Да спрем тютюнопушенето в Университета !!!

Това е разделът за Студентски съвет. Неговите членове се избират по факултети. Тук ще ви обясним как да кандидатствате с ваш проект и как да спечелите финансиране за него. Също така ще се опитаме да даваме подробна информация за всеки един проект, по който СС работи. Клубовете са специализирани студентски общности по интереси.

Модератори: svetlio.varna, peterdi, agenta

Публикувай отговор
Аватар
Lady_Croft
В началото бе словото

Re: Защитете непушачите!

Мнение от Lady_Croft »

:notworthy: :notworthy: :notworthy:
"За да се възкачиш до Бога, трябва да слезеш в самия себе си".
Виктор Юго
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Аз съм пушач, но съм твърдо "ЗА" пушенето на общствени места да бъде забранено напълно. А пушенето в СУ е още един неразрешен проблем. При условие, че има ректорска заповед за забрана на пушенето преподаватели и студенти не трябва да пушат в сградата на СУ. Монтирането на няколко датчици в сградата на университета и налагането на минимални (да кажем по 5 лева ако те хванат да пушиш в СУ) глоби много бързо ще откаже наглите пушачи (признавам си, понякога и аз пуша в университета и не се гордея много с това) от това да тровят останалите, които са решили да водят здравословен живот. И тук едно разяснение - глобата трябва да е малка, защото все пак студентите не са рокфелери, но тя трябва да се ПРИЛАГА винаги и по всяко време....без изключения от сорта "доцент", професор", "ректор" и т.н. Всеки трябва да се отучи от този вреден навик да не се съобразява с останалите. За пример мога да дам Музикалната академия - влезте и опитайте да запалите цигара там :!: :wink:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
The_Guide_Of_The_Student
От дъжд на вятър

Мнение от The_Guide_Of_The_Student »

За щастие нашият Ректор не пуши. Глоба от 5 лева не е достатъчно стимулираща да отказва от цигарите. 50-100 лв. за първо нарушение звучи по-добре. Все пак, който спазва правилника и не пуши в нарушение няма от какво да се страхува и размера на глобата не е от значение.

ПС: колега, вие какво общо имате със заведението наречено "музикална академия"?
На това заведение май само това, че се говори за безкомпромисност срещу пушачите(заради заемащият поста ректор главен-мениджър Георги Костов от 09.11.1989 г.) е единственото достойнство. Обаче се пуши и там, при това много и най-нагло, значи и това достойнство го нямат
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

The_Guide_Of_The_Student написа:За щастие нашият Ректор не пуши. Глоба от 5 лева не е достатъчно стимулираща да отказва от цигарите. 50-100 лв. за първо нарушение звучи по-добре. Все пак, който спазва правилника и не пуши в нарушение няма от какво да се страхува и размера на глобата не е от значение.

ПС: колега, вие какво общо имате със заведението наречено "музикална академия"?
На това заведение май само това, че се говори за безкомпромисност срещу пушачите(заради заемащият поста ректор главен-мениджър Георги Костов от 09.11.1989 г.) е единственото достойнство. Обаче се пуши и там, при това много и най-нагло, значи и това достойнство го нямат
Повярвай ми там не се пуши! Запалиш ли - веднага се разбира точно в кой ъгъл си палнал цигарката :wink: . Иначе аз нищо общо нямам с Музикалната академия - да кажем имам нещо общо по семейна линия :lol:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

radja написа:аз съм абсолютно против забраната за пушене на обществени места.
разделението на зали за непушачи и зали за пушачи е оптимален вариант.
всеки има право да се трови щом го желае. като на някого толкова му пречат цигарите- да си виси в сепарето за хипохондрици.
аз съм непушач. да, подпушвам от време на време, но това е колкото да имам нещо в ръката си.
обаче
1. веднъж се живее. не можеш да забраняваш на хората да живеят както пожелаят. като искаш да живееш 1000 години- живей си. знаеш къде ти е сепарето. Nonsmokers die healthy.
2. представете си Сартр без цигара, Хемингуей без уиски, Керуак без дрога, Ницше без сифилис, Кастанеда без гъби и Кърт Вонегът без опити за самоубийство. Успяхте? Честито. Вие току що ебахте майката на най-хубавото в световната литература.

сега си представете Рей Чарлз без хероин, Бийтълс без гъби/хероин/трева/каквотонамерят, Ерик Клептън без кока, Пийт Тауншенд и Сид Барет без LSD, Janis Joplin без кока, Jimi Hendrix без всякаква дрога и Джон Бонъм без алкохол. Честито. И музиката отиде на кино.

а няма да говоря за романтиците в поезията. Английският романтизъм тръгва от ОПИУМА.

а пък финансовият аспект. пълна легализация на всички наркотици + проституцията ще реши почти всички проблеми на държавния ресурс и ще ограничи до краен предел организираната престъпност.
поне според мен.
Не може да ограничиш музиката и литературата в няколко автора,не твърдя че не са велики,но това заключение "убихте литературата" "музиката отиде на кино" - твърде категорично звучи.Искаш да кажеш,че света се върти около алкохола и дрогата? :)
Сега се замислих аз ако имам някакъв скрит талант в себе си и почна да вземам наркотици скритите заложби ще излязат наяве? Не мисля така.
Не оспорвам,че "веднъж се живее",но защо да си тровим живота,кога може да живеем веднъж без да е нужно да прибягваме до горе упоменатите неща ? А защо и да не живеем по-дълго и пълноценно ?
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Имахме лекция в "аквариума" на четвъртия етаж, южното крило. То трябва да се нарича "терариума", според мен, по-удачно е. Та, тази остъклена стаичка на етажа си има прозорец един голям и на високо, поотворен за да влиза въздух. И ние си караме там, и в един момент хора, които са излезли в почивка застават отвън при пейката и остави врявата, ами димът от цигарите им почна да се процежда вътре. Не ми беше хич приятно, за разлика от времето дотогава. Резултат - почнах да кашлям. И още не съм спрял напълно. Това беше преди повече от месец. Според лекарката ми - не димът е причината... Но аз знам, че той беше най-малкото поводът!! :twisted:
Изображение
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

Не може да ограничиш музиката и литературата в няколко автора,не твърдя че не са велики,но това заключение "убихте литературата" "музиката отиде на кино" - твърде категорично звучи.Искаш да кажеш,че света се върти около алкохола и дрогата?
ако трябва да съм честен- да.

погледни библиотеката си вкъщи и виж колко от авторите имат някакъв сериозен проблем, бил той свързан с някакви вещества или със сериозни психически отклонения(Луис Карол ftw^^)

после се спри на политиците. Много от големите политици са имали сериозен опит с дрога и алкохол.(Справка Чърчил, който е издрусал пол'вината black market на Англия^^)

и last but not least- колко от великите музиканти на миналия век не са друсали?

и ако в предишните векове хората въобще не са били наясно к'фо правят, то в 20 в. са имали ясна представа, че това е дрога и че тя им вреди.
Сега се замислих аз ако имам някакъв скрит талант в себе си и почна да вземам наркотици скритите заложби ще излязат наяве? Не мисля така.
иска ти се да си като Едгар Алан По и да го осъзнаваш, ама...шанс.:) Но е факт, че много от най-великите песни на The Beatles например(като Yesterday) са написани под влияние на махмурлук или в състояние на наркотично опиянение(WE all looove herooin, което е оригиналът на Yellow Submarine). А да не говорим за Yellow Submarine in Pepperland, което направо лъха на lsd. Наркотиците "отключват врати", както беше казал един лектор в Музея на МВР. Достигайки до други нива на съзнанието си(или субниво на такова, а защо не и свръхниво), някои хора успяват да пресъздадат преживяванията си там по гениален начин. Не можем да го отречем. Спомням си, когато веднъж едни приятели се напушиха. Свириха брилянтно. Просто беше удоволствие отстрани да слушаш как бас китарата и кухарката буквално си говореха в ритъма. Да, вярно е, че после на единият му дойде идея да си довършва картината и завърши с една голяма черта през средата й, но...всичко е до усещане.
Не оспорвам,че "веднъж се живее",но защо да си тровим живота,кога може да живеем веднъж без да е нужно да прибягваме до горе упоменатите неща ?
а ако искаме? за мен фразата "веднъж се живее" включва всичко. ИСКАМ ВСИЧКО!
А защо и да не живеем по-дълго и пълноценно ?
не знам за вас, но аз никога не съм искал да живея 100 и кусур години. Стигат ми и 50. Даже и те май ще са ми много. Въпросът е да ги изживея така, както аз искам.

зависи в какво намираш смисъл от живота. Лично аз не си губя времето с това, защото смятам, че животът няма такъв. Затова и се стремя максимално да му се наслаждавам.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

fan4battle написа: Резултат - почнах да кашлям. И още не съм спрял напълно. Това беше преди повече от месец. Според лекарката ми - не димът е причината... Но аз знам, че той беше най-малкото поводът!! :twisted:
Мал шанс :wink:

Значи пушачите са ти виновни,че си се разболял :twisted: че не се обличаш добре,когато беше студът сигурно...
Toto-I will remember
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Оо, цялата зима се обличам много добре!
Изображение
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Кашлица може да ти се появи и от дима
на изгоряла в тостера филийка.
На мен (макар, че и аз съм пушила ин дъ
ректората) ми е адски неудобно да пуша
точно срещу за-порден-път-преснетата
заповед на ректора и все по-рядко го
правя като се насилвам да спра окончателно.
Най-голямата мизерия е, че от фасовете се
палят кошчетата и в уни-то вони на цигнаски
катун. И това сами си го правим.
Ай честити автомати за напитки на някои етажи
на Ректората!
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

А в наши дни нека всеки един от пушачите да захапе ауспух на 280 :lol:
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Митака
Форумно зомби

Мнение от Митака »

Аз съм пушач вече....така че да ЖИВЕЯТ ПУШАЧИТЕ :!: :!: :!:
Дори в момента съм си запалил.Нищо не може да се сравнява с цигарите....ама абсолютно нищоооооо :bounce:
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
Аватар
aozora
От дъжд на вятър
Специалност: Японистика
Курс: завършил

Мнение от aozora »

не знам за вас, но аз никога не съм искал да живея 100 и кусур години. Стигат ми и 50. Даже и те май ще са ми много. Въпросът е да ги изживея така, както аз искам.
Ще се радвам да искаш да го кажеш отново на 50. Питай родителите си например дали по 50 години им стигат.

За непушачите и пушачите - като човек, отказал цигарите, смятам, че пушачите са свободни да се тровят както решат, но това не означава, че трябва да тровят и околните.
晴耕雨読
Аватар
mеmento
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от mеmento »

Пишеше "Защитете непушачите", затова и аз пиша:

Защитавам непушачите!!!
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

Ще се радвам да искаш да го кажеш отново на 50. Питай родителите си например дали по 50 години им стигат.
много се съмнявам, че ще ги доживея, но...грам не ми пука(х
Публикувай отговор

Обратно към “За нас / проекти и предложения”