Стените са бели(ама не савсем) и дипломите са жълти
ФМИ - какъв излизаш от там?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- GODLIKE
- В началото бе словото
Re: ФМИ - какъв излизаш от там?
Стените са бели(ама не савсем) и дипломите са жълти
U no take candle!!!Reckoning bomb in action http://youtube.com/watch?v=dYMQbcmAnTQ
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Ами да. Трябваше някой, който не се е подесетвал поне.sedrik написа:Явно никой няма да отговори на хората, така че с риск да бъда обвинен, че говоря "банални" и "вече коментирани" неща, ще го направя аз.
А си мислех, че има раздел за ФМИ... а също си мислех, че форума има функция "търсене".sedrik написа:а на тези, които предпочитат да се правят на интересни отколкото да дадат някаква информация, напомням, че това е раздел Кандидатстудентска кампания и е нормално да се задават такива въпроси.
Добре де, и аз да напиша нещо, което не препраща при ясновидките
Идеята е да влезеш каквото искаш, а не да гледаш приятели, познати, мама, татко, стринка, вуйчо, шурей, баджанак, свако, какво казват и тн. Верно, че майка ти и баща ти те финансират, ама твоето желание е тяхно, а не тяхното да е твое. Можах ли да обясня? Също лятото забравяш морета, океани, езера, реки и каквито и да е водни басейни. Защото сума случаи има тея, които бързат за морето да се преебат казано накратко.
Кои са математици, кои са информатици, кои са статисти, относително е.
Аз предлагам освен на компютърни, математически, измислени и не знам си какви още хомологии, да се делят на мъжки, женски, безполови, еднополови, двуполови и тн в зависимост от съотношението мъже/жени.

Еееех, Бетон Бетон,
и тебе те е ударило ФМИ много яко.. не те е подминало

и тебе те е ударило ФМИ много яко.. не те е подминало
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Какъв ви е проблема, мили деца? Не го търсете, където го няма.
Като казвам, че има измислени специалности, не се смейте, защото въобще си нямате и на понятие (всъщност нали за това правите темата, а тя беше просто тъпо формулирана) слушайте, защото така и така после пак разни неадекватни влизат, бързо си излизат и после кой бил наред и кой не бил в час. Аре малко да си имаме уважението.
п.п. затова информационното обслужване е тегаво. Всеки идва, излиза, прехвърля се, записва, отписва, дописва, даже преписва, прекъсва, закъсва, откъсва... и имало бъгове в системите. Ще има. На толкова народ да се хванат спатиите не е лека работа.

Като казвам, че има измислени специалности, не се смейте, защото въобще си нямате и на понятие (всъщност нали за това правите темата, а тя беше просто тъпо формулирана) слушайте, защото така и така после пак разни неадекватни влизат, бързо си излизат и после кой бил наред и кой не бил в час. Аре малко да си имаме уважението.
п.п. затова информационното обслужване е тегаво. Всеки идва, излиза, прехвърля се, записва, отписва, дописва, даже преписва, прекъсва, закъсва, откъсва... и имало бъгове в системите. Ще има. На толкова народ да се хванат спатиите не е лека работа.

- vasileva_n
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
пфууу кой говори за уважение!

"За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина."
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Реших да се възползвам от тази и без това поизчерпана (изглежда) тема и да си задам тук въпроса. Искам да попитам каква е реалната разлика между Компютърни науки и Софтуерно инженерство. Не кое е по-добро, а кое какво дава като подготовка (и да знам, че поготовката зависи от самия човек и бла, бла, това ми е ясно)? Защото досега в старите справочници, доколкото си спомням, само съвсем общи възхваляващи слова имаше.
Отвори програмите на двете и си преценявай. Все пак СИ е специалност на 2 години и едва ли могат да се изкарат много разсъждения на база практика. Сигурно 2/3 от програмата се припокрива, така че особено голяма разлика няма да откриеш. В СИ като цяло нещата се въртят около проектиране на софтуер, включително разни икономически планирания и т.н, виж там предметите (които на много хора, влезли да учат това, биха били доста скучни, вкл и на мене). Ама това са си някакви мои мисли, ако някой се чувства по запознат да каже. Иначе аз мога да те посъветвам да не се затормозяваш чак толкова с подобни мисли, щото историята навсякъде е една и съща и като влезеш, ще видиш.

Подкрепям горното мнение, като ще добавя, че Компютърни науки учат малко повече математика в сравнение със Софтуерно инженерство и лично според мен учебната им програма е повече ориентирана към същинското програмиране.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.
-
A.Levi
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Бетона в цялото си величеиеБeтон написа:Какъв ви е проблема, мили деца? Не го търсете, където го няма.
п.п. затова информационното обслужване е тегаво. Всеки идва, излиза, прехвърля се, записва, отписва, дописва, даже преписва, прекъсва, закъсва, откъсва... и имало бъгове в системите. Ще има. На толкова народ да се хванат спатиите не е лека работа.![]()
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Не е мястото, ама ми се изприщва лицето, като чуя да се ползват взаимозаменяемо термините: на седмичните разписания се казва програми, на учебните планове, пак програми се казва...stonesoul написа:Отвори програмите на двете и си преценявай.
Все едно да ви говоря, че int и double или char и String са едно и също.
И от плановете какво ще се разбере? Кой коя дисциплина води и хорариума. Е, това е най-важното. Само имената на дисциплините не са достатъчни да си направиш изводи. Какво искате да кажете? Че УП-то примерно при Добрев, Григоров, Биров, Кръстев и тн. е едно и също нещо ли? Не говоря дали е С/C++/Java. Това не прави разликата. Да не споменавам и една и съща дисциплина при различните асистенти за какво иде реч, как се омазват нещата.
Така че аз отдавна казах на мераклиите ФМИ-сти, че впечатленията могат да се добият в раздела за ФМИ, където се говорят конкретни неща, а не общи-патетични. Такива само на Първи октомври или на Общи събрания ми се слушат.
От празно надъхване ползи никакви. Реализмът преди всичко
Винаги така.A.Levi написа:Бетона в цялото си величие![]()
![]()
![]()
![]()