Възможност за реализация със специалност Етнология

Подфорум към Историческия факултет

Модератор: sientelo

Аватар
TsarBoris
В началото бе словото

Възможност за реализация със специалност Етнология

Мнение от TsarBoris »

Бихте ли ме информирали какви са в общи линии възможностите за реализация(със сносна заплата)след евентуално завършване на специалността? :D Смятам да кандидатствам с нея и също археология,наред с правото. :roll:
Аватар
Пишете, о, братя
Курс: четвърти

Re: Възможност за реализация със специалност Етнология

Мнение от www »

TsarBoris написа:Бихте ли ме информирали какви са в общи линии възможностите за реализация(със сносна заплата)след евентуално завършване на специалността? :D Смятам да кандидатствам с нея и също археология,наред с правото. :roll:

Дефинирай понятието сносна заплата ;)
Аватар
daisyto
От дъжд на вятър

Мнение от daisyto »

Можеш да запишеш магистратура Културен туризъм и оттам вече каквото стане. Има много хора, които не работят по специалността си, въпрос на шанс.
Не от висотата, от низостта ми се гади.
Аватар
orion_elira
Да живей словото
Специалност: Етнология
Курс: трети

Мнение от orion_elira »

Освен културния туризъм има и много възможности за реализация към Европейския съюз. А като цяло специялността дава доста разнообразни знания, които ако си достатъчно оправен и инициятивен можеш да вложиш в много тип дейности. Според мен си струва да се завърши :) .. Но както каза daisyto всичко е въпрос на шанс.
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
Аватар
W140
От дъжд на вятър
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от W140 »

работа в музей
учител по история
рекламна агенция
сферата на туризма

тук освен в рекламата не виждам сносна заплата

а и да късам билетчета в някой музей и да седя и да обяснявам по цял ден, кое какво нещо не ми се види доходоносно :shock:

и все пак смятам в бъдеще време смятам да карам една известна марка автомобили, с работа по специалност етнология простно не виждам как ще стане
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

хубаво си ги изредил тея професии ама мисля, че чисто и просто ти липсва въображение :evil: най-лесно е да кажеш, че със въпросната специалност не може да си намериш доходоносна работа. Със тези знания които ти дава може да се реализираш във всяка една сфера стига да си малко по амбициозен и пробивен. А и само да отбележа - туризъм ... защо смяташ че не е печелившо :shock:
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
Аватар
W140
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от W140 »

orion_elira написа:хубаво си ги изредил тея професии ама мисля, че чисто и просто ти липсва въображение :evil: най-лесно е да кажеш, че със въпросната специалност не може да си намериш доходоносна работа. Със тези знания които ти дава може да се реализираш във всяка една сфера стига да си малко по амбициозен и пробивен. А и само да отбележа - туризъм ... защо смяташ че не е печелившо :shock:
хаха липсвало ми въображение, хубаво щом смяташ така
я ми изброй кои са тези сфери, в които мога да се реализирам с познанията по етнология? Да видим твоето въображение щом е по-развито от мойто, какво ще измъдри :drunken:
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

хахах само не се нервирай ;) засегна се нещо май? :lol: 1во съжелявам, че ще се повторя ама явно ти трябва повечко за да ми схванеш мисълта -> с тези знания, които ще получим с малко инициятивност и амбиция може да се реализираме във ВСЯКА една сфера ;)

:!: NB: н а п р и м е р - туризъм, реклама, анимация, журналистика, а с малко повечко акъл и учене може да се сдобиеш с една сериозна академична кариера и повярвай ми хич няма да ти е лошо ще се купиш каквато колица ти душа поиска :mrgreen:

.. няма да те убеждавам повече, за мен е най -добре и останалите колеги да мислят толова ограничено, така ще имам по малко конкуренция ;) :mrgreen: :roll: :toothy2:
НЕРЕЗ
В началото бе словото

Мнение от НЕРЕЗ »

dobre ti stom si tolko otimist za kolata
sa kvo kara6, rali. aaaaa ne bila kola,
a motoroa s dvata ko6a :?:
Аватар
W140
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от W140 »

ехаааа
колко си амбициозна само
нека ние ограничените си останем с ограниченото мислене, пък дано не ти попречим :blackeye:

голяма интелигенция имало в тоя университет бе, лелеее :shock: , к'во правим ние простите хора в тука?
orion_elira написа:инициятивност
п.п. пише се инициативност :roll:
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

1во Сашко мерси за поправката това винаги ми е било проблем в правописа ;)
Нещо не разбирам защо се разпали толкова.. ок щом не ти харесва специалността ми премести се най лесно е
Аз ти говоря неща по темата съвсем културно си изказвам мнението, но на теб ако толко много ти се заяжда утре сме на лекции не е нужно да пълниме темата с глупости .. оо или забравих на живо не си толкова смел :roll:
Относно колата - НЕРЕЗ аз да съм казала че имам кола :roll: да съм казала, че искам някаква :roll: нее ... айде да си следиме мисълта а? :mrgreen: ама и ти май си само за заяждането ;) .. хванете се със Сашко и утре може да си поприказваме щом сте толкова отворени ;)
Аватар
W140
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от W140 »

orion_elira написа:1во Сашко мерси за поправката това винаги ми е било проблем в правописа ;)
Нещо не разбирам защо се разпали толкова.. ок щом не ти харесва специалността ми премести се най лесно е
моля
не съм се разпалвал, не си тровя нервите за глупости
специалността ми харесва, НО има едно голямо "но"
исках да ти кажа, че само с етнология няма да изкарваш достатъчно и да живееш добре
както и да е.....

отговорихме на човека
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

хахаах бързо кротна :) .... този спор е изгубена кауза - всеки с приоритетите си. И с постовете си само го объркахме човека :)
И за да се върна към темата, който се интересува от специалността най-добре да прочете за нея в сайта на СУ и сам ще предцени дали си струва :)

Всеки си има начин да успее, има лесни и трудни начини, зависи само от желанието и нагласата :) :drunken:
Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

Ja malko i az da se vklu4a v temi4kata :D Moito mnenie napalno savpada s tova na Orion Elira - nai lesno e da kaje6 s taq specialnost ni6to ne stava. E da ama ne savsem. Vsi4ko e vapros na jelanie, mnogo 4etene i rabota i razbira se i 6ans. Vajno e da znae6 kakvo iska6 da pravi6, ZA6TOTO GOLEMIQT PROBLEM NA DOSTA KOLEGI E, 4E PROSTO NE ZNAQT. Etnologiqta dava naistina golemi vazmojnosti za realizciq stiga da si dostata4no iniciativen, probiven, uporit i posledovatelen. Kakvoto i da zavar6i6 nqma66 li gi tiq ka4estva si za nikade. Da, moje da zavar6i6 informatika da ba4ka6 v nqkoe ofis4e, da vzima6 2 bona. Ama ako si iniciativen i t.n. - 6te sa pove4e i 6te si po-dovolen. Ta sa6toto i s etnologiqta. Moje6 da pravi6 primerno akademi4na kariera i da se zadovoli6 s 300 lv na mesec, no moje6 da se opita6 da si iniciativen i da polzva6 vazmojnostite, koito predlagat razli4ni fondacii, proekti na ES, vazmojnosti za stipendii i specializacii i t.n. Sa6toto i za tolkova moderniq naposledak turizam - v momenta zaplatite i tam ne sa koi znae kakvo ako si obiknoven organizator ili ofisasistent v nqkoq agenciq. No ako si dostato4no dobar prosto s vremeto 6te si napravi6 sobstvena takava.
Ta oblasti na realizaciq - akademi4na kariera, muzei, turizam, marketing i reklama, jurnalistika, nepravitelstveniq sektor, mestna administraciq, darjavna aministraciq, politika... Prosto tr da razbere6 kakvo to4no i da naso4i6 zanimaniqta si na tam, a etnologiqta nqma da ti popre4i, samo moje da ti pomogne
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

drakusa :wav:
мисля че изчерпа темата :)
Публикувай отговор

Обратно към “ИФ”