Възможност за реализация със специалност Етнология
Модератор: sientelo
Възможност за реализация със специалност Етнология
Бихте ли ме информирали какви са в общи линии възможностите за реализация(със сносна заплата)след евентуално завършване на специалността?
Смятам да кандидатствам с нея и също археология,наред с правото. 
Re: Възможност за реализация със специалност Етнология
TsarBoris написа:Бихте ли ме информирали какви са в общи линии възможностите за реализация(със сносна заплата)след евентуално завършване на специалността?Смятам да кандидатствам с нея и също археология,наред с правото.
Дефинирай понятието сносна заплата
Можеш да запишеш магистратура Културен туризъм и оттам вече каквото стане. Има много хора, които не работят по специалността си, въпрос на шанс.
Не от висотата, от низостта ми се гади.
- orion_elira
- Да живей словото
- Специалност: Етнология
- Курс: трети
Освен културния туризъм има и много възможности за реализация към Европейския съюз. А като цяло специялността дава доста разнообразни знания, които ако си достатъчно оправен и инициятивен можеш да вложиш в много тип дейности. Според мен си струва да се завърши
.. Но както каза daisyto всичко е въпрос на шанс.
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
- W140
- От дъжд на вятър
- Курс: втори
- Обратна връзка:
работа в музей
учител по история
рекламна агенция
сферата на туризма
тук освен в рекламата не виждам сносна заплата
а и да късам билетчета в някой музей и да седя и да обяснявам по цял ден, кое какво нещо не ми се види доходоносно
и все пак смятам в бъдеще време смятам да карам една известна марка автомобили, с работа по специалност етнология простно не виждам как ще стане
учител по история
рекламна агенция
сферата на туризма
тук освен в рекламата не виждам сносна заплата
а и да късам билетчета в някой музей и да седя и да обяснявам по цял ден, кое какво нещо не ми се види доходоносно
и все пак смятам в бъдеще време смятам да карам една известна марка автомобили, с работа по специалност етнология простно не виждам как ще стане
- orion_elira
- Да живей словото
хубаво си ги изредил тея професии ама мисля, че чисто и просто ти липсва въображение
най-лесно е да кажеш, че със въпросната специалност не може да си намериш доходоносна работа. Със тези знания които ти дава може да се реализираш във всяка една сфера стига да си малко по амбициозен и пробивен. А и само да отбележа - туризъм ... защо смяташ че не е печелившо 
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
- W140
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
хаха липсвало ми въображение, хубаво щом смяташ такаorion_elira написа:хубаво си ги изредил тея професии ама мисля, че чисто и просто ти липсва въображениенай-лесно е да кажеш, че със въпросната специалност не може да си намериш доходоносна работа. Със тези знания които ти дава може да се реализираш във всяка една сфера стига да си малко по амбициозен и пробивен. А и само да отбележа - туризъм ... защо смяташ че не е печелившо
я ми изброй кои са тези сфери, в които мога да се реализирам с познанията по етнология? Да видим твоето въображение щом е по-развито от мойто, какво ще измъдри
- orion_elira
- Да живей словото
хахах само не се нервирай
засегна се нещо май?
1во съжелявам, че ще се повторя ама явно ти трябва повечко за да ми схванеш мисълта -> с тези знания, които ще получим с малко инициятивност и амбиция може да се реализираме във ВСЯКА една сфера 
NB: н а п р и м е р - туризъм, реклама, анимация, журналистика, а с малко повечко акъл и учене може да се сдобиеш с една сериозна академична кариера и повярвай ми хич няма да ти е лошо ще се купиш каквато колица ти душа поиска
.. няма да те убеждавам повече, за мен е най -добре и останалите колеги да мислят толова ограничено, така ще имам по малко конкуренция

.. няма да те убеждавам повече, за мен е най -добре и останалите колеги да мислят толова ограничено, така ще имам по малко конкуренция
dobre ti stom si tolko otimist za kolata
sa kvo kara6, rali. aaaaa ne bila kola,
a motoroa s dvata ko6a
sa kvo kara6, rali. aaaaa ne bila kola,
a motoroa s dvata ko6a
- W140
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
ехаааа
колко си амбициозна само
нека ние ограничените си останем с ограниченото мислене, пък дано не ти попречим
голяма интелигенция имало в тоя университет бе, лелеее
, к'во правим ние простите хора в тука?

колко си амбициозна само
нека ние ограничените си останем с ограниченото мислене, пък дано не ти попречим
голяма интелигенция имало в тоя университет бе, лелеее
п.п. пише се инициативностorion_elira написа:инициятивност
- orion_elira
- Да живей словото
1во Сашко мерси за поправката това винаги ми е било проблем в правописа
Нещо не разбирам защо се разпали толкова.. ок щом не ти харесва специалността ми премести се най лесно е
Аз ти говоря неща по темата съвсем културно си изказвам мнението, но на теб ако толко много ти се заяжда утре сме на лекции не е нужно да пълниме темата с глупости .. оо или забравих на живо не си толкова смел
Относно колата - НЕРЕЗ аз да съм казала че имам кола
да съм казала, че искам някаква
нее ... айде да си следиме мисълта а?
ама и ти май си само за заяждането
.. хванете се със Сашко и утре може да си поприказваме щом сте толкова отворени 
Нещо не разбирам защо се разпали толкова.. ок щом не ти харесва специалността ми премести се най лесно е
Аз ти говоря неща по темата съвсем културно си изказвам мнението, но на теб ако толко много ти се заяжда утре сме на лекции не е нужно да пълниме темата с глупости .. оо или забравих на живо не си толкова смел
Относно колата - НЕРЕЗ аз да съм казала че имам кола
- W140
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
моляorion_elira написа:1во Сашко мерси за поправката това винаги ми е било проблем в правописа![]()
не съм се разпалвал, не си тровя нервите за глупости
специалността ми харесва, НО има едно голямо "но"
исках да ти кажа, че само с етнология няма да изкарваш достатъчно и да живееш добре
както и да е.....
отговорихме на човека
- orion_elira
- Да живей словото
хахаах бързо кротна
.... този спор е изгубена кауза - всеки с приоритетите си. И с постовете си само го объркахме човека 
И за да се върна към темата, който се интересува от специалността най-добре да прочете за нея в сайта на СУ и сам ще предцени дали си струва
Всеки си има начин да успее, има лесни и трудни начини, зависи само от желанието и нагласата

И за да се върна към темата, който се интересува от специалността най-добре да прочете за нея в сайта на СУ и сам ще предцени дали си струва
Всеки си има начин да успее, има лесни и трудни начини, зависи само от желанието и нагласата
- drakusa
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ja malko i az da se vklu4a v temi4kata
Moito mnenie napalno savpada s tova na Orion Elira - nai lesno e da kaje6 s taq specialnost ni6to ne stava. E da ama ne savsem. Vsi4ko e vapros na jelanie, mnogo 4etene i rabota i razbira se i 6ans. Vajno e da znae6 kakvo iska6 da pravi6, ZA6TOTO GOLEMIQT PROBLEM NA DOSTA KOLEGI E, 4E PROSTO NE ZNAQT. Etnologiqta dava naistina golemi vazmojnosti za realizciq stiga da si dostata4no iniciativen, probiven, uporit i posledovatelen. Kakvoto i da zavar6i6 nqma66 li gi tiq ka4estva si za nikade. Da, moje da zavar6i6 informatika da ba4ka6 v nqkoe ofis4e, da vzima6 2 bona. Ama ako si iniciativen i t.n. - 6te sa pove4e i 6te si po-dovolen. Ta sa6toto i s etnologiqta. Moje6 da pravi6 primerno akademi4na kariera i da se zadovoli6 s 300 lv na mesec, no moje6 da se opita6 da si iniciativen i da polzva6 vazmojnostite, koito predlagat razli4ni fondacii, proekti na ES, vazmojnosti za stipendii i specializacii i t.n. Sa6toto i za tolkova moderniq naposledak turizam - v momenta zaplatite i tam ne sa koi znae kakvo ako si obiknoven organizator ili ofisasistent v nqkoq agenciq. No ako si dostato4no dobar prosto s vremeto 6te si napravi6 sobstvena takava.
Ta oblasti na realizaciq - akademi4na kariera, muzei, turizam, marketing i reklama, jurnalistika, nepravitelstveniq sektor, mestna administraciq, darjavna aministraciq, politika... Prosto tr da razbere6 kakvo to4no i da naso4i6 zanimaniqta si na tam, a etnologiqta nqma da ti popre4i, samo moje da ti pomogne
Ta oblasti na realizaciq - akademi4na kariera, muzei, turizam, marketing i reklama, jurnalistika, nepravitelstveniq sektor, mestna administraciq, darjavna aministraciq, politika... Prosto tr da razbere6 kakvo to4no i da naso4i6 zanimaniqta si na tam, a etnologiqta nqma da ti popre4i, samo moje da ti pomogne
- orion_elira
- Да живей словото
drakusa
мисля че изчерпа темата
мисля че изчерпа темата