от Шумен ли си? Аз съм! Преди 4 години стигнах до националния кръг, там писах по темата, за която дават текст, беше едно много рядко стихче на Гео Милев и изкарах 5
Олимпиадата по български език и литература
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
- mеmento
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: Олимпиадата по български език и литература
bubbly_water,
от Шумен ли си? Аз съм! Преди 4 години стигнах до националния кръг, там писах по темата, за която дават текст, беше едно много рядко стихче на Гео Милев и изкарах 5
Но поне тренирах доста с тея 3 кръга за останалите 3 изпита - аз се явявах и на журналистика, де! И така, беше си fun! Запознаваш се с нови хора, сега много от колегите ми си ги знам от националния кръг! Успех ти желая! 
А, чак сега виждам темата - нашата олимпиада беше на 13.03.(четвъртък). Съчинението беше на тема: "Поемата "Септември" - полемика на ценностите", а есето - "Съвременната "Приказка за стълбата". Аз писах есе, но учителката по литература, която беше дошла да ни разясни - подчерта, че това есе не би трябвало да е обвързано с текста, т.е. "литературно". Не знам кога ще стане ясно има ли класирали се...
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
да от Шумен съмmеmento написа:bubbly_water,
от Шумен ли си? Аз съм! Преди 4 години стигнах до националния кръг, там писах по темата, за която дават текст, беше едно много рядко стихче на Гео Милев и изкарах 5Но поне тренирах доста с тея 3 кръга за останалите 3 изпита - аз се явявах и на журналистика, де! И така, беше си fun! Запознаваш се с нови хора, сега много от колегите ми си ги знам от националния кръг! Успех ти желая!
а на нас тази година не ни казаха какво есе трябва да пишем. много гадно даже питахме и те "Нямаме право да ви кажем" много странно....добре, че един учител дойде и се изтърва "обясниха ли ви за литературното есе?" ама после си тръгна...аз не писах много хубаво май...амаа....дано стане
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- mеmento
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
А от кое училище си? Аз скоро ще се прибирам, след една седмица, мога да ти дам кратки и систематизирани материали за есе, ако все още ти трябват, де! По мое време нямаше есе - аз такова писах за журналистиката! А станаха ли ясни резултатите от олимпиадата?!? Стискам палци, темите са били сериозни, при мен първите два кръга бяха за Далчев - лесно е да пишеш за любимия си автор 
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
ееееей супер
аз съм от ПМГ иначе не тя олимпиадата беше в неделя и би трябвало до десет дена да излязат резултатите...поне така ми казаха...но аз все повече губя надежда за 2ри кръг, а какво остава за трети... 
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- mеmento
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Аз съм, т.е бях от ГПЧЕ
Ей, как така ще се отчайваш, недей така, я по-ведро. Олимпиадата е само тренировка, няма провал на тренировките, така че споко
Нищо не губиш - трупаш опит! С едни гърди по-напред си от другите кандидати даже! А какво искаш да учиш? Сега, ако кажеш журналистика...
направо звъня на наште да ми издирят темите из прашните шкафове и става трансфера. С удоволствие ще помогна с каквото мога!
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
ами засега основния ми фаворит е културология, по принцип ще се явя на изпит за журналистика, но не съм сигурна на кое място я искам 
- mеmento
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
да и аз това си мисля, че не е нужно някакво специално образование за това, защото всяко образование ти дава нещо, което би ти помогнало, ако решиш да ставаш журналист...иначе не съм се замисляла за ПР
- mеmento
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Замисли се де! айде, айде... Ама то не става така - важното е на теб да ти харесва все пак! Което не е гаранция, че като почнеш да го учиш, все още ще ти харесва! Само един съвет - като си подреждаш желанията, не пиши ей така всичко на принципа "абе да вляза нещо, после ще се преместя", може да напишеш 3 желания (като мен), ама като те приемат, да знаеш, че което и да е, ще ти харесва и няма да те е срам, като те питат какво учиш
Аз сега излизам, че утре не съм наработа и трябва да го отпразнувам, като се запътя към шн, ще ти пиша пак да обменим инфо наживо и на родна земя, успех и хубава вечер!
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
хаха мерси много може би следващия път ще тр да минем на ЛС, за да не дразним околните
успех утре 
-
axinora
- Пишете, о, братя
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
Аз се класирах за втория кръг
Други?
А до къде сте стигнали с материала, защото аз още съм на Йовков, а видях, че на първият кръг някъде се е паднал Вапцаров?
А до къде сте стигнали с материала, защото аз още съм на Йовков, а видях, че на първият кръг някъде се е паднал Вапцаров?
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология
Втори курс, Румънска филология
-
Lama
- Пишете, о, братя
- Специалност: Стопанско управление /немски/
Аз съм природоматематичска парелелка и съответно имаме по 3 часа /общо и с българския/ и сме вече на Димитър Талев, но прескочихме "Тютюн", защото иначе щеше да бъде малко гадно класно на "Тютюн". Прочела съм само 90 страници от него, но е ужасно... докато "Железният светилник" е много увлекателен" 
Толкова сме напраед, защото при нас нямаше стачка, а и с толкова часове караме само произведенията за матурата +1,2 повече.
Толкова сме напраед, защото при нас нямаше стачка, а и с толкова часове караме само произведенията за матурата +1,2 повече.
- jolly_f
- Да живей словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: втори
"Тютюн" не е толкова лош... В началото е наистина безинтересно, но после става по-увлекателен, докато се стигне до края на книгата, където умрях от кеф... няма да кажа защо, понеже е гадно да ти кажат как свършва книгата...Lama написа:Аз съм природоматематичска парелелка и съответно имаме по 3 часа /общо и с българския/ и сме вече на Димитър Талев, но прескочихме "Тютюн", защото иначе щеше да бъде малко гадно класно на "Тютюн". Прочела съм само 90 страници от него, но е ужасно... докато "Железният светилник" е много увлекателен"
А някой чел ли е "Преспанските камбани"
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
-
Lama
- Пишете, о, братя
- Специалност: Стопанско управление /немски/
Аз съм решила да прочета останалите книжки от поредицата, но това ще стане след евентуалното ми приемане в някой университет
А дотогава математика и немски =)
Айде спирам да ви спамя в темита
Айде спирам да ви спамя в темита