култура ти янко(;Циндил-Пиндил написа:Едно нещо, дето се римува с... друго едно нещо
аз не се считам за културен. културата е възпитание, поведение, образование, донякъде поза... твърде demanding е, пък и на мен ми харесва да съм простактрегер(=
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
култура ти янко(;Циндил-Пиндил написа:Едно нещо, дето се римува с... друго едно нещо
Съгласна съм, че е demanding; понякога си мисля, че за да е "културен", човек трябва да се занимава само с това - с книги, музика, театър и т.н., толкова безкрайно много са създадените от човека ценни неща, които влизат в поняието "култура". Още повече, че представите на различните хора за стойностна култура са толкова различни... Все пак обаче според мен има някакъв минимум, под който ние студентите, като млади и интелигентни хора (или поне имащи претенции да сме такива), не трябва да падаме. Вярно, че никой не трябва да се насилва да прави неща които не са му приятни и интересни, но ме подлудяват оправдания от сорта на "Аз съм математик, какво ме интересува кой е Байрон" или последната изцепка на колеги "Ние сме юристи, не географи, кво като не знаем къде е Брюксел". no comment...radja написа:твърде demanding е, пък и на мен ми харесва да съм простактрегер(=
Умните неща са прости.Lord написа:Един приятел културолог ми беше казал, че културата е всички белези, които не притежаваме по рождение (облекло, език, обичаи, такива неща)