Руски филми

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Преди няколко дни по ТВ1000 даваха "Шиза". Някой гледал ли е този филм? Хубав ли е?
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

Xenon написа:Преди няколко дни по ТВ1000 даваха "Шиза". Някой гледал ли е този филм? Хубав ли е?
Много е добър! Гледай го задължително! Става въпрос за тегавия и непоносим живот на така чувствителните казахи. Много е приятен наистина... :)
Silence tells me secretly Everything!
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

"Ворошиловский стрелок". Не е нов (1998 г.), но ви го препоръчвам горещо!
Ibiza DJ
DrG
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от DrG »

В замунда и арена е пълно с руско кино. От последните препоръчвам "Бой с тенью 2", ако не сте гледали първия - изгледайте го. ;)
Изображение
Geronimo
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Geronimo »

DrG написа:В замунда и арена е пълно с руско кино. От последните препоръчвам "Бой с тенью 2", ако не сте гледали първия - изгледайте го. ;)
Да, скоро гледах филма , а няколко дена преди това и първата част. Страшно зарибяващ филм и отново много подходящ саундтрак ;) Темата към втория филм, малко ми напомня на една от саунтрака на Матрицата, но...
Изображение
Аватар
Ladette
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Ladette »

Xenon написа:"Ворошиловский стрелок". Не е нов (1998 г.), но ви го препоръчвам горещо!

Много добър филм, гласувам с четири лапички за него :)
Life is a lesson, you learn it when you are through...
Аватар
lLady_MooN_RaiN
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: втори

Мнение от lLady_MooN_RaiN »

Ех...а аз си мислих, че младите в България не гледат руско кино. Много приятно ми стана, наистина. Руското кино е на ниво. И преди и сега. Много ми допада изключително удачното преплитане на модерното(като светлинни и музикални ефекти, каскадьорски трикове и какви ли още не приумици на съвременното кино) с типичната славянска душевност и психология, доста близки и за българите.
Аватар
Ladette
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Ladette »

Тогава препоръчвам още и "Сестри" :!: :!: :!:
Life is a lesson, you learn it when you are through...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Руски филми

Мнение от Търговецът на кристал »

Леко идиотски въпрос - баща ми разказва вчера за някакъв филм, който е гледал като малък (май е бил с Юри Никулин, не разбрах точно) - по мои сметки, около 1965-1970 година. Та, в него имало момент, в който един от главните герои се напил на мотика и тръгнал да кара ски. Съответно, срещу него - борче. Той вижда, че няма накъде, затваря очи и дават как ските минават от двете страни на борчето, той продължава да лети надолу по склона, все едно нищо не се е случило и се обръща удивен към борчето... Според баща ми е била някаква адска комедия (но той тогава е бил на десетина години, така че...). Та, ако някой има идея кой може да е филмът, да сподели - уточнявам, не е Особености на руския национален лов/риболов/животновъдство/бубарство и т.н.т.
А за да не съм съвсем капо по темата - не бих казала, че е много "руски", поне не в смисъла, в който вървят дискусиите тук, но "Сибирският бръснар" ми е Топ 3 филм. Всички "против" по въпроса съм ги чувала, предпочитам обаче да не ги видам - Меншиков е превъзходен. А и атмосферата (епохата и т.н.т.) и финала са ми безкрайно любими.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Нещо съм го ударил на руски военни филми от новите войни (Чечня 1+2 и Афганистан).
Да почнем хронологично, с Афганистан.
9та рота - ъъ, филмът е прекрасен, във почти всеки един аспект. Единственото, което ми направи леко неприятно впечатление, е представата за Исляма и типизирания образ на мюсюлманина-режещ-гърла-на-християни-за-да-отиде-в-рая. Освен това, филмът е велик. Препоръчвам на всички, които не са гледали.

Война - филм за Чечня, мисля че не е уточнено точно за коя война става дума. Нищо особено от към история и screenplay, освен този на Бодров, разбира се, но в филма има нещо... Онази приятна, но не досадно абсурдна военна грубост, но все пак искрено представяне на една война и нейната абсурдност.

На безименна висота - Доста копира 9та рота и то не само откъм актьорски състав. Пак новобранци, пак пазят хълмче... Но nevertheless, струва си да се види, 4 часа минават като миг!

Сега съм си свалил Марш Бросок, който утре ще изгледам и ще споделя мнение. Все пак, колкото и да се коментират негативите на тия филми, поне мен ме накараха да се замисля (за кой ли път) над много неща... а това е една от причините, поради която киното е велико изкуство :D

p.s. За девойката от горния пост - пробвай с поредицата Операция ы, там имаше нещо подобно мисля.
medicate, medicate
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Търговецът на кристал написа:Леко идиотски въпрос - баща ми разказва вчера за някакъв филм, който е гледал като малък (май е бил с Юри Никулин, не разбрах точно) - по мои сметки, около 1965-1970 година. Та, в него имало момент, в който един от главните герои се напил на мотика и тръгнал да кара ски. Съответно, срещу него - борче. Той вижда, че няма накъде, затваря очи и дават как ските минават от двете страни на борчето, той продължава да лети надолу по склона, все едно нищо не се е случило и се обръща удивен към борчето... Според баща ми е била някаква адска комедия (но той тогава е бил на десетина години, така че...). Та, ако някой има идея кой може да е филмът, да сподели - уточнявам, не е Особености на руския национален лов/риболов/животновъдство/бубарство и т.н.т.
Според мен е "Пес Барбос и необыкновенный кросс", или "Самогонщики". Опитай.
Ibiza DJ
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Re:

Мнение от Бавария »

Ladette написа:
Xenon написа:"Ворошиловский стрелок". Не е нов (1998 г.), но ви го препоръчвам горещо!

Много добър филм, гласувам с четири лапички за него :)
Супер познато име... за какво се разказва?

В момента си дърпам - Майсторът и маргарита.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

За филма дето мусаката пита - на един дедо му изнасилват внучката, а той е хардкор WW2 снайпер и решава сам да се справи с ситуацията и да нанесе удар с меча на справедливостта. По-точно с винтовката си.
medicate, medicate
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

phoebe написа:За филма дето мусаката пита - на един дедо му изнасилват внучката, а той е хардкор WW2 снайпер и решава сам да се справи с ситуацията и да нанесе удар с меча на справедливостта. По-точно с винтовката си.
Нещо като руски рамбо?

СЯ четох цитати от майсторът и маргарита и този ми направи особено впечатление - Да, человек смертен, но это было бы еще полбеды. Плохо то, что он иногда внезапно смертен, вот в чем фокус!
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Нищо общо с руски рамбо :)

Изгледах сега Марш Бросок. Много евтина продукция, лоша игра на актьорите... Абе нищо хубаво не мога да кажа, освен за двете мацки, дето се явяват у филма. Мисля, че в някои сцени използваха пистолети с капси, такъв звук вадеха егаси. Последните пък 40 минути от филма, изобщо не става дума за войната, а някаква псевдо любовна история в руската глубинка. Кой ще ми върне изгубените 2 часа?
medicate, medicate
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”