Английска филология 2

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Аватар
freddy
В началото бе словото

Мнение от freddy »

SolarSystem написа:Имам познати, които миналата година бяха 3 курс АФ. Те имаха часове предимно сутрин, май само една лекция от 3 часа следобед, сряда им беше свободна, но имаха и в събота. Някой който е бил 3 курс да каже по-подробно.
Здрасти,
благодаря за отговора ти. Дано някой бивш третокурсник реши да хвърли един поглед тук :)
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Някой може ли да ми каже къде и в колко часа сме утре 3-ти курс?
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Оказа се, че имаме 3 свободни дни по програма...sweet!
Затова пък 3 курс е най-бруталния, нали?
Аватар
I am weasel
От дъжд на вятър

Мнение от I am weasel »

Здравейте, колеги. Това вероятно не е мястото, но апелирам, който има желание да сформираме отбор на англ. филология - 1 курс, моля да влезе в форум спорт на този форум и да пише в тема мегатурнир 2 -основна тема. Може и да се обърне към мен на лично съобщение.
Аватар
Dark_Angel
В началото бе словото

Мнение от Dark_Angel »

Някой знае ли кой ден и от колко часа е немския като втори чужд език начално ниво (А1)???
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Здравейте! :D

Обръщам се към учещите Английска филология 4 курс с едно запитване - някой познава ли Бистра Михайлова от Стара Загора? Ще съм ви много благодарна, ако ми дадете някакво инфо!

Поздрави,
Ваня
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
coup
Вазов

Re: Английска филология 2

Мнение от coup »

Здравейте, имам спешно запитване към вас!

В първи курс на английски ли учите ЕЗ и ЛТЗ? Ако студентът Х е взел тези изпити, но на български в СУ, ще му бъдат ли признати, ако се е прехвърлил в АФ? :|
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

ЕЗ се учи на английски, ЛТЗ си е на български, поне така беше 2005'та. Изпитите ще се признаят, никой няма да направи проблем за това, че ЕЗ някой го е взел на български.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Swаy
Пишеща машина
Специалност: АФ
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Swаy »

На мен ми признаха ЕЗ, което бях държала в Пловдив докато учех английска филология там, но ЛТЗ-то отказаха да ми го признаят. Категорично. Макар че на един друг мой колега пък го признаха. Отказа ми доцент Камбуров, а когато му казах, че вече е признал изпита на мой колега и го попитах каква е презумпцията на един да признава, на друг не, ме помоли да напусна залата.

Държах изпита отново, въпреки че вече го бях учила и преучила дори. В живота си не искам да се сблъсквам повече с тоя предмет, мисля че ще получа нервна криза ако стане.

Според мен зависи само и изцяло от въпросния преподавател. Говори лично с всеки и виж за какво става дума.
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Камбуров ти е отказал? Странно, аз си го спомням, че беше свестен, въпреки че приличаше на Джордж Майкъл и имаше доста женствени маниери и глас :P
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Swаy
Пишеща машина
Специалност: АФ
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Swаy »

Don Horhe написа:Камбуров ти е отказал? Странно, аз си го спомням, че беше свестен, въпреки че приличаше на Джордж Майкъл и имаше доста женствени маниери и глас :P
Свестен? Свестен е последното нещо което бих казала за него.

Иначе интелигентен, ерудиран и начетен - да, определено. Добър лектор - и това, донякъде. Но хубавите ми впечатления за него свършват дотам.
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
universe
В началото бе словото

Изпит по историческа лингвистика - 3 курс

Мнение от universe »

Здравейте,
интересно ми е някой от по-горните курсове дали ще може да сподели какво точно представлява изпита по историческа лингвистика при Събев и Ковачева? Някоя тема ли ще се развива или ще има практически задачи?
Благодаря предварително на всеки, който може да помогне с информация! И успешна сесия!
Аватар
TheGreat7
Танцуващия с клавиатури

Мнение от TheGreat7 »

Някой добър човечец от трети или четвърти курс ще може ли да сподели впечатленията си от синтаксиса :? Че само разни неприятни слухове се носят :evil:
The harder you fall, the higher you bounce...
Аватар
Анна
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Анна »

На синтаксиса му се носи някаква ужасна слава, да, но аз лично не видях чак толкова какво му беше трудното. Изпит като изпит, само материалът вярно е малко по-трудносмилаем, но и по-страшни неща сме виждали. Има теоретична част и практическа част. На нас даже на теоретичната избор ни дадоха между две теми май. На практическата имаше да правим разбор на изречения по трите функции на Халидей, ако си спомням правилно (interpersonal, ideational and textual) и още вариации на синтактичен разбор, което не квантова механика, лесно е. Дървета нямаше при нас по изключение.

Леле, ужас, нищо не помня. :lol:

А що се отнася до въпросът, който живо интересува повечето колеги, не знам дали можеше да се преписва, защото не практикувам. Помня че проф. Грозданова беше предприела разни мерки за да ограничи подобни дейности. Подпечата ни листовете например.

Да си излея мъката за Историческата лингвистика сега. Какво се случи? Какво ни причиниха? Не беше ли тази тема по-подходяща за втория семестър по История на езика? Аз си мислех че примерите от историческото развитие на английския, които Мира Ковачева дава на лекции са с илюстративна цел и съм сигурна че не съм само аз, която съм живяла с тая заблуда. И, естествено, тъй като съм карък трябваше да се падне точно тази последна лекция, на която отсъствах, въпреки че ходих цял семестър без да пропусна нито една. Невероятно. :lol: Нямам търпение да видя как ще ни оценят свободните съчнения...
<person A> "Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge" - Charles Darwin
<person B> wtf? begets isn't a word. quit trying to make up words, ****face.
Аватар
TheGreat7
Танцуващия с клавиатури

Мнение от TheGreat7 »

Много ти благодаря за отзивчивостта, Анна. Що се отнася до трите функции - спомняш си ги много точно :wink: Още днес на първата лекция ги споменаха :)
Успех на историческата лингвистика :!: (бтв и на нея не й се носи особено добра слава :lol: )
The harder you fall, the higher you bounce...
Заключено

Обратно към “ФКНФ”