено общо 1 път.
Темата е „Основаване и начално развитие на българската държава при хан Аспарух и хан Тервел” 
Според мен ще проверят работите ни до 7 дена
Според мен ще проверят работите ни до 7 дена
МЕЧКАТА СЕ МИЕ,ЧИСТИ
В ПОТОЦИТЕ СРЕБРИСТИ.
ИМА ЛИ ЗА ТЕБЕ ПРЕЧКА
ДА ПОСТЪПВАШ КАТО МЕЧКА ?
В ПОТОЦИТЕ СРЕБРИСТИ.
ИМА ЛИ ЗА ТЕБЕ ПРЕЧКА
ДА ПОСТЪПВАШ КАТО МЕЧКА ?
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
до 10 Р А Б О Т Н И дни, по-рано няма смисъл да ги чакате.
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
And it's not my last life at all...
- Grunge_Down
- Драскач
- Обратна връзка:
Най-сетне един компетентен отговор, мерси, алекс!
-
tinglit
- Пишете, о, братя
- Специалност: Право
Аз също съм доволна от темите.
А относно квесторите
....бяха направо страшнички.Накараха ни да си съблечем връхните дрехи (умрях от студ
).Е, имаше и доста забавни моменти с "изключени" телефони, които започнаха да звънят...А докато чакахме темите щях да се побъркам от притеснение 
А относно квесторите
...Work smart, not hard!...
И на мен ми харесаха темите. Още повече ми хареса обаче, че не съм на ваше място. хахах
Иначе комбинацията беше страшна. Със сигурност на редовните темите ще са по труднички.
Честито на всички, които са възнаградили усилията си и няма да бутнат лятото историята.
Иначе комбинацията беше страшна. Със сигурност на редовните темите ще са по труднички.
Честито на всички, които са възнаградили усилията си и няма да бутнат лятото историята.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .