Старoбългарска литература

Подфорум към Факултета по славянски филологии

Модератор: mebbeth

buba
В началото бе словото

Старoбългарска литература

Мнение от buba »

Здравейте, колеги!
Кажете нещо за изпита за изпита при Донка Петканова-труден ли е, ако уча само от речника ще бъде ли достатъчно....ей такива неща. :roll:
todorova
В началото бе словото

Re: Старoбългарска литература

Мнение от todorova »

Добра женица :D
А речника ще ти бъде НАПЪЛНО достатъчен!
marywinny
В началото бе словото

Мнение от marywinny »

Колеги, а какво ще кажете за изпита при проф. Климентина Иванова, както и какви са изискванията й за курсовите работи?
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Специалност: БГ Филология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

Май само задочниците сме при професорката ;) шанс :lol:

Но наистина ще бъде интересно да поразберем нещо за изискванията й... не вярвам да помни физиономии - кой бил на лекции и кой не... а и само на това, ако ще се надяваме :roll:
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
whitesnake
В началото бе словото

Мнение от whitesnake »

Аз съм студентка в специалност Славянска филология, но миналия семестър имах изпит при проф. Иванова. Не искам да си спомням нервите, треперенето и страха. Писах курсова работа, за което съжалих 1000 пъти преди изпита. Бях на ръба да се откажа, но все пак се явих. И каква беше моята изненада, когато след всички легенди, опреличаващи професора на огромен, помитащ всичко след себе си звяр, аз видях един коректен, добронамерен и справедлив човек. Наистина помни кой е посещавал лекциите и, но все пак при нас курсът беше цял семестър (почти 4 месеца). Единственият ми съвет за писането на курсовите работи е да се придържате към лекциите на професор Иванова, да не преписвате дословно от останалите си източници и цялата конструкция и изложение на работата да са лично ваш труд, за който можете да отговаряте. Ако сте били коректни, очаквайте от нея същото.
Аватар
Curseyou
Пишете, о, братя

Мнение от Curseyou »

Не се плашете, а бодро пийте и еб**** :lol:
"Ако свободата изобщо означава нещо, тя означава правото да казваш на хората онова, което те не искат да чуят." Оруел
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

3. Не пускайте отделна тема за всеки един изпит или преподавател. Старайте се да отнасяте въпросите си към колегите от специалността или да ги обединявате в по-общи теми (Литературознание, Диалектология, Езици и т.н.).
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

Искам да попитам за тази курсова работа! Не бях на лекциите, какво трябва да правим?
Говоря за вече 2-ти курс БФ задочно
nellliii
Пишете, о, братя

Мнение от nellliii »

хора...пайте съвет за изпита(поправката) при Петканова! Ако може да дадете съвети ще съм ви мн благодарна! :?
Имам право да живея както си зная! Сметката ми Господ ще тегли на края! Угода няма никому макар да се старая! Среден пръст към всеки - това му е колая!
Аватар
Nukta
От дъжд на вятър
Специалност: Славянска филология
Курс: трети

Мнение от Nukta »

Тухлата я прочети, ако можеш 2 пъти. И научи перфектно символите. Ако не ти се чете цялата тухла, пробвай с безинтересните неща от речника и интересните от нейната книга. Наблегни на Цамблак той й е любимец. :) ако го закъсаш пита за него и за символите. Успех, Нели!
I get too happy doing atmospheric damage to your amateurish madness
nellliii
Пишете, о, братя

Мнение от nellliii »

мерси Nukta ... надявам се да си го взема...адски съм притеснена за него :cry: и нз какво да правя..егати и треската ме тресе с този изпит :cry: :roll: :cry: :roll: :cry: :roll:
Имам право да живея както си зная! Сметката ми Господ ще тегли на края! Угода няма никому макар да се старая! Среден пръст към всеки - това му е колая!
Аватар
Nukta
От дъжд на вятър
Специалност: Славянска филология
Курс: трети

Мнение от Nukta »

nellliii написа:мерси Nukta ... надявам се да си го взема...адски съм притеснена за него :cry: и нз какво да правя..егати и треската ме тресе с този изпит :cry: :roll: :cry: :roll: :cry: :roll:
Споко тя е готина, като видиш, че знаеш няма да те мъчи има адски много хора, а тя ще изпитва на две дати (май?)... стискам палци
I get too happy doing atmospheric damage to your amateurish madness
nellliii
Пишете, о, братя

Мнение от nellliii »

да...на 2 дати е-4ти и 5ти...нз но ми е адски притеснено за изпита :roll: 4ета като ненормална :shock: лелеее....ще откача :cry:
todorova
В началото бе словото

Мнение от todorova »

Споко, ще го вземеш! Научи си много добре символите и всичко, за което се сетиш свързвай с някой символ. На мен точно това ми помогна на изпита-свързвах почти всичко със символ и се отплесвах да говоря за него. :D А, и се усмихвай повече, като види, че не се притесняваш дори ти помага доста.
УСПЕХ!
nellliii
Пишете, о, братя

Мнение от nellliii »

todorova, мерси за съветите..надявам се да се справя ...адската депресия ме е обзела и съм :shock: стискайте палци :cry: :cry: :cry:
Публикувай отговор

Обратно към “ФСлФ”