Отпуски за учащи се

Toзи радел предоставя възможност на вас и на фирми да публикуват информация за нуждите си. Бъдещата цел на този подфорум е да стане място за обратна връзка между бизнеса и образованието. Ако имате желание да помагате за развитието му и имате свежи идеи, моля свържете се с нас.

Модератор: fluffy cloud

Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Re: Отпуски за учащи се

Мнение от jantex »

Чл. 169. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм., бр. 25 от 2001 г.) Работник или служител, който учи в средно или висше училище без откъсване от производството със съгласието на работодателя, има право на платен отпуск в размер 25 работни дни за всяка учебна година.
1)ДА питам какво означава в случая "без откъсване от производството " ? :roll: Нещо не го тълкува, да не се свързано с предишна рзпоредба.

2)Тези 25 дни, които са предвидени тук, отделно ли са от 20-те дни на година, които по принцип се падат за всеки един работник на трудов договор.

3) А това "със съгласието на работодателя" е много тъпо...кой нормален "човек" :lol: (т.е. работодател) ще се съгласи да дава пари без да получава ответна дейност :lol: :lol:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

И аз съм съгласен че е тъпо. :|
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

тъпо е за тъпия работодател, който не вижда по-далеч от очилата си. никой обаче не би могъл да принуди един работодател, който има напр.рекламна агенция, в която работи студент по медицина да му дава отпуски - е, няма как да стане... освен ако студента не е супер важен за работодателя, макар и да се знае, че след като завърши ще отлети
не е тъпо, колеги, излагате се. КТ защитава не само работещите, но и работодателите.
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

що се отнася до "откъсване от производство" - има се предвид "задочното обучение". терминът е такъв, защото всеки работен процес се води производствен процес. производство не означава само на капачки, но и дори една нотариална кантора "произвежда" определена услуга
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Утре напускам :mrgreen:
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

jantex написа:
Чл. 169. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм., бр. 25 от 2001 г.) Работник или служител, който учи в средно или висше училище без откъсване от производството със съгласието на работодателя, има право на платен отпуск в размер 25 работни дни за всяка учебна година.
1)ДА питам какво означава в случая "без откъсване от производството " ? :roll: Нещо не го тълкува, да не се свързано с предишна рзпоредба.

2)Тези 25 дни, които са предвидени тук, отделно ли са от 20-те дни на година, които по принцип се падат за всеки един работник на трудов договор.

3) А това "със съгласието на работодателя" е много тъпо...кой нормален "човек" :lol: (т.е. работодател) ще се съгласи да дава пари без да получава ответна дейност :lol: :lol:
Ицо,вместо да учиш МПП, какво се обясняваш! :lol: :lol: :lol:
Toto-I will remember
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Йеей. Напуснах.
Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

Methuselah написа:Йеей. Напуснах.
:shock:

На мен ми дадоха отпуска без бой, ама аз съм с граждански... Ама шефът ми е точен - и на трудов да бях.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Е.. моята шефка е по-..специална.
Публикувай отговор

Обратно към “Работа, стаж и кариера”