Rambo 4...

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Rambo 4...

Мнение от Richard B. Riddick »

...или как батьо ви Слай на стари години направи най-добрата си роля до момента. :mrgreen:
Да, за този филм могат да се кажат само много добри думи... или да се оплюе тотално от хора ,които са попаднали на него един вид случайно,очакващи да видят нещо като "екшъните" за Борн примерно...Всичко зависи от това какво очакваш да видиш. :idea:
На мен лично ми хареса до степен да не мога да опиша(защото за съжаление не съм дарен с кой знае какво дар слово) изблика си на фенщина по добрия стар олд скул екшън.
За историята мисля е до голяма степен излишно да се впускам в подробности (има си сайт за това http://kino.dir.bg/film.php?id=6922 :wink: ).Накратко група мисионери отиват да помагат на местното изтерзано от мъченията на армията население на Бирма.Нашия пич(ТМ) Рамбо :mrgreen: си живурка спокойно някъде из Тайланд и въпросните добри хорица го молят да ги закара с лодката си нагоре по реката , което той прави с голямо неудоволствие . Естествено нещата се объркват ,мисионерите са заловени и пак на плещите на "нашия пич(ТМ)" (и малка група наемници) се пада тежката задача да ги спасят.Точка!Това е историята.Някой да има учуден?!Надявам се не.
ОБАЧЕ!Въпроса е как се развива самия филм,как е представена войната,как са екшън сцените...С една дума перфектно!Филма е просто перфектния военен екшън(не случайно акцентирам на екшън :idea: ).И с това НЕ визирам ,че иде реч за някаква достоверност и документалност в духа на History chanell-a или Discovery chanel,a за един брутален ,първичен ,високо адреналинов,зверски екшън(непросветените могат да го нарекат клане ,примерно...),където няма цензура.Забравете първите три части където камерата се отдръпваше когато Рамбо хващаше някои пич изотзад и го "отстраняваше" с познатия нож,където се биеха само войници ,срещу войници .Тук е показана истинската страна на войната,където и жени и деца страдат,където куршум в главата не прави просто някаква си дупчица и малко червeна боя,където kалашника звучи като калашник,тежката картечница като такава,а звука от снайпера Barrettа cal .50 го чувстваш със стомаха си :mrgreen: (филма да се гледа задължително в 10та или 13та зала на Арената,без извинения от феновете).Мазало...Ако си мислехте ,че Спасяването на редник Раян е кървав...нищо не сте видели. :shock:
Просто трябва да видите какво прави въпросния снайпер Barrett M82 (не,не стреля Рамбо с него,ама хайде стига спойлери), тежката картечница монтирана на джипа в ръцете на "нашиьо пич(ТМ)" или какво прави Клейморката закачена за стара авиобомба :D и после ще си говорим за балистиката във филмите :twisted: .
Абе няма смисъл да продължавам,ако сте любители на олд скулл екшъните,ако сте любител на 3Д екшъните(да,за игри иде реч),нямате нужда от повече думи.Защо още не сте го гледали,хмм? :lol:
Ако пък не....я хвърлете един поглед на темата за Оскарите и си изберете нещо от претендентите за статуетките...
Сега усещам как някои 'ора ще почнат да търсят загадки,смисъл,обрати т.н.Да кажеш ,че филма бил безмислен" 'щото видиш ли как може Рамбо да изтепа толкоз народ" е все едно да кажеш ,че в "300" няма историческа достоверност или да отидеш в публичен дом и после да се оплакваш ,че нямало любов ,а само секс... :mrgreen: :wink: ...
От мен филма има категорична десятка и толкоз(в мое лице фен на първите три части и пожизнен геймър).Oт "300" насам не съм се въодушевявл толкова от филм( а съм гледал доста йекшъни :blackeye: )

Оценка 10/10
Последно промяна от Richard B. Riddick на 06 Фев 2008, 22:51, променено общо 4 пъти.
.
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Re: Rambo 4...

Мнение от castelo »

Дам... Още от трейлъра ми направи впечатление, че във филма не са си спестили определени кадри... :D :twisted:
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Ако не сте го гледали още, споко, няма изненади.
Яко пуцане, плосък сценарий (все пак батко ви Сталоун си е тъпо парче), нищо неочаквано, всичко е както в другите филми - стои си отшелникът Джон и си живее живота като Маугли, и един хубав ден идват някви хора и казват: "Ела че ми требваш!". Естествено, от този момент до момента, в който Джон награбва картечницата, не минава много. В Рамбо 4 картечницата е едрокалибрена и направо къса глави. Кръв има в изобилие, а батко ви Джон е по-мълчалив отвсякога.

Час и половина тъпня. :mrgreen:
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Уууу, не съм съгласен,пък :!: :mrgreen:
.
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Ако ви се гледат откъснати крайници и мнооого кръв - това е филмът! :lol:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

И сега само за вас ексклузивно от любимия ви киноман(демек АЗ-е :lol: :lol: ).НОВИНАТА:Ще се снима Рамбо 5 и то най-вероятно в България,като действието наистина ще се развива у нас (а не примерно в Кракозия или в Русия,който е гледал Терминалът и Хитман ще се сети за какво говоря).А дано!!!
http://dnes.dir.bg/2008/03/22/news28020 ... #sepultura
.
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”