Влизане в акаунта ви на SUSI

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Влизане в акаунта ви на SUSI

Мнение от Бeтон »

Колеги, здравейте.
Понеже напоследък се занимавам с еднотипни въпроси, пък предполагам и доц. Сендов е обезпокоен също с еднотипни въпроси от вида - Ае що не моа да влеза у туй СУСИ, Имам проблем с акаунта, ще ми смените ли паролата и тн. (Първия вид въпроси са към мен :))

Сега поствам публична информация за това, аджеба как се влиза у СУСИ-то. Все пак идва 1-ви февруари и трябва да се запишат изборните за летния семестър.
Та общо взето хората с проблемите фактически нямат проблеми, само трябва да извършат някои манипулации.
За да онагледя алгоритъма, ще използвам блок-схема, има само един ИФ, без функции и подпрограми, така че няма да казвам първото равнище на кой клас биха ме разбрали. :lol:

1. Начало

2. IF (знам си новото ID и паролата за пощенския акаунт)
мини на 7
ELSE
мини на 3

3. КОМЕНТАР: Вие явно сте изтървали момента, когато стана преобразуване на юзърнеймите от fn***** на това на вашето име на латиница конкатенирано с първата буква от фамилията ви. (В общия случай е така, при повторения - има частни случаи) :Край на коментара
отивате на
http://fibaeurope.hit.bg/SUSI/1.JPG
и попълвате вашия факултетен номер като в регулярния низ няма фн-та, м-та и разни други префикси, суфикси, надбавки, заставки, шевици, илици, плетеници и тн.
Там също попълвате и ЕГН-то си.

4. Цъквате бутона с LABEL (виж)
http://fibaeurope.hit.bg/SUSI/2.JPG
и аааа, наистина ще ви се появи ID-то, структурирано по горе посочения начин. Заделяте място за стринга в Оперативната памет чрез COPY, а и във вашата постоянна памет, защото няма всеки път да минавате по този път, че да си разбирате ID-то

5. Отивате на Log in страницата на пощата на ФМИ
http://fibaeurope.hit.bg/SUSI/3.JPG
пействате или въвеждате вашето ID от клавиатурата, в зависимост коя от двете памети ползвате.
Паролата е ЕГН-то, ако не сте си влизали в пощата или ако сте я променяли, слагате каквото сте променили

6. Цъквате бутона с LABEL "ВХОД".
КОМЕНТАР: Вече влязохте успешно във вашата поща. За да може да влизате и в СУСИ-то, трябва да смените паролата. Може и да я смените със същата, само и само системата да види, че е направена промяна. Не ми задавайте въпрос защо, просто така е направено, доц. Сендов ще се радва да отговори на този въпрос повече отколкото на досадните. Така предполагам: Край на коментара

Отивате на Опции
http://fibaeurope.hit.bg/SUSI/4.JPG
След това:
Change Password
http://fibaeurope.hit.bg/SUSI/5.JPG
И след това сменяте паролата си (може със същата)
http://fibaeurope.hit.bg/SUSI/6.JPG

7. Попълвате адреса на СУСИ-то в адресната лента на вашия браузър (не забравяйте, че има секюрити и след името на http протокола се слага s)
http://fibaeurope.hit.bg/SUSI/7.JPG
След това в полето "Име" слагате ID-то, което научихте преди малко или което си го знаете от по-рано
В полето "Парола" попълвате паролата за пощенския ви акаунт, която обменихте или със старата или със съвършено нова.

8. Цъквате "Влез"
Честито, вие вече сте в системата СУСИ.
http://fibaeurope.hit.bg/SUSI/8.JPG

КОМЕНТАР: Не се учудвайте, че имате един куп невзети изпити, това са най-вече от предишния семестър, доц. Сендов каза, че трябва да се обработят 2000 протокола и тогава всичко ще е ОК.
Вече можете да се записвате за летните изборни курсове :Край на коментара

10. ENJOY

п.п. И сега новия материал. Дотук нещата са тривиални, обаче никога не сме застраховани от изключения. Ако някъде по трасето се хвърли Exception, т.е. пощенския ви акаунт не бачка, нямате ID, чужденец сте, прехвърлили сте се от 10 специалности, имате 20 факултетни номера, карате за седми път първи курс, а гаджето ви е във втори, само защото е карала 6 пъти първи курс и всякакви такива... тогава вече се обръщате към доц. Сендов (ако проблема е в СУСИ) или Димитър Шиячки (ако проблема е свързан с пощата)

Приятни изживявания във ФМИ с винаги новите системи, техните проблеми и особености, които ги съпътстват. Иначе си знаете. Алтернатива на компютрите винаги има - стоманената лейди, гл. инспектор учебна дейност самата уважавана от всички г-жа Харизанова. Наистина евала за това, каквото е свършила. Никой си няма и на понятие колко информация е обработила за толкова години. Така че вместо да говорите Харизанова така, Харизанова иначе, се поставете на нейно место, удръжте смяната на ен на брой правителства, строеве, Ректори, Декани и да видим дали е лесно.

До скоро.
Изображение
Elcho
В началото бе словото

Re: Влизане в акаунта ви на SUSI

Мнение от Elcho »

Ъм.. въпросче - нещастниците разбрали на втори, че до първи трябвало да се запишат, какво правят? Последния месец-два съм прекалено погълната от мисълта как да продължа във втори семестър и дори не съм се замисляла какво всъщност ще правя в него...
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

пробвай все пак да ползваш системата за да запишеш нещо, ако не ти дава - пиши молба до декана да бъдеш записана за съответния курс, мисля че още се котират такива молби :roll: поне питай и пробвай, пари не взимат ;)
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
rogertaylor
Летописец Виртуоз
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от rogertaylor »

Ако не е тайна - как става това с молбата до декана...? :?
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

уф, не помня вече, отдавна не съм писал.. ама си беше някаква стандартна молба, пишеш там на едно листче "молба до декана на ФМИ еди-кой-си..", стандартно оформление за молба, и текста беше нещо като "моля да бъда записан за изборен курс <....> през еди-кой-си семестър, еди-коя-си година.." - най-добре питайте в стая 209 или в деканата, там има една мацка дето седи зад бюро в голямата стая, нещо като секретарка, много е любезна и обикновено дава много изчерпателна информация, аз няколко пъти съм се обръщал към нея по административни въпроси

има един слух обаче, че с въвеждането на тая нова система за записване на изборни, която според мен е много куца, нямало да се приемат молби от подобен вид - ама най-добре да питате на място, за по-сигурно
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Elcho
В началото бе словото

Мнение от Elcho »

Благодаря за инфото! За мое огромно и преогромно щастие, срокът за записване беше удължен до 04. и сколасах да се запиша навреме :D
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Tripio написа:тая нова система за записване на изборни, която според мен е много куца,
абсолютно.
Изображение
rogertaylor
Летописец Виртуоз

Мнение от rogertaylor »

Само дето аз не мога да си вляза в акаунта в СУСИ...
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика
Курс: трети

Мнение от Kai »

Мда, и аз така - до снощи нямах проблеми, а тая сутрин ми казва: "Въвели сте грешна комбинация потребителско име/парола. Моля опитайте отново. " О.о?
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
rogertaylor
Летописец Виртуоз

Мнение от rogertaylor »

И при мен е така - как ли ще въведа грешна, при условие, че ползвам лисок, който пази ник+парола....егати бъгавата система.А в 209 ми казаха вчера, че много строго се гледало на сроковете и прочие...ако не ми дадат да подам молба - егати скандала ще вдигна. :evil:
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Аз си записах изборните отдавна.
А вие изпълнихте ли горе алгоритъма, че сте сигурни в това, което заключавате? Дотук не съм срещнал нито един проблем!

едит: п.п. като се сетих за бъгове...
реших да наплюя системата, обаче някой са интерпретирали това по друг начин, сякаш кой знае какво съм написал, така че няма да казвам още какви странни ID-та могат да се получат.
Последно промяна от Бeтон на 09 Фев 2008, 09:35, променено общо 2 пъти.
Изображение
rogertaylor
Летописец Виртуоз

Мнение от rogertaylor »

При условие, че съм влизал перфектно преди 3 дена, лисицата ми пази паролите - да ми каже, че имам грешна парола/ник е леко, ама леко ...сещаш се.Днеска забравих да отида до 209, но утре ще отида да видя какво става.
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика
Курс: трети

Мнение от Kai »

Днес влизам без проблеми. Предполагам че сървърът е бил нещо upgrade-ван вчера. Хммм... weird.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
sureal
В началото бе словото

Мнение от sureal »

здр!
първи курс съм 2008? трябвали първокурсниците да записват такива избираеми дисциплини? и/или кога/как става?
СИсТем ис Шутинг долн
маин Просес ерор
уНлоуДинг Драйверс....//
уНлоуДинг кор..../
.....Ънаибал то ШътДалН...../РеБут Нал(Да/НЕ)?
СИсТем реБуТинГ...//
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

sureal написа:здр!
първи курс съм 2008? трябвали първокурсниците да записват такива избираеми дисциплини? и/или кога/как става?
За първи семестър не си задължен, от втори вече може да ти се наложи.

Впрочем, ние кога ще имаме достъп до СУСИ?
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”