МАТУРИ – ДА, ЕКСПЕРИМЕНТИ – НЕ
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
МАТУРИ – ДА, ЕКСПЕРИМЕНТИ – НЕ
Два месеца преди провеждането на матурите МОН прави изменения в закона, отменящи всички критерии за оценяване на матурите. Въвежда се ОСВОБОЖДАВАНЕ от МАТУРА за Италианския лицей и други “елитни” училища.
МОН тепърва изготвя НОВИ тестове, различни от “примерните” публикувани на сайта му. Тези, както и предишните не отговарят на нито един световен тестови стандарт и НЕ ОЦЕНЯВАТ реалните знания на учениците. Нито тестовете, нито тестовите компоненти са предварително апробирани.
Новите тестове ощетяват учениците, направили своя избор за втора матура в края на февруари въз основа на обявените “примерни” тестове и ги лишават от право на избор и пълноценна реализация.
За да не бъдат випуски 2008, 2009 и 2010 опитни зайчета, в Народното Събрание е внесено предложение, оценките от матурите за тези випуски, по желание на ученика, да НЕ СЕ вписват в дипломата, а в отделно свидетелство.
За да подкрепи това предложение, Движението на родителите за качествено образование и випуск “Единство” призовават всички – родители, учители и ученици на митинг в защита на качественото образование и против необмислените експерименти.
Митингът ще се проведе в сряда, 16-04-2008 от 14.00 в градинката на бившия мавзолей
МОН тепърва изготвя НОВИ тестове, различни от “примерните” публикувани на сайта му. Тези, както и предишните не отговарят на нито един световен тестови стандарт и НЕ ОЦЕНЯВАТ реалните знания на учениците. Нито тестовете, нито тестовите компоненти са предварително апробирани.
Новите тестове ощетяват учениците, направили своя избор за втора матура в края на февруари въз основа на обявените “примерни” тестове и ги лишават от право на избор и пълноценна реализация.
За да не бъдат випуски 2008, 2009 и 2010 опитни зайчета, в Народното Събрание е внесено предложение, оценките от матурите за тези випуски, по желание на ученика, да НЕ СЕ вписват в дипломата, а в отделно свидетелство.
За да подкрепи това предложение, Движението на родителите за качествено образование и випуск “Единство” призовават всички – родители, учители и ученици на митинг в защита на качественото образование и против необмислените експерименти.
Митингът ще се проведе в сряда, 16-04-2008 от 14.00 в градинката на бившия мавзолей
Re: МАТУРИ – ДА, ЕКСПЕРИМЕНТИ – НЕ
Това вярно ли е ??
Никак не е чесно 
-
missparker
- Пишете, о, братя
Това се очакваше. Промени трябва да има, ако не искат вузовете да останат празни. 
випус 2008 най-прецакани както и да го погледнем. Айде да ни е честото !!!!

people always leave
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
eleos написа:випус 2008 най-прецакани както и да го погледнем. Айде да ни е честото !!!!![]()
Айде честито, за пореден път.
А бе Вълчев, пич... Я дай дай да се разберем за тия матури вече, вземи се в ръце. Има месец и половина, кви промени
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Пич... муньо абсолютен.KRSOne написа:А бе Вълчев, пич...
Една приказка вярна съм чул от него. Преди колко време каза нещо такова, не си спомням точно - нека в България да не се изказват хора, които са некомпетентни по образователните въпроси.
Много правилно, така и той си забрани да си дава мнението.
Последно промяна от Бeтон на 15 Апр 2008, 18:21, променено общо 1 път.

- ТΞD
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
А на nya от къде са й сведенията?
нека посочи някакъв източник, какъв е този постинг изскачащ от небитието?
нека посочи някакъв източник, какъв е този постинг изскачащ от небитието?
Глупости правят умните хора. За останалите това е ежедневие.
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
А де?
Вече кой каквото напише за МОН ще го повярвам, защото съм се наслушал на абсурдите им и нищо не ме учудва.
Вече кой каквото напише за МОН ще го повярвам, защото съм се наслушал на абсурдите им и нищо не ме учудва.

- jolly_f
- Да живей словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: втори
От това, която потърсих в google, ми излизаше форума на СУ - тази тема... Ето от къде може да е част от информацията - http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0000503
Обаче тя е от 08.02.08
Обаче тя е от 08.02.08
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
е промяната по всяко време включва и нашето време...абе не знам...на вас честно пука ли ви за тея матури? аз отдавна съм ги отписала като подготовка...просто вече не намирам смисъл да се занимавам с нещо, което, очеизвадно, нищо не означава
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- Clandestine
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Стига да не е 2, разбира се.bubbly_water написа:аз отдавна съм ги отписала като подготовка...просто вече не намирам смисъл да се занимавам с нещо, което, очеизвадно, нищо не означава
Иначе и аз за нищо не ги броя... щом СУ не ги брои, за какво да ги считам и аз за нещо...
Come, my raven, it could be a lark.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Е то беше ясно, че наш'те ще минат между капките.nya написа:Въвежда се ОСВОБОЖДАВАНЕ от МАТУРА за Италианския лицей и други “елитни” училища.
Освен това няма какво толкова да се цупите - ние не сме към мизерното МОН, а към министерството на културата.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- sweet_green
- В началото бе словото
Не знам дали има някой от нашия випуск, който да е "ЗА" матурите. Но вече сме подали заявления и долу-горе сме приели неизбежното, така че ми се струва някак грозно да се създава излишна психоза с подобни декларативни, недопроверени информациики, звучащи като призив за изгонване на извънземните от планетата...
Въобще: По-леко ли ви става, като си внушавате, че отивате не на изпит, а на масово жертвоприношение, където вие сте от жертвите??? Че е несправедлива ситуацията - мисля, че всички знаем, но нека да сме по-здраво стъпили на земята... Просто отиваме и правим всичко възможно, за да превърнем препятствието във височинка за изкачване още по-нагоре...Съжалявам, ако съм засегнала нечие въображение...
It's not what you look at that matters - it's what you see...