Цени на предварителните изпити?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Цени на предварителните изпити?
Извинявам се, ако го пише на сайта, но аз просто не го открих никъде. Интересува ме какви са цените на изпитите тази година, както и дали може на място да се плати или задължително по банков път трябва да стане разплащането? От днес е започнало записването според датите изнесени на сайта и се надявам, че ще можете да ми кажете за цените. Блогодаря предварително!
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Цени на предварителните изпити?
20 лева плюс 15 за всеки допълнителен изпит. Това важи САМО за ПРЕДВАРИТЕЛНИТЕ изпити. За редовните вероятно ще ги увеличат малко. Може да се плати на място. И между другото въпросът ти е отговорен в темата "Записване за изпитите - кратък наръчник", която е направена важна
Anyway, дано съм бил изчерпателен 
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Аз миналата година платих 60 кинта за 3 редовни изпита, демек по 20 на изпитexplorer написа:За редовните вероятно ще ги увеличат малко
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
А кво да кажат тия дето ще канд в УНСС. 50лева за първи изпит и 20 за всеки следващ. Тия са наистина луди...
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Аз се записах преди 2 дни и платих 20лв
-
Angel of Sin~
- В началото бе словото
Българското образование се е превърнало в бизнес. Аз за това ще стана я професор, я учителка, и ще давам яко частни уроци, курсове, ще бъда първата учителка милионер в историята на българското образование и така 
Едно момиче може да чака правилния мъж,
но това не значи,че не може да си прекарва добре
времето и с грешните.
но това не значи,че не може да си прекарва добре
времето и с грешните.
Вие в София сте си добре. Аз дадох 20 лв за изпита и още 20 лв да изпратят документите от Шумен до там, а и 3 лв комисионна.Така че познайте кой е прецакан?
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
да тва е много тъпо! мен много ме издразниха! то егати разстоянието дето го изкараха егати пощите...то аз за 20 лева ше ида че и ще се върна от София затуй...добре че си имам брат там...да ми съдейства
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- Moncheva
- В началото бе словото
Ми... аз бях днес там и ми отидоха тамън 100 лева за всичко ...(изпити,пътни и храна)babangida написа:Вие в София сте си добре. Аз дадох 20 лв за изпита и още 20 лв да изпратят документите от Шумен до там, а и 3 лв комисионна.Така че познайте кой е прецакан?

С 10 лв. се увеличава таксата за кандидатстудентски изпит в Софийския университет. За редовната кампания през лятото желаещите ще плащат по 30 лв. за изпит, съобщи зам.-ректорът доц. Мария Шишиньова. Без промяна остава таксата за предварителните изпити - 20 лв. Срокът за подаване на документите за предварителните изпити изтича на 22 април. Ръководството на СУ все още няма решение дали ще се повишават таксите за обучение.
Май почти нявсякъде е така, в повечето западни страни, също така и Америка... образованието е тотално комерсиализирано. Дали и доколко е добре това, немога да преценя... но на този етап не съм им фен.Angel of Sin~ написа:Българското образование се е превърнало в бизнес. Аз за това ще стана я професор, я учителка, и ще давам яко частни уроци, курсове, ще бъда първата учителка милионер в историята на българското образование и така
Същата история и при мен...babangida написа:Вие в София сте си добре. Аз дадох 20 лв за изпита и още 20 лв да изпратят документите от Шумен до там, а и 3 лв комисионна.Така че познайте кой е прецакан?
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Чакай, чакай, поспри се малко. Преди да станеш милионер, много неща има за оправяне в образованието. На този етап не става. И при това съм човек, който смята да се занимава с образование. Ама за милионерство още не мисля.Angel of Sin~ написа:Българското образование се е превърнало в бизнес. Аз за това ще стана я професор, я учителка, и ще давам яко частни уроци, курсове, ще бъда първата учителка милионер в историята на българското образование и така
Таксата е 20 кинта, днес направо се охарчих. Платих за сестра ми предварителния, после аз си платих за един изпит, който го завлачих от миналата година, също 20 кинта и останах днес без пари.

- sharovski
- От дъжд на вятър
На мен в банката ми излези 22лв и после за изпращането още 25, 50 кинта за предварителния по история,нa който със сигурност ще имам 3babangida написа:Вие в София сте си добре. Аз дадох 20 лв за изпита и още 20 лв да изпратят документите от Шумен до там, а и 3 лв комисионна.Така че познайте кой е прецакан?
бал 24 - срам несрам - толкоз
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
а днес разбрах нещо много интересно: ако искаш да ходиш на предварителни изпити в няколко университета в един и същи град, от тези бюра за записване, които са връзката между студента в един град и университета в друг, ти взимат за документите за всеки университет отделно такса, което означава, че, ако таксата, която те взимат извън цената на изпита, е 20 лева за два университета ще трябва да дадеш 40 лева отгоре...или поне в Шумен е така, защото всеки университет бил на отделна каса...поне така ми го обясниха...което ми се вижда направо безбожно
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.