Пишете мнения, съвети, споделете как е готвите и т.н. и се надявам август да пишем, че сме влезли и да се поздравяваме
Кандидати за Право - тук
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
-
lavcheto
- В началото бе словото
Кандидати за Право - тук
Здравейте, не видях тема за Правото и затова реших да направя една. Ако нещо се повтарям - съжалявам.
Пишете мнения, съвети, споделете как е готвите и т.н. и се надявам август да пишем, че сме влезли и да се поздравяваме
Успех на всички! 
Право:
8-ма група
1-ви поток
8-ма група
1-ви поток
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Кандидати за Право - тук
Ами всъщност темата КСК 2008 - литература и история в известен смисъл е идентична с тази, защото с тези два предмета се кандидатства само право и балканистика
Иначе и аз съм кандидат и да, дано се видим през октомври в ЮФ. А накъде в правото си се насочила или още ти се вижда рано? 
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
-
lavcheto
- В началото бе словото
Не съм сигурна още, но като вероятност ще е нотариус, защото едно лято работих в такава кантора и ми хареса. Но може и банково право. Знам само, че ако ме приемат Паво ще запиша магистратура МО и оттам каквото стане.
Само в СУ ли ще кандидатстваш? Аз пробвах и в УНСС като "backup plan" и по история изкарах 5.92, а утре съм на БЕЛ
Само в СУ ли ще кандидатстваш? Аз пробвах и в УНСС като "backup plan" и по история изкарах 5.92, а утре съм на БЕЛ
Право:
8-ма група
1-ви поток
8-ма група
1-ви поток
И аз съм се ориентирал към правото. Това съм го осъзнал още от 7 клас и знам, че искам да уча това. По принцип все още не съм решил какво ще специализирам, но вероятно ще се ориентирам към наказателното право. А всички трябва да знаете, че основата на правото е т.нар. Римско право, което общо взето от времената на Римската империя до сега не се променило.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
-
lavcheto
- В началото бе словото
Е това е страхотно да знаеш какво искаш от толкова рано. Аз сигерно 10 пъти от Право се чудих за друго, но май като цяло все на Право се връщах...това е моята съдба

Право:
8-ма група
1-ви поток
8-ма група
1-ви поток
Еми да, аз оттогава го знаех, а впоследствие се затвърди, когато математиката ми от куцане се оказа с два счупени крака.
- Clandestine
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Вероятно ще си правим компания, мда. Имам и други възможности, но вероятно правото ще е основно желание. 
Come, my raven, it could be a lark.
Аз пък навсякъде ще пиша само право, просто нямам желание да уча други специалности.
- explorer
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Аз съм само в СУ, да. Иначе и аз като babangida горе-долу съм се ориентирал. Разликата е, че при мен и математиката що-годе върви (не и при стереометрия, де), особено сега като взимаме анализ на функции - наред с техническите дисциплини и физиката ми изгради дисциплина на ума и логично мислене
Винаги съм се вълнувал от интелектуалното предизвикателство, което предоставя правната наука, от възможността да внушиш определена идея, да я аргументираш, да грабнеш отсрещната страна със словото си. В това отношение препоръчвам речите на Ше д'Ест Анж и на Цицерон на всеки бъдещ юрист - невероятно интересна постройка като аргументация и реторичност. И така, дано успеем! 
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
- elektra_
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Обратна връзка:
Здравейте,да се присъединя към вас.Аз съм първа година археология в СУ,но мечтата ми е да уча право и тази година ще кандидатствам пак,като успоредно с това ще се пробвам и да се прехвърля,пък каквото стане.Миналата година ме приеха право в УНСС и ЮЗУ,но аз си държа твърдо на СУ.Дано тази година сме колеги в ЮФ. 
Право, 1-ви поток, 4-та група
Успех, тая година трябва да влезеш, аз мисля, че ще е по-лесно.
- explorer
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Подкрепямbabangida написа:мисля, че ще е по-лесно.
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
-
lavcheto
- В началото бе словото
Успех и от мен. Освен правото аз ще пиша още поне 10-ина специалности и ако не ме приемат или пък в УНСС догодина пак ще пробвам както и elektra_.предвидила съм какво да правя и в най-лошия случай. пък ако никъде не ме приемат ще кандидатствам във военно училище 
Право:
8-ма група
1-ви поток
8-ма група
1-ви поток
Абе, не знам по какъв точно начин, ама, като пишеш много специалности, после по някакъв начин се прецакваш на класиранията или нещо такова. Имам предвид, че е нещо като- ако на първо класиране не те приемат по първа специалност, то на второто участваш с второто желание. Ама не знам със сигурност. Айде някой да ги обясни тея неща, че ми е голяма каша.
-
lavcheto
- В началото бе словото
И аз не ги разбирам много-много тънкостите, но ще напиша няколко специалности, защото по-добре по-нежелана специалност отколкото никаква. Пък и после може прехвърляния и т.н. 
Право:
8-ма група
1-ви поток
8-ма група
1-ви поток