КСК-2008 Биология
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
-
Insipidity
- От дъжд на вятър
Нито СУ,нито някой уважаващ себе си университет няма да приема оценките от матурите за вход!!!real_girl написа:http://dnes.dir.bg/2007/11/01/news2283869.html
Някой знае ли дали в СУ също ще се приема с оценките от матурите както пише в линка,който оставих по-горе
Има становище на университетите,в което като университети които ще приемат матурите като вход за Вуз са:
Шуменски Университет,Русенски,Бургаски университет и други такива,но те ще провеждат и кандидатстудентски изпити( матурата ще се приема с коефициент 1-1,5,а кандидатстудентските изпити с коефициент 2)Кандидатстудентски изпити ще се провеждат и поради факта,че ти можеш да се явиш на матура 1 път,и ако оценката ти не е достатъчна,се явяваш на кандидатстудентския изпит и участваш с оценките от него!
Кандидатстудентски изпити винаги е имало,ще ги има и за напред!
*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
Последно промяна от doctors на 07 Ное 2007, 19:53, променено общо 1 път.
някъде може да има изпити под форма на тестове,но ще си има и изпити с писане на теми.Като например писането на теми ще си остане за медицинските университети,за специалностите с биология,химия, история,география,Литература и др.kiss_ написа:До колкото разбрах тази година повечето изпити ще стават тестове и няма нужда се пишат темите. А до колкото матурите след време може и да се влиза с тях.
-
Za-Zaa-Zou
- В началото бе словото
Zdr
как сте хорал Който е чел миналогодишната тема ми е забеляал ника може би. Е мен ме приеха в МУ варнал пожелавам и на вас късмет. А това е адреса на форума мул Ако някой ве нахока за тъпи въпроси аз сам
http://www.createforum.com/go6o/
http://www.createforum.com/go6o/
-
BloodyRose
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: КСК-2008 Биология
Няма задължителни. Чертането на фигури е само препоръчително. И все пак рисунките са бонус.
Според мен човек винаги може да си прецени сам към кое какво може да нарисува за пояснение.
Според мен човек винаги може да си прецени сам към кое какво може да нарисува за пояснение.
And with a little pen-knife held in her hand
She plugged him through and through
And the wind did roar and the wind did moan
She plugged him through and through
And the wind did roar and the wind did moan
-
BloodyRose
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Благодаря много за информацията 
Born from silence, silence full of it
A perfect concert my best friend
So much to live for, so much to die for
If only my heart had a home
A perfect concert my best friend
So much to live for, so much to die for
If only my heart had a home
Здравейте, искам да попитам относно тестовете вярно ли е, че съвпадат с тези които издава Шишиньова за 9 и 10 клас, понеже аз също ще кандидатсвам с биология в СУ.
не са 1:1 но е добра идея да решаваш тестове от този сборник
- mirchetu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
- Курс: втори
Структурирани са по един и същи начин, така че според мен е полезно да се решава от сборника. А и може да не са дословно същите на изпита, но от части се припокриват. Общо взето от тези тестове се вижда каква информация трябва да знаеш, за да се справиш и с теста на изпита 
-
Merops
- В началото бе словото
Трябва да сте много спокойни на изпита, ако сте учили бвичко ще е наред. На мен(2004г.) темата ми беше Начини на реализиране на генетичната информация(доколкото си спомням правилно заглавието).
Въпросите от конспекта само насочват какво трябва да знаеш. На самия изпит ти сам трябва да решиш кои въпроси от конспекта да вкл. Както се вижда на моя изпит трябваше да пиша по 3 от въпросите в конспекта.
Теста не е толкова труден. Според мен си решавайте от книжката на Шишиньова-добра е.
Въпросите от конспекта само насочват какво трябва да знаеш. На самия изпит ти сам трябва да решиш кои въпроси от конспекта да вкл. Както се вижда на моя изпит трябваше да пиша по 3 от въпросите в конспекта.
Теста не е толкова труден. Според мен си решавайте от книжката на Шишиньова-добра е.
"Днес хората знаят цената на всичко, но не и стойността на каквото и да било."
"Природата винаги е права - грешките и заблужденията произлизат от хората!"
"Природата винаги е права - грешките и заблужденията произлизат от хората!"
Миналата година беше същата тема на предварителния изпитMerops написа:Трябва да сте много спокойни на изпита, ако сте учили бвичко ще е наред. На мен(2004г.) темата ми беше Начини на реализиране на генетичната информация(доколкото си спомням правилно заглавието).
http://viewsofia.com/
one sick bastard
one sick bastard
Относно тестовете попитах дали съвпадат, защото тези които бяха дадени като примерни в справочника от миналата година са 1 към 1 с тези от нейните тестове -синята книжка за 9 и 10 клас (Анубис) и тази за 8 клас (Просвета), лично аз ги сравних.