Акция: Български филм в Top 250 на IMDb

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

moviemaster
В началото бе словото

Акция: Български филм в Top 250 на IMDb

Мнение от moviemaster »

Страхотна идея, копирам от друг форум:
Хайде да вкараме български филм в Top 250 на IMDb!

За да стане това, трябва някой български филм да има над 1300 гласа и оценка над 8,0. Затова просто гласувайте с десетки за нашите филми и ще стане, има няколко заглавия, които имат доста гласувания и можем да го направим. Това ще бъде доста добра реклама за киното ни, но и за България като цяло, защото сайтът го четат милиони хора от цял свят. Румънците вкараха свой филм, сърбите успяха, и ние ще можем, давайте!

Сега, за кои заглавия си струва да се гласува, тоест кои имат шанс да влязат - тези, които имат най-много гласове досега, защото има филми с оценки над 9, но те са с по 50 гласа. Ето и тези, които ви препоръчвам да оцените с десетки (това е списъкът на най-оценяваните бг филми в IMDb):

Vreme na nasilie (1988) 7.3/10 (481 votes) - най-много гласове, но с по-ниска оценка, която по-трудно ще дигнем
http://www.imdb.com/title/tt0096403/

Mila ot Mars (2004) 7.8/10 (454 votes) - доста гласове и висока оценка, почти колкото ни трябва, ИМА ГОЛЯМ ШАНС, защото още е сравнително актуален и от други страни гласуват за него, както показва моето следене на оценките в последната година
http://www.imdb.com/title/tt0416032/

Kozijat rog (1972) 8.7/10 (389 votes) - висока оценка и доста гласове, ИМА ГОЛЯМ ШАНС
http://www.imdb.com/title/tt0068814/

Vchera (1988) 9.1/10 (381 votes) - много висока оценка и доста гласове, ИМА ГОЛЯМ ШАНС
http://www.imdb.com/title/tt0170783/

Orkestar bez ime (1982) 9.5/10 (318 votes), много висока оценка и доста гласове, ИМА ГОЛЯМ ШАНС
http://www.imdb.com/title/tt0205306/

Otkradnati ochi (2005) 7.4/10 (233 votes), ниска оценка и малко гласове
http://www.imdb.com/title/tt0441025/

Opasen char (1984) 9.5/10 (226 votes) - висока оценка, но малко гласове
http://www.imdb.com/title/tt0283524/

Гласувайте, казвайте на други, разпространете идеята!
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Акция: Български филм в Top 250 на IMDb

Мнение от Търговецът на кристал »

Аз тъпо, но упорито ви приканвам да драснете една десетка, или колкото мислите, че заслужава всъщност за ето този филм: http://www.imdb.com/title/tt0267756/ . Той е от ония с по 80 гласа, и е с оценка 7.8 - при все, че заслужава повече. Дали това може да се случи? :D
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Vel
Пишете, о, братя
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Vel »

Ще добавя и любимия си български филм към инициативата: http://www.imdb.com/title/tt0169534
Иначе невинаги 1300 гласа и оценка над 8 са достатъчни, битката на дъното на топ250 е доста ожесточена.
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ах, Вел, ако не беше Филип Трифонов, честно да ти кажа, нямаше да му сложа десятка. Така и не открих "голямото чудо" на тоя филм. Но е свеж, мда. А и де що в Фипо (т.е. Филчо), все е 10 по подразбиране.
Как беше точно лафът: "Отва'ям багажника - т'уп. Затва'ям багажника. Отва'ям багажника - няма т'уп..." Нещо такова беше, много съм се смяла.
Хм, дайте да поизтикаме и http://www.imdb.com/title/tt0205306/. Много висока оценка и сравнително голям брой гласове. А и е прекрасен. :D
Днес точно, излизайки от един изпит, казах съвсем на глас: "Ай сиктир, ше й свиря 10 дена под прозореца... тя да не е Лайза Минели..." :mrgreen:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
moviemaster
В началото бе словото

Мнение от moviemaster »

Според последните изчисления, "Козият рог" е с най-големи шансове да влезе в Топ 250:

1) съотношението оценка/гласове е най-благоприятно, след това на "Вчера"
2) има най-много гласове от т.нар Top 1000 voters, чиято тежест е най-голяма - 9 гласа със средна оценка 7,6 ("Вчера" няма такива гласове)

Ако успеем да увеличим гласовете до над 1300, то средната претеглена оценка (т.е. всеки глас тежи различно) ще бъде над 9,5, което ще е достатъчно да имаме висока оценка и за Топ 250 (където отново има различно претегляне)
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

И като заговорихте за български филми,искам да ви попитам знаете ли къде има още екземпляри от онези прословути двд-та на 24 часа.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Vel
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Vel »

"Адио, Рио" представя по характерен, неортодоксален начин едно общество без каквито и да е било ценности, такова, в каквото за съжаление живеем в момента. Но през целия филм, колкото и да е критичен към обществото, се смеем - и то с често неуместен черен хумор. Хаплив, остроумен и болезнено ироничен.

HeyGod, мисля, че преди време бяха излезли по торентите.
Изображение
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Въпроса е в това да ги продават на двд-та :).
Имам ги всичките,но едното двд супер много се надра,а във "Вчера" липсват някои сцени ...
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
moviemaster
В началото бе словото

Мнение от moviemaster »

Първата стъпка от акцията е успешна! Вече имаме събрани по над 30 гласа за филм и това само за петък и събота (когато тръгна идеята)! Гласовете от неделя ще станат ясни днес, защото ги ъпдейтват с два дни закъснение.

Дигнали сме средния рейтинг (което доста трудно се постига по принцип за филми с над 300 гласа) на почти всички филми, а с най-големи шансове да влязат в Топ 250 вече са "Вчера" и "Козият рог". Но и другите заглавия имат добър шанс, затова...

... Гласувайте! И разпространявайте идеята, казвайте на приятели и познати, пишете по форуми и блогове! Можем да го направим заедно!
moviemaster
В началото бе словото

Мнение от moviemaster »

Добавили сме доста нови гласове, общо до неделя (днешният ъпдейт включва гласовете до

неделя) сме събрали към 50 нови вота!
И сме вдигнали оценките така:

Филм - оценка преди началото на кампанията - оценка към 27.01.2008
Vreme na nasilie (1988) - 7,3 -> 7,5
Mila ot Mars (2004) - 7,8 -> 7,9
Kozijat rog (1972) - 8,7 -> 8,8
Orkestar bez ime (1982) - 9,5 -> 9,6
Otkradnati ochi (2005) - 7,5 -> 7,6
moviemaster
В началото бе словото

Мнение от moviemaster »

Сега изчислявах, при филмите с малък брой гласове (над 1300, разбира се, за да може изобщо да са вътре) оценката, изчислена директно по формулата на имдб (тоест без да се има в предвид regular voters, защото не знаем точно кой се смята за такъв)) не се различава от тази в Топ 250. Тоест, ако имаме наш филм с 1300 гласа и оценка 9,0 по формулата се получава оценка 7,9 и не би трябвало да се различава от тази в Топ-а. А със 7,9 той влиза на едно от последните места. Така че филмът "Вчера" например, който сега има 9,1, ако съберем още 870 гласа не само че ще влезе, ами и ще бъде доста нагоре в класацията. Същото се отнася и за другите филми. Дори "Време на насилие", който сега има 7,5, ако съберем 790 гласа и те са десетки, то и той ще си дигне оценката над 9 и ще влезе.

Просто ни трябват гласове...
Vel
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Vel »

А дали "Оркестър без име" заслужава да е до "Гражданинът Кейн"?
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Vel,
Така стигаме до въпроса "Швеция или Швейцария?"
Няма правилен отговор, но пък имаме достатъчно стойностни филми, които могат да бъдат доста напред във въпросната класация. Защо да не им осигурим заслуженото място?
В края на ноември
Vel
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Vel »

О, в никакъв случай - от подобна масова класация не може да се очаква каквато и да била обективност, дори преди няколко години и трите части на властелина бяха в топ5.(Нещо, което според мен не заслужават)
Между другото, някой да знае къде има английски субтитри за български филми? Неведнъж съм искал да покажа някои от тях на чужденци, но съм бил възпрепятстван от липсата на надписи. А и има ли смисъл филмите да са в топ250, ако никой, освен нас - които така или иначе сме ги гледали - не може да ги гледа.
Изображение
moviemaster
В началото бе словото

Мнение от moviemaster »

Досега сме събрали над 100 нови гласа!
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”