Вечната опозиция се обади.Kristo написа:Не колега, БТВ е една мерзка и долна оакана партиина подлога...Бавария написа:БТВ не е съкращение, а абревиатура.
Ей, юнак в сряда земи се покажи, че ще ви идвам на лекции.
Тамън да почерпиш.
Модератор: Плазмодий
Вечната опозиция се обади.Kristo написа:Не колега, БТВ е една мерзка и долна оакана партиина подлога...Бавария написа:БТВ не е съкращение, а абревиатура.
1. ... партиЙнаБавария написа:Вечната опозиция се обади.Kristo написа:Не колега, БТВ е една мерзка и долна оакана партиина подлога...Бавария написа:БТВ не е съкращение, а абревиатура.
Ей, юнак в сряда земи се покажи, че ще ви идвам на лекции.
Тамън да почерпиш.
Е, недей така. От такива мисли като твоята ще свършим с 15 букви в азбуката си.inaccessibility написа:да, ама в един момент човек се усеща, че не той си служи с езика, а той служи на езика... много тъпо - постоянно да следиш, дали не си допуснал грешка... и после да правиш забележки към другите...
всъщност употребата на пълен и кратък член при мъжки род в сложни изречения ми е все така сложно
смислово думата тр да отг на въпроса "какво"-тогава се пише пълен член.inaccessibility написа:да, ама в един момент човек се усеща, че не той си служи с езика, а той служи на езика... много тъпо - постоянно да следиш, дали не си допуснал грешка... и после да правиш забележки към другите...
всъщност употребата на пълен и кратък член при мъжки род в сложни изречения ми е все така сложно
По-лесно е, ако ги замениш с "той" или "него".Ice_Spirit написа:смислово думата тр да отг на въпроса "какво"-тогава се пише пълен член.inaccessibility написа:да, ама в един момент човек се усеща, че не той си служи с езика, а той служи на езика... много тъпо - постоянно да следиш, дали не си допуснал грешка... и после да правиш забележки към другите...
когато имаме "на какво"- кратък.