Абсолютно съм съгласен за първите три филма, четвъртия просто не съм го гледал.Boromir написа:Ако ще трябва да е тъжен филм, гласувам първо за "Смело сърце"... Ясно защо.
Но и "Перфектна буря" е много разбиващ накрая и си е по действителен случай. Мъчно ми стана - Капитанът и другите рибари се бориха като спартанци и умряха като кучета. А така ми се искаше да успеят. Няма справедливост.
Ако става дума за трогателен филм, който не е трагедия - Finding Neverland с двете ръце!!! Джони Деп кърти акведукти и на човек просто му идва да се усмихва с умиление.
А най-тъжният филм... хмм... "Мостовете на Мадисън" е мой фаворит. Изключителни Клинт Истууд и Мерил Стрийп, страхотен диалог... Ама сълзлив бил, ама лигав бил, ама нямало такава любов наистина... Може. Но е съвършен.
Аз бих препоръчал Форест Гъмп (Forrest Gump). Невероятно пътуване през живота на един човек. Изпълнението на Том Ханкс е превъзходно. Филмът печели 6 Оскара, включително за най-добър филм (1994г.), най-добра мъжка главна роля (Том Ханкс) и най-добър режисьор (Робърт Земекис). Таглайнът е съвсем на място: "The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump". Има една реплика - "Run, Forrest, run!", която така се е запаметила в съзнанието ми, че сякаш току що съм гледал филма. Няма какво повече да кажа, трябва да се види.
Ако сте пропуснали, задължително го гледайте!