вече излязоха резултатите от втория кръг на олимпиадата и тъй като никъде не открих подобна тема, да си попитам аз. Кой как се е справил и с кой ще се видим във Враца?
Олимпиада по история 2008-2009-2010-2011
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
- ТΞD
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Олимпиада по история 2008-2009-2010-2011
Хайде, историци,
вече излязоха резултатите от втория кръг на олимпиадата и тъй като никъде не открих подобна тема, да си попитам аз. Кой как се е справил и с кой ще се видим във Враца?
Глупости правят умните хора. За останалите това е ежедневие.
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: Олимпиада по история 2008
Аз вчера се обаждах на госпожа Григорова (инспекторката) и тя ми каза, че резултатите ще излязат след седмица. Но, до колкото разбрах, резултатите за някои области вече са обявени.
Don't think you are, know you are!
Хора, аз имам 78 точки, но май не се класирам за националния кръг, защото там се допускат само участници с над 85. Знаете ли дали е така, защото си мислех, че нормата си е 75 пункта и сега нещо ме наляга разочарованието?
Ох, а сега пък видях, че май до последния кръг се допускат само ученици от 7 и 12 клас, което въобще не е честно, първо щото тези от другите класове (аз съм 11) са лишени от заслужената си награда при добро представяне на областнния кръг и второ, защото биват лишени от възможността да натрупат ценен опит, който да им послужи за бъдещето. Вярно ли е и това?
Но аз няма за какво да протестирам, тъй като не съм достигнал нужната граница и на 17 и 18 май ще си стоя вкъщи вместо да съм във Враца.
Ох, а сега пък видях, че май до последния кръг се допускат само ученици от 7 и 12 клас, което въобще не е честно, първо щото тези от другите класове (аз съм 11) са лишени от заслужената си награда при добро представяне на областнния кръг и второ, защото биват лишени от възможността да натрупат ценен опит, който да им послужи за бъдещето. Вярно ли е и това?
Но аз няма за какво да протестирам, тъй като не съм достигнал нужната граница и на 17 и 18 май ще си стоя вкъщи вместо да съм във Враца.
1968 - 1999 - 2008 - ?
- ТΞD
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Необходимата оценка знам, че е 5.50, а това в точки би трябвало да е по моите изчисления към 87.5, нямам идея как точно става изчисляването, но по моята логика е толкова. И все пак аз чух, че става въпрос за 85 точки за разлика от първи кръг, когато необходимият брой беше 75.
Желая успех и като научите резултатите - споделяйте!
Желая успех и като научите резултатите - споделяйте!
Глупости правят умните хора. За останалите това е ежедневие.
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Потвърждавам за 85-те точки. Въпреки че това е малко съчинено от инспектората, за да пуснат по-малко хора и да не се занимават със 100 души повече (примерно). А в началото беше заявено, че 1. и 2. кръг ще бъдат успешно издържани с над 75% (в случая точки). Ама шефовете си знаят - в тях е ножът, в тях е хлябът.
Don't think you are, know you are!
-
axinora
- Пишете, о, братя
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
Здравейте, в Русе още не са ни казали резултатите
Но за всяка олимпиада се допускат до 120 души на национален, така че не само броят точки е от значение. Мисля, че имаше нещо такова, че ако има повече от 120 ученици, които имат нужния брой точки националната комисия проверява техните работи и излиза с окончателно становище кой ще ходи във Враца.
иначе олимпиадата за 11 и 12 клас беше една и съща и не мисля, че трябва да има проблем ученици от 11 клас да се класират. Ама то не всичко е спраделиво
Успех на всички, аз искам на национален по литература
Но за всяка олимпиада се допускат до 120 души на национален, така че не само броят точки е от значение. Мисля, че имаше нещо такова, че ако има повече от 120 ученици, които имат нужния брой точки националната комисия проверява техните работи и излиза с окончателно становище кой ще ходи във Враца.
иначе олимпиадата за 11 и 12 клас беше една и съща и не мисля, че трябва да има проблем ученици от 11 клас да се класират. Ама то не всичко е спраделиво
Успех на всички, аз искам на национален по литература
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология
-
axinora
- Пишете, о, братя
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
Тъкмо написах, че не си знам резултата и го разбрах.
И аз имам 86 точки, но не съм сигурна какво значи това. Май съм 5-та или 6-та в града, което също би трябвало да значение.
ще видим
И аз имам 86 точки, но не съм сигурна какво значи това. Май съм 5-та или 6-та в града, което също би трябвало да значение.
ще видим
Четвърти курс, Българска филология:)
- sharovski
- От дъжд на вятър
аз от седмица си знам резултата - 82 точки,слаба работа,ама в мойто село с най-много точки (представете си какви пустиняци сме тука
)
бал 24 - срам несрам - толкоз
Аз вече съм извън играта и следователно няма да бъда засегнат, но това с тези бройки за националния кръг си е меко казано....скандално
. Просто е недопустимо хора покрили нормата да бъдат лишавани от него, пък било то и да се жертва "нормалният живот" на проверяващите. Та едно евентуално явяване си носи много дивиденти и най-важното - опит. Но май много почнаха да стават абсурдите...незнам, но нещо трябва да се направи. 
Иначе в област Монтана с моите 78 точки съм трети, първият (или по-скоро първата има 85 точки)
, а второто място се заема със 79 точки. Но в сравнение с Русе бледнеем.
Русенци, браво на вас! 
Иначе в област Монтана с моите 78 точки съм трети, първият (или по-скоро първата има 85 точки)
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аз имам 5.75 - 91 точки, значи се класирам , така ли?
Don't think about the problem, think about the decision...
И аз ще ходя във Враца 
Късметлии сте вие. Аз имам 84 точки и една не ми достига да се класирам на националния. Но все пак съм на първо място в областта, ако това може да е някакво утешение, или пример, колко зле са шуменци по история.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
az sum ot sofiq i ne si znam rezultata.kade moga da go proverq ako e izlqzul?
- sharovski
- От дъжд на вятър
зле - не зле...важното е ,че си най-големия.Абе тая вашта бира шуменско е много гаднаbabangida написа:Късметлии сте вие. Аз имам 84 точки и една не ми достига да се класирам на националния. Но все пак съм на първо място в областта, ако това може да е някакво утешение, или пример, колко зле са шуменци по история.
бал 24 - срам несрам - толкоз
Скоро не съм пил от наща биричка, ама си беше добре. Пък и където да отида в България се пие Шуменско и Загорка от т.нар. български бири.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.