Кандидати за Право - тук

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
lavcheto
В началото бе словото

Кандидати за Право - тук

Мнение от lavcheto »

Здравейте, не видях тема за Правото и затова реших да направя една. Ако нещо се повтарям - съжалявам.
Пишете мнения, съвети, споделете как е готвите и т.н. и се надявам август да пишем, че сме влезли и да се поздравяваме :D :wav: Успех на всички! :hello1:
Право:
8-ма група
1-ви поток
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Кандидати за Право - тук

Мнение от explorer »

Ами всъщност темата КСК 2008 - литература и история в известен смисъл е идентична с тази, защото с тези два предмета се кандидатства само право и балканистика :) Иначе и аз съм кандидат и да, дано се видим през октомври в ЮФ. А накъде в правото си се насочила или още ти се вижда рано? :lol:
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
lavcheto
В началото бе словото

Мнение от lavcheto »

Не съм сигурна още, но като вероятност ще е нотариус, защото едно лято работих в такава кантора и ми хареса. Но може и банково право. Знам само, че ако ме приемат Паво ще запиша магистратура МО и оттам каквото стане.
Само в СУ ли ще кандидатстваш? Аз пробвах и в УНСС като "backup plan" и по история изкарах 5.92, а утре съм на БЕЛ
Право:
8-ма група
1-ви поток
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

И аз съм се ориентирал към правото. Това съм го осъзнал още от 7 клас и знам, че искам да уча това. По принцип все още не съм решил какво ще специализирам, но вероятно ще се ориентирам към наказателното право. А всички трябва да знаете, че основата на правото е т.нар. Римско право, което общо взето от времената на Римската империя до сега не се променило.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
lavcheto
В началото бе словото

Мнение от lavcheto »

Е това е страхотно да знаеш какво искаш от толкова рано. Аз сигерно 10 пъти от Право се чудих за друго, но май като цяло все на Право се връщах...това е моята съдба :P :study:
Право:
8-ма група
1-ви поток
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Еми да, аз оттогава го знаех, а впоследствие се затвърди, когато математиката ми от куцане се оказа с два счупени крака.
Аватар
Clandestine
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

Вероятно ще си правим компания, мда. Имам и други възможности, но вероятно правото ще е основно желание. :)
Come, my raven, it could be a lark.
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Аз пък навсякъде ще пиша само право, просто нямам желание да уча други специалности.
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Аз съм само в СУ, да. Иначе и аз като babangida горе-долу съм се ориентирал. Разликата е, че при мен и математиката що-годе върви (не и при стереометрия, де), особено сега като взимаме анализ на функции - наред с техническите дисциплини и физиката ми изгради дисциплина на ума и логично мислене :P Винаги съм се вълнувал от интелектуалното предизвикателство, което предоставя правната наука, от възможността да внушиш определена идея, да я аргументираш, да грабнеш отсрещната страна със словото си. В това отношение препоръчвам речите на Ше д'Ест Анж и на Цицерон на всеки бъдещ юрист - невероятно интересна постройка като аргументация и реторичност. И така, дано успеем! :)
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
elektra_
От дъжд на вятър
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от elektra_ »

Здравейте,да се присъединя към вас.Аз съм първа година археология в СУ,но мечтата ми е да уча право и тази година ще кандидатствам пак,като успоредно с това ще се пробвам и да се прехвърля,пък каквото стане.Миналата година ме приеха право в УНСС и ЮЗУ,но аз си държа твърдо на СУ.Дано тази година сме колеги в ЮФ. :D
Право, 1-ви поток, 4-та група
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Успех, тая година трябва да влезеш, аз мисля, че ще е по-лесно.
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

babangida написа:мисля, че ще е по-лесно.
Подкрепям ;)
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
lavcheto
В началото бе словото

Мнение от lavcheto »

Успех и от мен. Освен правото аз ще пиша още поне 10-ина специалности и ако не ме приемат или пък в УНСС догодина пак ще пробвам както и elektra_.предвидила съм какво да правя и в най-лошия случай. пък ако никъде не ме приемат ще кандидатствам във военно училище :laughing6:
Право:
8-ма група
1-ви поток
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Абе, не знам по какъв точно начин, ама, като пишеш много специалности, после по някакъв начин се прецакваш на класиранията или нещо такова. Имам предвид, че е нещо като- ако на първо класиране не те приемат по първа специалност, то на второто участваш с второто желание. Ама не знам със сигурност. Айде някой да ги обясни тея неща, че ми е голяма каша.
lavcheto
В началото бе словото

Мнение от lavcheto »

И аз не ги разбирам много-много тънкостите, но ще напиша няколко специалности, защото по-добре по-нежелана специалност отколкото никаква. Пък и после може прехвърляния и т.н. :)
Право:
8-ма група
1-ви поток
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”